dijous, de març 29, 2007

...I més nervis

He fet algunes actualitzacions a l'article publicat en el número de març del Diari de la Torre, ja que des que el vaig entregar fins a la seva publicació han passat uns dies i hi ha algunes novetats a la vida política torrenca.


Manca un mes escàs per a la finalització del termini legal per a la presentació de les candidatures a les eleccions municipals i, quan escric aquestes ratlles, hi ha partits que estan patint molt per completar uns primers llocs de la llista amb garanties. Comencem, però per les excepcions. El partit de l'alcalde actual, el PSC, ha fer una aposta contundent per la continuïtat i tot indica que repetiran els quatre primers candidats del 2003: Manuel Jiménez, Ramon Ripoll, Susanna Navarro i Enric Grangel. Confien en la tirada que sempre té l'alcaldia i la línia ascendent de vots iniciada el 1999 i que els ha portat a ser la primera força política del municipi. Alguna cara nova no crec que els hagués anat malament per reforçar les seves possibilitats ja que el desgast d'laguns dels actuals regidors és més que evident.

Esquerra Republicana ha optat pel camí contari: renovació i cares noves. Des de ja fa mesos sabem que Gerard Ciuró encapçalarà per primer cop la llista republicana, rellevant Josep Bargalló, que després del salt a la Generalitat s'ha allunyat, almenys aparentment, de la vida política torrenca. Darrerament s'ha sabut que Montserrat Gassull, no sense un debat intern dins les files republicanes, pujarà del tercer al segon lloc respecte el 2003. Ciuró i Gassull estaran acompanyats de cares noves. Xavier Folch, actual secretari d'organització d'ERC a Torredembarra serà el tercer i Carles Marquès, periodista i que ja havia figurat anteriorment en llocs més discrets de la llista republicana, serà el quart. Pels llocs inmediatament consecutius s'anuncien més cares noves. Una aposta interessant , que barreja experiència i renovació, per l'etapa post-Bargalló.

Seguim en el govern. Lluís Suñé tornarà a encàçalar la candidatura d'Alternativa Baix Gaià. Ningú s'imaginava el contrari. Ja sabem encara qui l'acompanyarà en el segon lloc, l'Iris Gual. Un bon número dos, i crec que Gual ho és, els pot donar opcions a un segon regidor. Suñé va darrerament bastant per lliure dins del govern i la seva actitut en l'afer de Muntanyans II, viatjant a Madrid cremant els últims cartutxos per evitar l'edificació de 550 habitatges en aquest espai, està creant tensions amb el PSC i l'alcalde Jiménez, grans defensors de respectar el pla parcial de la zona i passar olímpicament de criteris mediambientals i del perill d'inundacions.

El soci de govern que presenta més incògnites és el GIT. Molta rumorologia envolta aquesta formació. Fa unes setmanes tot apuntava a una successió tranquila de Celestí Salort per Santiago Ardèvol, però l'exalcalde s'ha "animat" amb l'aproximació dels comicis i no es conforma amb un lloc discret a la candidatura. Hi ha qui diu que vol tornar a anar al davant de tot i altres apunten a una filla seva en el segon o fins i tot el primer lloc. Estem davant d'una monarquia hereditària i Ardèvol simplement hauria estat el regent? Amb en Salort al mig, tot pot passar.

Convergència i Unió té clars els dos primers llocs de la llista. Daniel Massagué continua anant per lliure respecte als tres regidors de la federació al ple torrenc, amb una forta campanya de promoció en certs mitjans de cumnicació, i Pere Font ha acceptat ser el número dos després de ser derrotat en la votació el cap de llista. Enrere han quedat les amenaces d'impugnacions. I la resta de la llista? Unió bé hi voldrà dir la seva. I la llei de la partitat els obligarà a comptar amb dues dones entre els cinc primers. Però això ho an de combinar amb el fitxatge d'Octavi Solé, que torna a Convergència després de l'aventura del VUT. I combinar tot això pot ser molt complicat.

