dijous, de març 08, 2007

La gran mallolada


La tarda d'aquest dimecres es coneixia a les redaccions de diversos mitjans de comunicació de Tarragona que el regidor convergent Agustí Mallol havia decidit abandonar la militància a Convergència Democràtica i passar al grup mixt. Sorpresa, trucades, ambient de bomba informativa... Allò que ens agrada als periodistes. Tot i que la remor del futur incert de Mallol sonava des de feia mesos, pocs esperaven un desenllaç d'aquest tipus. Estem davant de la gran mallolada. Perquè si Maragall fa maragallades, Mallol porta a terme mallolades. I aquesta és molt grossa.

Mallol i Aregio no lliguen i molts apostaven perquè el serrallenc no estaria en la candidatura del nou alcaldable de CiU. Per això hi ha qui diu que ens trobem davant l'estratègia "Butanito", allò que feia l'inefable José María García, que marxava d'un lloc cinc minuts abans que el fessin fora -aquí tradui'm-ho per no ser inclòs en una llista electoral-. Altres apostaven perquè Mallol es mantingués a la llista convergent per aprofitar la seva tirada en certs ambients de la ciutat.

Ja no ho sabrem. Mallol abandona CiU perquè Nadal no és Aregio i Aregio no és Nadal, aquell que el va fitxar el 1991, quan anava de socialista i ugestista, unes etiquetes que mai hi ha renunciat, però hi ha afegit la de "nadalià" per justificar la seva presència en un govern de dretes. Ningú negarà que Mallol, sovint fregant el "freackisme" ha marcat una època amb un populisme alguns cops "chavista", amb actes tan recordats com donar-li la samarreta del Nàstic al rei o amenaçar amb una revolució social si s'instal·lava un parc eòlic davant del seu Serrallo.

I ara què? Al grup mixt es trobarà la Martorell i l'Ortiz, però tot indica que Mallol no s'apuntarà a l'aventura de l'exregidora popular amparada per la FIC. Se'l situa a l'òrbita del PSC. Mallol fitxatge de Ballesteros? Ell sempre ha dit que és socialdemòcrata. Però seria positiu per les aspiracions socialistes incorporar un regidor que ha estat gairebé setze anys al costat de Nadal dirigint la Regidoria de Medi Ambient? Veurem les conseqüències de la darrera mallolada. Ningú pot negar que aquesta precampanya tarragonina està sent intensa i divertida.

15 comentaris:

C. Marquès ha dit...

Et convido a visitar el meu bloc, tot i que de moment és buit: http://marquesivirgili.blogspot.com/

Waipu Joan ha dit...

titllar en mallol de fer populisme "chavista" és donar-li una distinció al mallol que em sembla exagerada

Unknown ha dit...

No conec personalment a Malloll, però pel que desprèn als mitjans sempre l'he vist com un bluff buit de contingut: per sobre d'idees polítiques un pur escolanet de l'alcalde.´és la meva visió i puc equivocar-me, clar.

Com que no crec que es cregui massa això de que és socialdemòcrata, penso que podria anar a la llista de qualsevol partit menys de la CUP, que no se si es presenten a Tarragona.

Al final tots els regidors de neteja -com el dictatorial Pere Gibert en pau descansi- acaben fora del projecte municipalista de CiU.

Si hagues de fer una aposta el posaria de núm. 2 amb la Martorell, tot i que lliga una mica lo del PSOE doncs aquest partit fa temps que no critica temes de l'àrea de mallol.

No se, ja s'ho faran tots plegats...

Anònim ha dit...

¿que feu penjant aquesta notícia el dia de la dona? aquest món està carregat de masclistes per pasiva, no és extrany que les dones generalment cobrin menys que els homes fent les mateixes feines...

(ja sabeu que jo no parlo de funcionaries)

una dona

Unknown ha dit...

Hola anónimo,

Personalment penso que no ha de ser obligatori penjar a cada dia conmemoratiu un post sobre el tema. En tot cas jo ho veig així, i més en un bloc personal.

