divendres, de febrer 02, 2007

Treballar per l'enemic


Algunes situacions que viu Torredembarra els darrers mesos em recorden el títol d'aquesta cançó del mític grup Siniestro Total "Trabajar para el enemigo". Hi ha alguns projectes que està tirant endavant l'actual equip de govern i sobretot de la forma com ho està fent que sembla que hagin d'afavorir molt més l'oposició que el propi govern en les properes eleccions. Són situacions que surten els manuals bàsics de política. A vegades em sembla que ho fan expressament. Potser perquè hi ha socis de govern que en sortiran més malparats que altres. Les obres de remodelació del carrer Antoni Roig i plaça de la Font en són un exemple, però puc arribar a comprendre que es cregui que com només afecten una part molt concreta del municipi no tindran un efecte més que local. O sectorial.

Però el pla que preveu extendre les zones blaves per molts més carrers de la vila molt més enllà dels que actualment comprenen no l'acabo d'entendre. Des de la regidoria d'Urbanisme es parla d'afavorir el turisme i augmentar-ne la qualitat. Crec i moltrs dels que llegireu aquest article coincidireu amb mi que això és, com diuen els castellans, "mezclar churras con merinas". No té res a veure que facis pagar per aparcar amb que et vinguin més o menys visitants.

Darrerament tenim una obsessió amb el turisme i canviar el model turístic torrenc. No ens n'adonem que és molt compicat canviar un model basat en més de quaranta anys de remar cap a una direcció. Mentre altres poblacions catalanes a l'estil nostre potenciaven la construcció d'hotels aquí ens dedicàvem a llogar apartaments i construir segones residències. A aquest punt de sortida hem de sumar-hi el batibull que és el Patronat de Turisme. En el proper mandat s'hauran de replantejar moltes coses, però no només els polítics.

Falta imaginació. Em comentaven l'altra dia que amb les obres de construcció d'habitatges han destrossat l'entrada el refugi de la Guerra Civil de Cal Pastoret. Els que fa tres anys i mig el vam visitar podem ser conscients de l'animalada que ha permès l'Ajuntament. I també em comentaven la poca sensibilitat d'alguns regidors -no tots- amb el refugi subterrani de la plaça de la Font. Alguns pensen en acabar les obres com més avat millor i no pensen gaire el patrimoni cultural. I turístic. Una xarxa de refugis visitables de la Guerra Civil seria una iniciativa maca i positiva per a Torredembarra.

L'obsessió pel turisme i pels que venen de fora fa que els nostres governants perdin de vista que a Torredembarra hi viuen actualment 14.000 persones i mentre el visitant pagarà zona blava uns dies, els que resideixen permanentment al municipi hem de rascar-nos la butxaca i patir aquest model de mobilitat que cada cop s'assembla més al de Jordi Hereu a Barcelona. Podríem parlar també dels continus talls de l'aigua corent al centre de Torredembarra o de l'augment de la inseguretat ciutadana. Això és el que patim dia a dia les torrenques i torrencs.

L'oposició ho té fàcil per treure profit d'aquesta situació. El grup municipal de CIU va per una banda i l'alcaldable per les properes eleccions, amb l'altaveu que és una de les publicacions periòdiques locals, per un altre. Els votants i simpatitzants convergents estan una mica despistats. Però l'Agrupació Democràtica Municipal ha traçat una línia clara per recollir el descontentament de la gent i la polèmica de les zones blaves és un material ideal. Quests si que es llegeixen manuals de política. o Simplement apliquen la lògica.

El problema d'aquest nou grup polític és que no té clar qui ha de ser el cap de llista. Per una banda hi ha la possibilitats dels principals càrrecs de l'executiva, gent nova en política, que ha sofert poc desgast i amb una oratòria més que notable. Per l'altra hi ha la possibilitat de Maria Dolors Toda, excap de llista de l'ADMC i actual regidora, amb adhesions inquebrantables però que paral·lelament genera un rebuig molt important. És un debat intern interessant i que no es pot allargar gaire.