Per complicacions, les del PP. No troben cap de llista. Les últimes informacions apunten a què Ana Marín repetirà, després de diverses renúncies. Potser quan aquest article veu la llum ja ho han aclarit. El que tinc clar és que posin qui posin el regidor el tenen assegurat. Ara, si volen un segon representant, s'hi haurien d'esforçar una mica més.

I acabem amb l'Agrupació Democràtica Torrenca. Ja han desvelat qui serà el seu cap de llista, Maria Dolors Toda l'alcaldable. Pocs dubten que aquesta formació és hereva de l'ADMC i ha exhibit uns graus de populisme una mica perillosos, aprofitant els grans recursos econòmics de què disposa i les grans escletxes deixades des del govern municipal, però més petites que el desgavell que va significar el pas de Toda pel govern. O és que ningú se'n recorda que l'inici de mandat, marcat per la inoperància, les recusacions, les tensions i l'esclat final que va fer inevitable una moció de censura. Però diu la saviesa popular que els votants tenen molt poca memòria.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Me informa un pajarito que el Belis ha dejado lADT por incumplimiento de promesas por parte de la " Farruca " y por no querer ser sometido a sus ordenes. Hay tensión en el seno de LADT.
Quien sigue mandando.... quien paga manda.
Que tengan suerte porque la necesitarán.

Anònim ha dit...

segun un pajarito el que informa al otro pajarito, es un socialista que cumple les ordenes lanzadas por grangel para boicotear todo lo de Agrupación. La consigna es: dejarlos mal aún mintiendo. Pajarito se te ve el plumero !!!!

Anònim ha dit...

Jordi, vigila que s'omple el blogs d'ocells

jordi salvat ha dit...

Un fet empíric: avui dijous a la presentació dels primers cinc candidats de l'Agrupació el Belis no hi era.

Anònim ha dit...

Al anonimo que me cita, se ha boicoteado algun acto de la ADT, si quieres defender a la ADT, hazlo, pero no me mezcles que no tengo nada que ver.

Anònim ha dit...

Domenec Belis dijo:
Acostumbro a leer los blogs, pero no a escribir y ahora escribo porque sale mi nombre en los blogs.
Agradecería dejaran de hacer comentarios sin fundamento en los que figura mi nombre.
Para ello estoy a la disposición de quien quiera para aclarar cualquier duda que tengan sobre mi.
Gracias.

jordi salvat ha dit...

Domènec,

Deixa que faci una mica de periodista. Continues formant part de l'Agrupació?

Anònim ha dit...

Domènec Belis escriu:

Hola Jordi, contestant la teva pregunta, et puc dir que a data d'avui no.

Salutacions,

Anònim ha dit...

mare meva!! però que feu? en Xavier Folch és molt potent però la Gasull... pfffffffff el teu mateix text ho reconeix quant parla de que la Gasull ha requerit debat intern, alguna cos ahi ha...

Anònim ha dit...

No han tret la Gassull de la llista de ERC despres de lo del carrer Antoni Roig?

Dons no els penso votar, ara que havia apostat per ells, ara potser ho fare en blanc.

Anònim ha dit...

Hay mucho pajarito suelto.
Subirse la cremallera de la bragueta, que se constipa.

Anònim ha dit...

Sentim molt que davnt les pròximes eleccions no podrem votar el partit que sempre haviem votat: ERC. El motiu és clar: ens fa por que surti la Gasull perque cada dia que passa demostra més la seva incompetencia. Gerard ho sentim molt però si canvies el 2 no et podrem votar ni la meva família, ni els meus amics com sempre haviem fet. Gerard, per favor pensa-t'ho.

Anònim ha dit...

Sentim molt que davnt les pròximes eleccions no podrem votar el partit que sempre haviem votat: ERC. El motiu és clar: ens fa por que surti la Gasull perque cada dia que passa demostra més la seva incompetencia. Gerard ho sentim molt però si canvies el 2 no et podrem votar ni la meva família, ni els meus amics com sempre haviem fet. Gerard, per favor pensa-t'ho.

jordi salvat ha dit...