Penso que actualment existeix patriarcat, existeix masclisme, existeixen desigualtats, si! I també penso que per treballar per a assolir un món millor, que no hi hagi discriminació tenim tots els dies de l'any. No només les diades.

Quantes i quantes institucions utilitzen les diades per a justificar el que no fan durant la resta de l'any?

Anònim ha dit...

Em preocupa que el PSC acabi acollint Mallol a la llista. És un error monumental. Què voldria dir ? Que el PSC s'assumeix el que ha fet Mallol amb Corvegència, per damunt del propi ideari i programa ?

Què assegura que Mallol no deixaria penjats als socialistes quan el vent bufi cap una altra banda ?

Prou de saltimbanquis. Martorell, Ortiz i Mallol encarnen el pitjor dels polítics: el desig d'estar a la cadira costi el que costi.

Vull retre un homenatge a Xavier Almagro. No va estar d'acord amb el seu partit , o amb alguna gent del partit, i va fer l'única cosa honesta que es pot fer en tals casos: anar-se'n a casa.

Anònim ha dit...

ja fa dies vaig dir en aquest blog que el mallol faria la mallolada. Era voxpopuli. Com és un bocas ho anava dient a la seva gent, i era el comentari diari dels treballadors de foment. i ves per on, ja ho ha fet.la propera serà el 16, dia de la conferència, on es veuran personantges significatius i es veurà clar que es passa als socialistes. Fons properes m'han dit que la conferència li prepara Mario Rigau,la campanya li fa l'enric pujol, els impulsors de la mallolada, Ballesteros i Sabaté. Les bases, encabritades.

Anònim ha dit...

Aquest Mallol sempre m'ha semblat un polític friki impresentable. Tant impresentable com ho seria el psc si ho acceptés a les seves llistes

Anònim ha dit...

osti, què bó si el mallol es presenta a les llistes amb el psoe. Això és el que el ballesteros entén per canvi i renovació? fitxar lo mes caspós del nadalisme? molt socialistes, estaveu fent una campanya coherent i ara feu això. si el foten al psc li donarán media ambient o li donaran a ICV? Quina és la política mediambiental de ballesteros? "hasta les estrelles" jajaja

Anònim ha dit...

El tema de Mallol no té nom. La democràcia no hauria de permetre que personantges com aquest s'aprofiti de la política per sobreviure. Jo crec que a l'Aregio li ha fet un favor. I sobre Ballesteros, que s'ha de dir, afafant-lo pert credibilitat. Tant que el va criticar anteriorment i ara mut i a la gavia.

Anònim ha dit...

Doncs jo sí que conec al Mallol. És una persona falsa, sense escrúpols, capaç de traïr a qui calgui si amb això pot mantenir la poltrona.

Els polítics ho tenen fàcil per acabar amb els trànfugues. Si no ho han fet encara, és perquè en el fons a tots els interessa poder comptar de tant en tant amb aquestes ajudes no planificades.

Anònim ha dit...

Jo també el conéc al Mallol, i us asseguro que no el volem al psc

sdas ha dit...

En cas que no vagi a les llistes del PSC (que podria ser) crec que d'aqui no molt de temps el veurem ocupant un bon càrreg, el PSC li deu haber promés alguna cosa que valgui la pena, no tot és anar a les llistes dels socialistes, potser li han promés l'autoritat portuaria o ves a saber... hi han moltes coses. De totes formes aquesta gent que és capaç de trair al partit que li ha donat de menjar durant setze anys per intentar aferrar-se a la poltrona del poder deixa molt que desitjar. Aviat es farà la votació del POUM i Mallol ha dit que s'ho ha d'estudiar, en cas que voti en contra es demostrarà que només vol interessos personals, no de ciutat

Anònim ha dit...

La última és que pel Serrallo es comenta que la germana vol deixar la Cofradia on treballa, i començarà a treballa a l'Autoritat Portuària.Seguons diuen ho ha comunicat a la Cofradia de pescadors

Anònim ha dit...

Alex crec que tens raó en el que dius,no crec que el Burgasé vulgui deixar el càrrec, però una direcció gral, per exemple Medi Ambient?? tot això el psc ho pot fer perfectament després de les eleccions.