divendres, de febrer 23, 2007

Denuncien un cas com un cabàs a Torredembarra


Faré només de missatger. Entreu al bloc del Francesc Mercadé, el Cisco de la Muralla (http://francescmercade.blogspot.com/) i coneixereu episodi viscut per uns joves torrencs que penjaven cartells sobre Muntanyans II i per la llibertat de Marina Bernadó amb uns agents de la Guàrdia Civil. Si tot ha passat com diuen és força greu i ens deixa clar que aquest país nostre molt normal encara no és.

Per cert, afegiré aquest i el bloc de l'Alternativa Baix Gaià a la blocosfera torrenca, que continua creixent. Més d'un polític local té ganes d'obrir-ne un però els manca temps. O això diuen.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

també podeu mirar el bloc de la ajbg
http://www.ajbg.blogspot.com

Anònim ha dit...

bones jordi. sóc el pau de l'ajbg. estem fent un redactat molt més acurat i detallat del que va succeïr, quant estigui llest el reenviarem a tothom.

Lo de més acurat ho dic pel fet que falten detalls que amb el nerviosisme no vam posar: però absolutament tot el que conté el text és verídic i no hem desdiré de res davant de ningú. salut i gràcies per parlar del tema.

Unknown ha dit...

Penso que els guàrdies civils que han participat en aquests fets haurien de ser expedientats de cara a: o bé suspendrel's de feina o be traslladar-los a Afganistan a defensar el no se què que defensen allà.

Aquest és un clar episodi d'abús de poder contra una gent jove que te ganes d'expressar lliurement els seus punts de vista polítics.

El més greu és que ens pot passar a tothom...

Unknown ha dit...

... ah! I traient una mica de seriositat a l'assumpte, en el Connexions hi podeu llegir com actuà la guàrdia civil davant dels quadres d'un reconegut pintor... patètic.

http://cucadellum.blogspot.com/2006/11/atac-institucional-lobra-de-jj-white.html#links

"Una altra Espanya és possible", resava la propaganda del PSC-PSOE a les eleccions espanyoles... Voldría creure-ho, però de debò no puc ;-)

Anònim ha dit...

Jordi, soc l'enric, el meu blog es enricgrangelllop.blogspot.com.

Anònim ha dit...

Enric
Molt maco el teu blog, gràcies per fer servir la mateixa plantilla de l'ABG, a nosaltres ens és molt uútil, cap problema és mterial lliure. Per cert activa els comentàris anònims, si no vols que se't tirin a sobre, som poquets però enèrgics.
Una abraçada!

susanna navarro ha dit...

una de les persones afectades, amb l'afer amb la Guardia Civil és la meva neboda, he de dir d'ella i d'algun amic que jo conec, que són bons estudiants, compromesos amb la realitat social(formen part d'escoltes i d'altres tasques de voluntariat)treballan per pagar-se els estudis i tenen opinió la seva opinió,els preocupen els problemes de de bo i són lliures. Pot ser és aquest el problema.

Anònim ha dit...

Continua el conflicte de convivencia provocat per l'agent Paco. Avui segona part. Vegeu el meu blog i el de l'ABG, per començar. El blog de l'AJBG, donarà més informació, i el del Lluís Suñé informarà de les gestions del cas.

Anònim ha dit...

Com sabeu la guàrdia civil va tornar a fer acte de presència ahir a la calçotada. així doncs ja tenim dos casos com dos cabassos. Aqui teniu la infomració detallada. Per cert: sóc el Pau Roig de l'AJBG, i si he de ratificar aquesta informació davant d'un jutjat ho faré.

introducció: 2 ACTES REPRESSIUS EN 4 DIES, passeu això a TOTS els contactes.

Bones. El redactat que adjunto a continuació explica l'episodi de repressió policial viscut el passat dijous 22 a la nit, i el nou episodi viscut avui en només 4 dies de diferència. El text no conté cap exageració ni distorsió de la realitat: ho podeu contrastar parlant amb qualsevol persona que hi fós present. La nostra reacció serà informar a la societat torrenca de l'actuació dels cossos policials que tenim en aquest afer i CONVOCAR UNA MANIFESTACIÓ DE REBUIG EL PROPER DIVENDRES A LES 19:00H DE LA TARDA A LA PLAÇA DEL ESCORXADOR, la qual farà una rua des d'allí fins a la plaça del castell, per després dirigir-nos cap a la policia local. Demanem a les vilatanes i vilatans del poble que s'informin sobre el que està passant i vinguin a mostrar el seu rebuig a les actituds prepotents d'ambdós cossos.

Aquí teniu la explicació dels fets amb tot tipus de detalls:

"PERSECUCIÓ POLICIAL CARREGADA D'IRREGULARITATS CONTRA L'AJBG.