Torredembarra bull políticament. Només cal fer un passeig per la blocosfera o fer una volta per alguns punts del municipi i observar atentament. Confeccionar les llistes electorals sempre deixa cadàvers polítics (a dins i a fora). Els decartats entren també en el mercat de fitxatges, que encara no està tancat.

Alguns fan molt soroll i a vegades es poen crear veritats que realment no ho són. Peò diu una dita que "cuando el rio suena...". El veredicte: el 27 de juny.

Les espectatives dels partits són molt altes: CiU, 6; PSC, 6 (o 7) i ADT, 5. I els altres. Quantes decepcions!!!

Anònim ha dit...

ERC+ABG 10 jajaja

a pendre vent botiflers ^^

no me llames iluso...

Anònim ha dit...

Hola Sr. Salvat esta tarde tomandocafe con unos amigos me han infirmado que eseBelis está muy dolido con la Sr. Toda, por incumplimiento de promesas sobre el tema de las listas y más cosas.A mi no me ha sorprendido conociendo como conozco a la Sra. Toda y esta Sra.nos quiere gobernar. Por el bien de Torredembarra esperamos que no suceda

Anònim ha dit...

He visto ya las vallas de ADT, eslogan: per un futur diferent, miras las fotos y sorpresa más de la mitad del equipo= ADMC, a esto le llaman ellos DIFERENT.
A por cierto no he visto a la nº 3 de lagrupacio en la foto pero si a su marido.......

Anònim ha dit...

Hola Sr. Salvat: Se de la influència que vostè té dintre ERC de la Torre i per això m'atreveixo a demanar-li un favor: intercedeixi per a que facin retirar a la Sra. Monse Gasull de la llista com a responsable directe de la desgràcia del carrer Antoni Roig, si no ho fa així a les pròximes no sortirà ni el Gerard, cosa que no es mereix ni ell ni la resta del partit.Gràcies.

Anònim ha dit...

Se rumorea que el VUT prepara una lista con Ocavi Sole de 1 y ese tal Belis de 2

jordi salvat ha dit...

Amic anònim (sona estrany això),

En cas que tingués aquesta influència que vostè diu dins d'ERC, arribaríem tard. La llista està aprovada i Montserrat Gassull és la segona. He criticat públicament la seva gestió en les obres del carrer Antoni Roig i continuo mantenint aquesta posició i fins i tot encara h veig més clar: S'han volgut acabar les obres de pressa i corrents per fer-hi passar la processó del Divendres Sant i la processó no ha passat i tot indica que l'acabat del carrer és molt deficient.

Ha de ser Montse Gassull la número dos? A persones del partit ja els hi he fet saber la meva opinió. Jo no sóc ni militant ni vaig a la llista. Poca cosa més puc fer. La feina d'ERC a l'Ajuntament va més enllà de la gestió de les obres del carrer Antoni Roig. La valoració és més àmplia.

I una darrera cosa: els partits són molt complicats. Hi ha jocs d'equilibris, enfrontaments terribles, rivalitats malaltisses. Tot això explica moltes coses.

Anònim ha dit...

Anónimo dijo...
Mire conozco muy bien a Juan Perez y la considero una persona muy honesta y que trabaja mucho pero mucho por el bienestar de los vecinos de Montclara y sin afan de lucro. Cada cual tendrá sus ideas y evidentemente el las tiene y muy claras con los temas relacionados con los vecinos.
Lo que no entiendo muy bien es como puede seguir estando en este partido que se consideran muy del pueblo y de esto nada, solamente analizen los 5 magnificos de la lista y en la cual el va de 2, cuando ha sido humillado en varias ocasiones por miembros del partido y por lo que veo el sigue estando alli, sera por lo votos que le pueda aportar a la cabeza de lista... será porque es masoca, no lo acabo de entender. Juan creo que te estás equivocando, tu no eres asi, te veo como la gente de a pie pero con este partido que solamente mira por los intereses de algunos, no lo entiendo. Todavia estas a tiempo y si no el tiempo lo dirá porque las cosas con en tiempo se ponene en su sitio.