Finalment, no ens oblidem de Muntanyans II, exclòs de la Xarxa Natura 2000 i que tot indica que s'hi construiran 550 habitages i la lluita de la Plataforma quedarà com la de Pedra de Toc amb el Cap Gros i el Roquer. La manifestació de començaments de mes va ser molt més minoritària que la del setembre i la sensació d'estar al final del camí cada cop és assumida per més gent. L'Alternativa Baix Gaià ha convocat una nova manifestació el 24 de febrer i amenaça amb accions directes. Es refereixen a deixar l'equip de govern? No ho crec. Almenys amb l'inici de les obres a Muntanyans II s'acabarà amb una polítització que fa un ferum cada cop més insuportable. I a alguns ens queda l'esperança que la natura, sempre sàvia, torni les coses al seu lloc, perquè no oblidem que la zona és altament inundable i en aquest país, com deia aquell, la pluja no sap ploure.

Article publicat al número de gener del "Diari de la Torre"

19 comentaris:

Unknown ha dit...

El projecte de z blava a quatre dies de les eleccions no sembla molt mediàtic ni de manual del bon polític: certament

Anònim ha dit...

Ni a cuatro ni a 4 años. Resolver el problema del aparcamiento en Torredembarra quitando 1000 plazas gratuitas en las calles a cambio de hacer 300 en Filadors, no lo entiendo. Que pagando zona azul tengamos mas o mejor turismo tampoco lo entiendo.
Y por ultimo, el descampado de enfrente el Bar del Gallego ... lo llenaron de tierra supuestamente para que no se inundase ya que alli aparcan coches, pues ahora con los montones de tierra que han echado ni aparcar se puede.

No entiendo nada!!!!!

Anònim ha dit...

Opinions, siguin les que siguin, bones o dolentes sobre "treballar per l'enemic" potser es té raó, però qui ha sigut l'únic equip de govern que ha tret amb dos c... les obres del carrer A. Roig?, que jo tingui entés ja fa anys que el projecte estava preparat però cap equip de govern es "mullava" per treure-ho endavant.
Una altra cosa es el tema de les zones blaves, sabeu que hi ha una tarjeta per als residents a Torredembarra que crec que amb 4 euros tens un munt d'hores per poder aparcar??? Tan sols, son 4 euros, t'ho gastes prenent alguna cosa al bar. Jo estic d'acord amb el tema de les zones blaves, perquè estic fart de que arribi l'agost i el típic "dominguero, verano azul", et planti el cotxe l'1 d'agost i no el mogui fins al 1 de setembre, i tu passant dies i dies sense poder aparcar, les zones blaves és una manera d'obligar-te a treure el cotxe i així altres conductors puguin també aparcar.

Unknown ha dit...

Quan penso en Torredembarra un pensament m'assalta sovint: el poble, la mar, les cases, la gent... no s'està convertint més en un punt de les rodalies barcelonines que en capital del Baix Gaià, en un punt de referència del Camp de Tarragona? És un interrogant que m'assalta sovint... només això.

susanna navarro ha dit...

