divendres, de març 23, 2007

Bolaño, Llena, Terres Cavades, la llista socialista... quina setmana!


S'acaba una setmaneta molt intensa. Va començar amb el 'cas Bolaño', que ha aixecat una gran polseguera en el món periodístic. El cap de política de La Vanguardia, Jordi Barbeta, va denunciar diumenge en el seu article dominical les pressions del cap de comunicació del president Montilla. 'Barbi', com el coneixen molts, va denunciar presions de Bolaño en una trucada molt pujada de to i que li va dir, entre altres coses "No pararé hasta joderte". Després de moltes controvèrsies, amb el Col·legi de Periodistes entrant amb molta força -i és que Barbeta és molt Barbeta-, sembla que ha quedat en gairebé res. Un "calentón", diuen des de Nicaragua. Com a periodista no he m'he trobat cap responsable de comunicació amb una actitut com la del cap de premsa de Montilla, però si que he topat amb algun tic "bolañista".

A Can Socialista han passat més coses. Sembla com si hagin intercanviat els papers amb Esquerra. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena (en la imatge), està a l'ull de l'huracà per uns afers urbanístics de la seva família. Ai sempre el totxo! Teniem entès que quan un era nomenat conseller i era regidor deixava el seu escó a l'Ajuntament. Però Llena no ho havia fet i Montilla l'ha obligat a fer-ho al cap d'uns mesos de la seva entrada al govern català. Estèticament queda lleig. Però és que un antecessor seu en la mateixa conselleria, el convergent Marimón, tampoc ho havia fet. Llena va sortir aquest dijous a Ca la Terribas i observant-li el llenguatge textual se'l veia molt nerviós.

I Convergència treu pit. El jutge ha resol que no hi ha indici de delicte en el cas Terres Cavades i ha absolt els onze imputats. El constructor José Luis Garcia anuncia accions judicials contra els querellants; Àngel Fernández, que va haver de plegar com a tinent d'alcalde d'Urbanisme de Tarragona perquè estava implicat en aquesta urbanització, reparteix a tort i a dret, fins i tot cap al seu partit; i l'alcalde Nadal treu pit i exigeix a l'oposició que es disculpi. L'oposició massa cass no li fa. Terreny pantanós el de Terres Cavades. Ha protagonitzat gran part de la vida política tarragonina els darrers tres anys. Els polítics han gastat molta saliva i els periodistes moltes pàgines i minuts de ràdio i TV. Ara queda en no res? A mi encara em queden interrogants. El principal: s'acabaran construint els més de 4.000 habitatges?

I acabo l'article amb la llista que el PSC presentarà a les municipals tarragonines. Ballesteros estarà acompanyat per moltes cares noves. Cauen molts integrants del grup socialista actual. I arriben nous fitxatges. Destaca l'entrada del cap de projecció exterior del Port de Tarragona, José Luis Navarro, i la periodista Begoña Floría. M'interessa el seu cas, des del punt de vista d'una companya de professió que fa el salt a la política, diem-ne pura i dura. El 2003 va convertir-se en cap de premsa de la Federació de Tarragona del PSC i després d'estar al costat de Xavier Sabaté, a la Delegació i al Departament de Governació, té tots els números per ser regidora a l'Ajuntament de Tarragona. No és un cas aïllat a Catalunya -ni molt menys- però al nostre territori no en tenim masses. Com a col·lega, la seguiré atentament. I espero que pengis alguna cosa al bloc. Ànim!

9 comentaris:

Octavi ha dit...

Tens raó xec, kina setmaneta. A mi m'ha tocat seguir de prop la tempesta/huracà municipal i, realment, hem estat distrets. En l'afer Terres Cavades, tot i que no s'han demostrat delictes, està clar que queda lleig que un regidor d'Urbanisme tingui interessos a nivell personal sobre el terreny. Ètica i estèticament no veig que canvii res.
Llista socialista: caram, caram. Flóría era un secret a veus des de feia temps. Crec que és una bona notícia, aire nou. La resta, menys a Navarro, no els concec. Pel que he llegit a Més Tarragona només seguiran Ballesteros, Crespo i Pérez. Què passarà amb Cepero, Cosano, Elices, Castillo, Anna Díaz i Teresa Rubio?
I a CiU? hi haurà la renovació promesa? En fi...seguirem batallant...en dues setmanes hem tingut la baixa i posterior conferència de Mallol, l'expulsió de tres regidors de l'equip de govern, el cas Terres Cavades...i encara queden més de dos mesos per les eleccions!!!

Unknown ha dit...

Arriba un moment que cada cop estic més allunyat dels grans partits polítics i el seu repartiment de pastís. M'agradaria equivocar-me però de vegades tinc la impressió de que són una agència de col.locació, o una ETT rollo guai...

Unknown ha dit...