(1r cas) ELS FETS OCORREGUTS EL PASSAT DIJOUS 22 DE FEBRER

Bones a tots des de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià. El passat dia 22 de Febrer vam fer un comunicat fet ràpid i corrents del que ens va succeïr a quatre joves de l'AJBG aquella mateixa nit de dijous. En aquest comunicat expliquem el que succeí amb detall, que explicat en la seva globalitat sorprén per absurd, surrealista i desproporcionat.
Dos agents de la Guàrida Civil ens han parat mentres estàvem penjant cartells pel poble, a prop del pont. Abans de començar la identificació l'agent que s'ens va dirigir ens va dir que li parléssim en castellà i que ell no estava obligat a conèixer i entendre el català. Tot seguit ens van preguntar si duiem drogues, i quant els hi vam dir que no en portàvem ens van registrar. (Òbivament buscàven vincular drogues amb política). Els hi vam preguntar quina relació hi havia entre les drogues i els cartells, fet que no van saber respondre i ens van fer treure tot el que duiem a sobre. Ens digué que li parléssim en castellà: Primera falta als nostres drets per part seva. Llavors, sentint-nos agredits psicològicament li vam demanar la identificació, i aquest agent respongué que "eso es en la películas", i ens la negà, fet que demostra la impunitat en l'actuació dels cossos policials del estat. Com sabeu, això és ilegal: qualsevol agent té la obligació d'identificar-se: segona falta als nostres drets. En aquest moment l'agent, que ja tenia els nostres DNIs veié una de les pancartes de la Marina, presa política catalana (fins llavors sols havien vist els de Muntanyans) i llavors aquest agent canvià d'actitut visiblement respecte nosaltres i es ficà al seu cotxe.
Mentre succeïa això, l'agent que ens faltava se n'anà al cotxe i ens vam quedar amb l'altre esperant que ens informés. Al principi, en cap moment ens donaren cap explicació de res, i ens feren esperar una bona estona fins que a la fi, arribà la Policia Local.
Aquests últims, arribaren dos agents més, els quals han aparcaren a l'altre costat del carrer i no ens dirigiren la paraula en cap moment sense explicar-nos que estàven fent i què estava passant. Així doncs, com que no respectàven el nostre dret de saber quin agent ens estava atenent, tornàrem a demanar al agent de la Guàrdia Civil davant de la Policia Local, que si us plau que s'identifiqués, els quals mostràven absoluta indiferència cap al que estava passant. Quant ho ferem, el Policia Local que no sabíem que feia amb uns papers es va girar i ens digué de mala manera que el número de placa del agent estava a la multa. La sorpresa vingué quant vam saber que la multa rondava vora els 600 euros. No tenint-ne prou amb això i com a resposta al fet d'haver demanat que s'identifiqués, aquest agent de la Guàrdia Civil ens agafà tots els cartells: primer ens agafà tots els cartells contra Muntanyans, que en aquell moment estàvem posant i després li va fer obrir el cotxe a una militant de l'AJBG i li requisà tots els cartells per la Marina Bernadó (presa política catalana), tots els cartells del 8 Març contra el sexisme i una pancarta per la amnistia de la Marina, sense cap mena d'explicació. Més tard vàrem saber que només et poden agafar un cartell de cada tipus dels que tinguis i que si t'els incauten t'han de fer una notificació conforme te l'han agafat, i per colmo resulta que els cartells valien entre 200 i 300 euros: tercera falta als nostres drets.: això és un robatori en tota regla.
Finalment dir que ens vàrem negar a firmar la multa perquè no reflectia la realitat dels fets, doncs en la multa figurava que vam encartellar façanes, fet totalment fals, doncs estàvem encartellant un espai públic.
El motiu de la multa fou que no teniem permís per encartellar, però havent indagat una mica, sospitem que és un permís que ningú utilitza mai, tot i que existeix el procés administratiu, i per tant entenem que s'ens ha buscat el llautó per una causa política imposant-nos una multa brutalment desmesurada.
És molt important senyalar que això no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja ens van identificar el dia que es va fer la botifarrada per la defensa del territori, o bé les identificiacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca. Es tracta d'una clara mostra de tracte discriminatori i polititzat. I no és això un fet aïllat de Torredembarra, també sovint arriben notícies de l'estil arreu del Territori, i dels quals els grans mitjans de comunciació s'en fan escassament ressó. Així doncs, entenem havent-nos comunicat amb col·lectius que viuen en llocs on els mossos ja s'han desplegat, que, tot i que el tipus de repressió és diferent, la intensitat és exactament la mateixa.
Les i els joves, estàn treballant amb agents antirepresius per tal d'afrontar aquesta sanció totalment desproporcionada i el tarannà prepotent de la Guàrdia Civil, i el col·laboracionsime total de la Policia Local a unes actituds que recorden a temps passats. Per acabar, convidem a la societat torrenca i catalana a donar suport a l'Assemblea de Joves del Baix Gaià i a no deixar-se portar per les pors que el poder utilitza per reprimir aquells qui volen expressar les seves idees lliurement.