Hola Jordi, soc la Susanna, aquest article teu... diu moltes coses, algunes que comparteixo i d’altres que no. Reconec que gran part de les critiques que ha rebut aquest equip de govern, venen produïdes per la falta d’informació de la majoria de la població i per algun caràcter personal, però estic d’acord amb l’anònim que et contesta donant-te el seu punt de vista, i que sembla que no està gens desinformat amb el tema de les zones blaves i carrer Antoni Roig. Estic treballant i quan ho tingui os ho faré arribar a tots, per donar tota l’informació de la gestió feta l’actua’l equip de govern, se que os agradarà a. I si que és veritat, estic molt animada i amb moltes ganes de treballar i de demostrar que hem estat el millor pacte per Torredembarra, sé que ho saps, tu ets molt intel•ligent.
Pot ser hem treballat més, que no hem explicat, això tampoc és greu del tot. Millorarem, n’estic convençuda, i no serem perfectes, qui ho és?
A mi el que m’agradaria, és que analitzessis un, per un, si la suma de tots nosaltres, no dona un resultat molt proper a un bon resultat, crec que un equip de govern, no ha de donar el vist i plau a tot el que és proposi, hi ha d’existir la pluralitat de pensaments i en això, creu-me nosaltres hem tingut sempre tots el punts de vista representats, això a mi particularment, m’ha enriquit molt i m’ha ensenyat el sentit de la paraula democràcia, tant utilitzada, però poc practicada.
El meu anàlisis personal sincer del tot, és que jo tornaria a signar el mateix pacte, sense cap dubte, amb alguna petita matisació, si tu vols...
Petonets, i fins aviat!!!!!!!!

jordi salvat ha dit...

L'actual govern de Torredembarra està fent molta feina i bastant ben feta, però s'ha trobat molts problemes heredats de la inestabilitat política i la ineficàcia dels darrers anys. cal un mandat de quatre anys sencer per poder començar a posar ordre de veritat i crec que el millor és que aquest govern actual tingui continuïtat i surti reforçat de les urnes.

Per altra banda, jo sempre he defensat -i de fa bastants anys- que calia una remodelació del centre del municipi i fer-lo peatonal. Però insisteixo: s'ha triat el pitjor moment i s'ha fallat en les formes. En el fons hi estic d'acorda. I sobre les zones blaves jo sempre he estat un militant bastant radical en contra. Si es vol regular l'aparcament es regula el temps, però no amb diners. Qui és passi de l'hora convinguda, multa, però no la sagnia econòmica -encara que sigu poca- i incomoditat actual. I la zona blava hauria de quedar reduïda a les zones comercials i no arribar a zones residencials.

I sobre que és Torredembarra actualment tinc molts dubtes existecials. No és el poble de quan era petit, els vuitants i els noaranta. Crec que mira cap a Barcelona i Tarragona, depèn per a que. Oriol NeL·lo diu que l'àrea metropolitana de Barcelona ja arriba a Tarragona, per tant, Torredembarra seria part de l'última corona. És un debat llarg.

Anònim ha dit...

1.- Estoy de acuerdo con Jordi, Antoni Roig debia ser peatonal y lo será, pero ... se ha fallado en las formas y tengo mis serias dudas de que no acabe en chapuza. Tal como van los plazos veo a todos corriendo para tapar la calle y asfaltarla a cualquier precio, y luego vendrán los problemas.

Ya se ha oido que si la arqueta principal no estaba bien hecha y podría tener fugas evidentes (de hecho se denunció tal hecho en una reunión en el ayto y solo se consiguió que pegaran al que lo denunció, pero de la arqueta no se volvió a hablar). También se ha visto que las recogidas de agua de las casas no están comunicadas con las recogidas generales con lo cual cuando llueva el agua de los tejados iran a inundar la calle ... Ya veremos que sorpresas nos deparan por culpa de las prisas y falta (desde mi punto de vista) de planificación.

2.- Tema Zonas azules. Rotar los coches en las zonas residenciales?? hacer pagar a los turistas, nuestra practicamente única fuente de ingresos) para que aparquen debajo del apartamento que han alquilado? o a los que tienen segunda residencia y por tanto no tienen derecho al bono de 4 euros ... Mal vamos!! porque estamos convirtiendo a Torredembarra en un pueblo muy incomodo para el turista y visitante.

3.- Por último, ayer me enteré que el Sr Ripoll también quiere suprimir parte de los aparcamientos que hay desde aprox. la estación hasta el puente de Clará para hacer entre otros carril de bici. Supongo que es prioritario que la gente ande en bici que el tema del aparcamiento. Pero seguro que ni el Jimenez, ni el Ripoll, ni el Grangel ni la Susana irán en bici a los plenos para dar ejemplo. A qué no?? Y al final cada vez menos aparcamientos ...

