diumenge, de febrer 10, 2008

Vot protesta/Vot antisistema


Aquests darrers dies diverses persones m'han preguntat que caldria fer per castigar els actuals partits polítics en les properes eleccions generals, ja que no els acaba de convèncer cap i/o se senten molt decebuts. Votar en blanc o abstenir-se és el que em proposen per donar a conèixer la seva actitut. Jo els he dit que no s'enganyin, que si la participació baixa o hi ha molt de vot en blanc els dirigents polítics es lamentaran de l'alta abstenció i s'ompliran la boca dient que cal lluitar-hi, però ni al Congrés ni al Senat hi hauran escons buits. Menys vots serviran per repartir els mateixos escons.

Els he dit també que el càstig més gros per als partits tradicionals és que un personatge com l'Ariel Santamaria aconsegueixi un escó a l'Ajuntament de Reus. Els explico que set mesos després l'alcalde reusenc, Lluís Miquel Pérez, encara no ho ha superat que la CORI estigui representada al ple. No només no l'han deixat entrar al hòlding municipal Innova sinó que no el deixa casar vestit d'Elvis. Això sí, en unes eleccions municipals és més fàcil que una candidatura antisistema aconsegueixi representació. A les generals és més complicat.

Fins i tot m'atreveixo a dir que Plataforma per Catalunya, un partit situat a l'ultradreta de l'espectre polític, ha aconseguit regidors en diversos Ajuntaments -quatre al Vendrell per exemple- sumant a ciutadans que combreguen amb l'ideari xenòfob un cert vot antisistema i de protesta contra els partits tradicionals. I amb Ciutadans podria haver passat el mateix a les eleccions al Parlament. Albert Rivera també va recórrer a un cert "freackisme" apareixent despullat als cartells electorals. L'Ariel fa riure, Ciutadans i PxC preocupen i creen cert rebuig, però són productes engendrats per un sistema polític que cada cop desmotiva a més ciutadans.

7 comentaris:

mossèn ha dit...

cal renovar el col.lectiu de polítics per personatges més fashion !!! ... ho faran igual de bé que els altres ... salut

Anònim ha dit...

Malgrat no m'agradin gaire els polítics a escollir, aniré a votar. Ha costat molts patiments aquest dret "elemental" i "fonamental" com per ara despreciar-lo amb tanta alegria, al meu entendre. Recordo el professor de "Formación del Espíritu Nacional" , el Montón de León d'infausta memòria, que llençava unes invectives contra els polítics que s'assemblen massa a determinats discursos antisistema que sento sovint i que em posen els pèls de punta.

Sempre m'ha semblat que la baixa qualitat dels polítics reflexa la baixa qualitat de la societat, és a dir dels votants. D'on no n'hi ha no en raja

Jobove - Reus ha dit...

a un país com a Euskadi els hi son negats tots els privilegis, tenim un democracia feble, vam fer mal la nostre transcisió i ara ho estem pagant

salut i república

Unknown ha dit...

Hi ha però un tema substancial: Ciutadans i l'altre partit que anomenes defensen postulats espanyolistes. La Cori és un partit freak però de la terra, de la terra reusenca.

Per cert, que se n'ha fet de la Cicciolina?

La casa de Pinel ha dit...

necesitamos que la sociedad despierte ya de una puñetera vez y ponga los puntos sobre la i, a dia de hoy no tenemos un puñetero grupo politico que realmente trabaje para nosotros.
muchpo bla bla bla pero ni governando unos ocho y otros cuatro hacen nada de lo que nos venden en elecciones, si votas mal y si no fatal, veo un futuro muy negro que se avecina sin remedio.

Albert Puñet ha dit...

jaja

el noi d'ulleres de darrera de l'ariel és el Josep Maria Agell! El Cap Local de la JNC de Reus (http://jmagell.blogspot.com)

quina gracia tu!

Unknown ha dit...

Elvis la pelvis... Amb el carnet de la Cori pot exercitar-se la pelvis?