dimarts, de febrer 20, 2007

L'abstenció andalusa, lògica aclaparadora


Sembla que hi hagi gent que hagi tingut un trauma amb l'alta abstenció al referèndum sobre el nou Estatut d'Autonomia d'Andalusia, situada al voltant del 63 per cent. El PSOE i el PP han aprofitat per tirar-se els plats pel cap i donar-se les culpes de què la gent no hagi anat a votar. Però que volien convocant-lo el diumenge de Carnaval i defensant tots dos partits la mateixa opció, el sí? Encara trobo que hi ha hagut força participació. Estem al febrer i malgrat el canvi climàtic no hi va massa gent a la platja. Ens haurem d'acostumar cada cop més a aquestes participacions tant en referèndums sobre textos legislatius -ja veuríem que passaria amb temes que preocupen realment a la ciutadania- i en les eleccions.

A mi i molts catalans i catalanes el que si ens preocupa és la hipocresia del PP, que va defensar el vot en contra de l'Estatut català i en canvi el sí a l'andalús quan contenen molts articles iguals. Per a Catalunya són inconstitucionals i un atac contra la unitat d'Españñña i a Andalusia són acceptables? No anem bé. Està estentent-se cada vegada més la idea que seria positiu que el Tribunal Constitucional tombi l'Estatut de Catalunya. Potser d'aquesta manera reaccionarem d'una vegada a aquest retrocés imparable de Catalunya com a país.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Nueva pagina websss, www.comefantasmas.blogspot.com, en respuessssta al siñor fantasma delllll casssstiiiillloo, uhhhhhhhhh!

Anònim ha dit...

El anticatalanisme del PP, es tan evident que no cal ni parlarni.

Waipu Joan ha dit...

i després hem d'aguantar com en Rajoy es passeja per Tarragona recolzant el seu alcaldable, parlant meravelles d'ell quan probablement ni el coneix. Fer política amb l'anticatalanisme és un insult que no em puc prendre bé.

Unknown ha dit...

Andalusia ho te més senzill per aconseguir la independència que no els Països Catalans. I no ho dic per provocar... sinó per a pensar-hi una mica.

Anònim ha dit...

L'anticalanisme històricament ha vengut electoralment i pel que es veu continua venent i vendrà . Jo crec que no tant sols és això si no que hi ha una actitut de malfinaça en vers el catalans ( posen a això a l'estatut, però a veure si volen dir això i pretenen arribar més llun del que ens pensem i volem )Aquesta malfiança no s'arregla. Jo crec que ens fa falta una bona sacsejada a tots plegats per veure a on estem. A la fi com deia aquell arribarem a la certesa de que la independència es la solució, però més que per convicció per cansament

Anònim ha dit...

Es innegable que en la España profunda, el anti, ya sea Cataluña o Pais Vasco, vende muy bien, y el Rajoy le sacará provecho.
No os lo perdais: El sabado pasado en una bodega de la Torre, pude oir el siguiente razonamiento.- El Zapatero ha dejado en libertad al Chaos, en pago por el atentado que ETA hizo el 11 M, y que el gobierno achaca a los integristas musulmanes.
ALUCINA MANDARINAS