(2n cas) ELS FETS OCORREGUTS A LA CALÇOTADA EL 25 DE FEBRER

La repressió no acaba aquí. Com molts ja sabreu, el passat diumenge 25 de Febrer és va fer a l'Auca la XIII Calçotada independentista del Baix Gaià, la qual, aquest any s'anomenà "per la Terra", ja que els fons recaptats aniràn destinats a la lluit aper evitar que es construeixi al pla parcial Muntanyans II. El cas és que, havent passat el dinar, començava el concert lúdico-festiu del cantautor Miquel del Roig, amb el qual sempre disfrutem tota la colla escoltant la música, cantant i ballant. La festa s'aigualí quant saberem que a fora de l'Auca ja tornava a estar la Guàrdia Civil.
Els militants de l'AJBG sortirem quant vam saber que estàven identificant a un membre de l'assemblea. Resulta que aquest es menor d'edat i per a registrar-lo han d'avisar als seus pares, fet que aquest no sabía, però la Guàrdia Civil procedí a fer el registre de manera il·legal. Llavors començà a sortir gent del local. Primer una senyora que li demanà al agent que s'identifiqués, i llavors aquest, que no dui placa tal i com té obligació li digué a ella que s'identifiqués. Aquesta tragué el DNI i li tornà a insitir que s'identifiqués. En aquell moment ha començat una discussió en la que l'agent ha intentat provocar els asistents per a que perdéssin els papers i tenir així un motiu en contra d'ells. Llavors la reacció popular i automàtica ha estat que tota la pilota de gent que rodejava els agents ha tret el DNI per a que aquest identifiqués a qui volgués. Aquest, ha seguit provocant i discutint amb qui podia fins que ha vist que no en treuria res de seguir molestant. Llavors, el regidor Lluís Suñé ha trucat a la Policia Local, per tal de posar una denúnica al Guàrdia Civil per assetjament al casal Popular l'Auca. L'agent ha seguit negant-se a identificar-se i que si volíem la identificació que vinguéssim a la caserna que s'havia deixat la placa. Gran profesionalitat. Quant han vist que no en treurien res de buscar brega, els agents s'han disposat a marxar, però just abans, un dels agents ha amenaçat a un militant de l'AJBG dient-li "nos veremos". Un altre militant de l'AJBG li ha preguntat que a on estàven els cartells que ens incautaren, i el Guàrdia Civil, li ha dit que els tenien la Policia Local.
Val a dir, que al marge de la mala llet amb que va la Guàrdia Civil, com a mínim, aquest cop ja entenía el català, fet que se li ha retret. Deuen haver fet un curset accelerat en quatre dies des de l'últim cop que ens vam veure. Després que marxéssin, l'AJBG ha anat a buscar els cartells a la Policia Local, els quals, segueixen sense saber-ne res. El militant de l'AJBG que havia estat amenaçat, llavors, just abans que marxés l'agent li ha dit cridant que li cauría més d'una denúnica.
Des de l'AJBG ens considerem assetjats tant per part de la Guàrdia Civil com per part de la Policia Local, els quals han buscat excuses de mal pagador per a tocar-nos la fibra, i no ho estàn aconseguint: som massa intel·ligents per caure en la provocació. Des de l'AJBG ja hem fet els tràmits legals per convocar la manifestació que tindrà lloc el proper divendres:
DEMANEM A TOTA LA SOCIETAT TORRENCA QUE VINGUI A MOSTRAR EL SEU REBUIG A LA MANIFESTACIÓ QUE CONVOQUEM PER AL PROPER DIVENDRES 2 DE MARÇ A LA PLAÇA DE L'ESCORXADOR. PROU ABÚS DE PODER!!! PROU ASSETJAMENT POLICIAL A L'AJBG!!!

Per la nostra part, estem estudiant denunciar al agent, també estudiem recórrer la denúncia de 600€ i en cas que no recuperem els cartells, que, insistim, valen entre 200€ i 300€ degut a la qualitat del paper, farem el possible per investigar la incautació irregular i denunciar-ho també.

QUE S'EN VAGIN I NO TORNIN MÉS!!!
PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!!!
Assemblea de Joves del Baix Gaià 25-02-2007"