Continuo preguntant-me si tenim el que ens mereixem... i no ho veig massa clar.

Anònim ha dit...

Aquesta és la llista que ha presentat aquest divendres el PSC.

1.Josep Fèlix Ballesteros
2.Lola Herrera
3.Josep Lluís Navarro
4.Carme Crespo
5.Pau Pérez
6.Begoña Floria
7.Xavier Tarrès
8.Carlos Castillo
9.Joan Sanahujes
10.Sandra Coloma
11.José Cosano
12.Victoria Pelegrín
13.Manolo López Pasca
14.Antonio Rodríguez
15.Kiryat Mercado
16.Alejandro Caballero
17.Natàlia Hernández
18.Abel Perea
19.Jordi Miret
20.Josefa Mellado
21.Pedro Pablo González
22.Alba Albert
23.Jaume Guillem
24.Pilar Estévez
25.Antonio Muñoz
26.Sandra Ramos
27.Joan Pascual

Sobta el pes que adquireixen les noves incorporacions, especialment d'Herrera i Navarro.
També sobta la no presència d'Anna Díaz, un pes fort dins del partit, i de Carles Cepero, un dels regidors més sensats que hi havia en l'actual llista.
S'ha de celebrar la baixa de les persones d'un perfil més baix, com Elices o Teresa Rubio.

Anònim ha dit...

sobta la poca presència de cognoms catalans en llocs de rellevància, oi?

Anònim ha dit...

Companys, per al.lusions hi entro a la discussió. Fa quatre anys que el Pep em va seduir, va ser ell el que em va convèncer que una altra Tarragona és possible i us dic que la gent que l'acompanyarem ho fem amb il.lusió i amb moltes ganes de treballar per la ciutat. El meu cognom no és català, és italià en realitat en cara que vaig nèixer a Saragossa. Però n'estic molt orgullosa de ser una tarragonina d'adopció. I crec que poder treballar per la ciutat que m'ha acollit i que ha vist nèixer les meves filles és tot un honor. Els periodistes, per cert, som molt transversals (Jordi i Octavi) ja ho sabeu. En Cesc Baltasar n'és un exemple. Per cert, Jordi, felicitats pel teu blog. Ja saps que et segueixo fidelment.
Petons per tots.

Anònim ha dit...

Companys, per al.lusions hi entro a la discussió. Fa quatre anys que el Pep em va seduir, va ser ell el que em va convèncer que una altra Tarragona és possible i us dic que la gent que l'acompanyarem ho fem amb il.lusió i amb moltes ganes de treballar per la ciutat. El meu cognom no és català, és italià en realitat en cara que vaig nèixer a Saragossa. Però n'estic molt orgullosa de ser una tarragonina d'adopció. I crec que poder treballar per la ciutat que m'ha acollit i que ha vist nèixer les meves filles és tot un honor. Els periodistes, per cert, som molt transversals (Jordi i Octavi) ja ho sabeu. En Cesc Baltasar n'és un exemple. Per cert, Jordi, felicitats pel teu blog. Ja saps que et segueixo fidelment.
Petons per tots.

Anònim ha dit...

Flipo en veure com el núm. tres és José Luis Navarro. A la llista -això si amb el nom en català, malgrat ell signa en castellà, la qual cosa tampoc és cap mal.

I Flipo per un motiu contundent: Precisament mitjançant Més Tarragona vaig assabentar-me de l'affair d'una exposició de pintures que va ser destrossada el dia de la hispanitat amb llençament de comestibles per part de la guàrdia civil.

I vaig assabentar-me a Més Tarragona de com aquest senyor INSULTAVA el pintor -per cert guiri: quina imatge estem exportant!- i escorria el bulto.

Una persona així hauria d'assumir els errors. No insultar.

Begoña: a mi també em donava molt bon rollo la candidatura, però e veure alguns personatges.... veig que no hi ha renovació. Sinó més PSOE del dur. Sort de les excepcions i del cap de llista.

jordi salvat ha dit...

Doncs no sabia que Floria és un cognom italià. Crec que aquest debat dels cognoms és estèril. De los Rios és català? Aregio em sona també italià. I Carretero em sona molt castís. Són alguns exemples.

Crec que convertir-se en regidor/a de la teva ciutat ha de ser una experiència impressionant i t'ha de fer il·lusió. D'exemples de periodistes que han passar per la política en trobarem molts. Però és un camí de no retorn? És una pregunta que em faig.

De la llista del PSC, que aquesta setmana ja s'havien conegut moltes coses em sorprèn gratament que Carles Castillo vagi el 8. Per "los mentideros" es comentava que no anava i crec que es mereix continuar. A Cosano en canvi se li posa complicat conservar l'escó. Si torna a ser regidor voldrà dir que Ballesteros és alcalde.

Bego, jo també vaig seguint el teu bloc. Espero el proper post.