Está claro que la recaudación de multas con la azul es un negocio redondo y una fuente de ingresos muy suculenta y no sólo no se puede renunciar a ella, sino que hay que ampliarla a toda costa.

Anònim ha dit...

Para opinar hay que tener conocimiento de lo que se opina, y generalmente es muy facil opinar gratuitamente. Alguien ha pensado el motivo del tener que disponer de zonas azules? Alguien sabe cuanto terrens son municipales? Alguien sabe cuanto le cuesta a todo vecino el alquiler de los actuales aparcamientos publicos? Alguien se ha preocupado antes de opinar de saber las condiciones urbanisticas del aparcamiento de la calle Filadors? Alguien tiene soluciones magicas para tanto coche? Alguien puede pensar que con transporte publico se puede acceder a todo el pueblo en cinco minutos?. La cuestión es criticar y no aportar ideas.

Anònim ha dit...

Em fa gracia el comentari de la Susana Navarro sobre l'inteligència de Jordi Salvat. És normal que el trobi inteligent, no obstant si es compara amb la capacitat de la Sra. Navarro qui no és intel.ligent.

jordi salvat ha dit...

Trobo aquest darrer comentari de molt mal gust. A més, la frase no l'acabo d'entendre. No ho sé si perquè no sóc tan intel·ligent com la Susanna diu o perquè està mal escrita.

Des de l'anonimat és molt fàcil fer aquest tipus d'afirmacions. La Susanna crec que és prou intel·ligent per ocupar el càrrec on està. I té altres qualitats que crec imprescindibles per desenvolupar el càrrec de regidora: l'empenta i les ganes de treballar. Sovint amb la intel·ligència no n'hi ha prou. S'ha de saber usar. Ara entraríem en un llarg debat... Si algú vol continuar-lo, endavant

susanna navarro ha dit...

Benvolgut anònim, a tu Jordi i a tothom!
Quin debat!, sembla que a algú no li ha agradat que ens tirem floretes o simplement que diguem realitats, ho entenc!, hi han persones que per no ser del mateix equip de futbol, o mateix partit polític, o viure al mateix barri, o....ja no son capaços de veure la vida amb perspectiva, els agrada més la radicalitat negativa. No m’importa el que pensin, si soc intel•ligent o no? El que si sóc, és una bona amiga, una bona germana, una bona filla, una bona companya i una bona persona. No m’agrada FOTRE a ningú, i visc a la meva manera, jo m’autoanalitzo sovint, i els que em coneixeu, sabeu que normalment em foto molta canya, a vegades massa. Sóc treballadora hi ho dic perquè és la veritat i estic del molt motivada, sóc del partit Socialista de naixement igual que sóc de l’espanyol, també de naixement, i no m’agraden els extrems ni les postures massa radicals. Estic en política perquè m’agrada i el dia que cregui que no aporto res, marxaré com vaig arribar, en silenci. M’encanta la gent positiva, treballadora, amb idees i natural, la bona gent! Tinc amics a altres partits polítics, els respecto i comparteixo feina amb ells i ens ajudem. Entenc que això FOT! I respecte a tu Jordi, he de dir que tampoc fa massa que et conec, però s’ha de ser molt torpe per no veure, que tens capacitat d’idees, que ets llest i que ets professional.
No intenteu fer mal, que com diu el refrany: No hiere quien quiere si no quien puede.

Anònim ha dit...

em continua fent gracia, que voleu que s digui!

Anònim ha dit...

en fi, del diàleg susana jordi...millor no dir res.

De les zones blaves es de poca-vergonyes

Anònim ha dit...

Vull fer una crítica al comentari de l'usuari anònim que ha escrit això:

"en fi, del diàleg susana jordi...millor no dir res.

De les zones blaves es de poca-vergonyes"

Mira, en comtes de fer crítiques destructives o menysprear a la gent, perquè no t'autoanalitzes tu una miqueta???
En comtes de parlar de l'inteligència d'un i d'un altre, preocupa't de la teva inteligència, perquè si solament la teva capacitat arriba a fer crítiques destructives...

Cadascún és com és i ningú té dret a parlar d'altres i molt menys sense fonaments, tants els coneixes per posar en dubte l'inteligència del Jordi o de la Susanna?, si vols d'aquest tema, un altre dia em parlem.

Jordi: En primer lloc jo sé que ets molt intel·ligent, professional i quan parles sé que parles amb coneixements dels temes. A més de ser una persona molt educada i que sap estar al seu lloc en el moment adequat.

Susanna: A vegades a "palabras necias oidos sordos", segueix treballant en la mateixa línia com fins ara, i per al que tu realment creus convenient per la nostra vila, perquè si estás on estás és perquè la gent del poble, et va votar. Jo sé que estás fent un molt bon treball (segueixo el teu blog).

I per finalitzar, anònim, sobre temes de zones blaves, que vols que et digui, ves a l'Ajuntament i queixa't!!!!

Salut a tots!!!

Anònim ha dit...

Ja hi anat a l'Ajuntament a queixar-me i poc cas em fan...potser a tu si...ves a veure

Desqualificar?...inteligencia?

A qui desqualifica el meu comentari de no voler comentar.

No dubtu de l'inteligencia de ningu...potser de la teva que no saps interpretar ni llegir...ofuscada potser, emprenyada potser?

Potser ets de la corda de la Susana?

Es igual....

Posar 1000 noves plaçes de pagament sense solucionar temes més importants de La Torre es de pocavergonyes i si creus que aixó es desqualificar...fes-t'ho mirar

Anònim ha dit...

A l'ànonim:

La veritat es que no entenc el teu comentari ja que les frases no estan ben escrites,(opinió personal)i no és contra tu, en absolut, es que al llegir-lo simplement no s'entén molt bé.

En el tema de desqualificar, jo em referia a posar en dubte l'inteligència del jordi salvat i susanna, en aquell moment no em referia de zones blaves ni res d'això.

Sobre el teu comentari:

"No dubtu de l'inteligencia de ningu...potser de la teva que no saps interpretar"

Tu mateixa dius que no dubtes de l'inteligència de ningú, però de la meva si??? Doncs et contradius tu mateixa.

Estas ofuscada?? emprenyada??

No es pot parlar amb persones que estan ofuscades o emprenyades.

No sóc de la "corda de la Susanna" com dius tu, simplement sóc un vilatà que donc la meva opinió com dret que tinc, i com qualsevol altre persona.

Dius que has anat a l'Ajuntament, has preguntat si són aquestes 1000 places totes de carrers? i quins carrers són?

M'agradaria que expliquessis la informació que has rebut de l'Ajuntament sobre aquest tema i potser es pot comentar entre tots millor i amb més calma i serenitat.

Que us vagi bé!!!

Lluís Suñé ha dit...

Estic al.lucinant amb el debat dels graus d'inteligència de la gent, crec que el que posa en dubte el grau d'inteligència d'una persona, sigui qui sigui, i sobretot desde el fastigós anonimat, és un inútil emocional. El qual necessita l'anonimat d'internet per parlar dels altres tot alló que no té collons de fer-ho a la cara. Hi ha la frase que diu "qui escupeixi al cel, li caurà a la cara" i aixó es el que està fent l'anonim-jutge.

Cap agressió sense resposta, i als cobards el cap tallat (com els borbons) salut!

Anònim ha dit...

Em continua fent gracia! L'escrit de la regidora es de parvulari (es clar ella està a ensenyament!) i si no sabeu que es una ironia jo no en tic la culpa!
No estava en el meu ànim ofendre a ningú.

Confident ha dit...

Torredembarra Confidencial nou blog sobre el que passa a Torredembarra explicat per un confident. http://torrencs.blogspot.com/