dimecres, de març 21, 2007

El juantxisme ataca de nou


La instal·lació d'un polígraf al Saló de Plens que detecti si els polítics diuen la veritat, la creació d'una gran zona lúdica de música tecno al futur parc tecnològic Tecnoparc o un trenet com l'antic Carrilet que connecti Reus i Salou amb l'estació del TGV. Aquestes són algunes de les propostes de la Coordinadora Reusenca Independent (CORI), la llista encapçalada per diem-ne l'excèntric cantant reusenc Ariel Santamaria, que en les passades eleccions va treure més de 1.300 vots i no es va quedar massa lluny d'obtenir un regidor i ara es torna a presentar.

Com podeu comprovar en la foto de l'Olivia Molet que il·lustra aquesta entrada, la presentació aquest dimarts de la candidatura de la CORI va ser més "freacky", juantxi diuen ells que mai. La CORI ha presentat també la seva plana web www.cori.cat. A través d'ella s'escolliran la posició de tots els membres que formaran la candidatura del partit. De moment només es coneix el cap de llista i el número set que serà Jordi Sugranyes, qui ja va ocupar aquesta posició en els passats comicis. Altres de les persones que aniran a la llista seran Lluís Oliach, Katerina Stojanov, Jordi Garcia o el cantautor punk Pirata el del Gorro. Si entreu a la pàgina web veureu qui són els candidats d'aquestes particulars primàries. Molts no ho veuran tan mala idea.

Diuen que entre algunes formacions polítiques reusenques hi ha molts nervis pel mal que els hi pot fer aquesta candidatura basada en el surrealisme. Altres diuen que la CORI ja no compta amb l'efecte sorpresa del 2003 i aquest cop quedaran molt lluny del regidor, tot i que aquest any, per l'augment de població, hi ha més escons -dos- a repartir. A mi em sembla que si en algun lloc una candidatura com l'encapçalada per Santamaria pot "triomfar" és a Reus, on hi ha una política d'aigües estancades, amb un tripartit que ho té molt fàcil per repetir. És un bon terreny on pescar. A Tarragona, en el moment de canvi actual, una llista juantxi m'atreveixo a dir que fracassaria.

Tinc molt clar que darrera el juantxisme hi ha ments pensants. Entreu a la web i veureu que darrera hi ha hores de feina. L'estratègia traçada per l'ideòleg o ideòlegs de la CORI és obtenir vots -a més d'amics, conegits i familiars-majoritariament de la ciutadania que està farta dels partits tradicionals i busca protestar. Quina millor manera que colar un individu com Ariel Santamaria al plenari del Mercadal? Un personatge que proposa indret es proposa un 'follòdrom' on es reparteixin gratuïtament preservatius amb la forma del campanar de la prioral de Sant Pere, que les Barraques de Festa Major durin quinze dies i que la ciutat porti a musicals de primera línia com els Rolling Stones o Pink Floyd per les festes de Sant Pere, pintar la façana del Palau Municipal del color que es decideixi per votació popular o crear una regidoria de bars, pubs i tavernes, ben segur que donaria un aire diferent als plenaris reusencs.

9 comentaris:

Antoni Ramos ha dit...

Vaia frikies!!! a Tarragona falta algun partit com aquest... trenca motllos i dona una mica d'aire a la carregada escena polítíca... La foto es impagable!!!!

Anònim ha dit...

el catxondeo no està malament si les opcions són desastroçes però tenint en compte que segurament es presentarà una CUP a Reus, ja es podrien estalviar el juantxisme...

Waipu Joan ha dit...

és que el desencisament té el seu premi i no m'estranya que la CORI existeixi. No crec que sigui el juantxisme qui ataca de nou, sinó la poca capacitat dels nostres polítics de superar-se en la seva feina.

Anònim ha dit...

A Tarragona ja tenim un partit com aquest, es diu ballesteros-mallol

Anònim ha dit...

la CORI aquest cop comet un greu error, no tenen idees reals i existiran nous partits que podrien portar aire fresc.

Visca la CUP!

Unknown ha dit...

Dels comentaris a aquest post me n'assabento de què sembla que es presentarà una CUP a Reus: penso que ja tocava fer-ho. I a Tarragona sembla que hi ha qui s'ho està plantejant. Ja vorem.

Resecte a la Cori ho trobo molt divertit. Sempre m'ha fet gràcia un tema: els partits que opinen que hi ha uns vots que són seus i que diuen que si els hi treueun vots, etc. Doncs bé el vot és de cada ciutadà i si bonament li lau votar a la Cori, a la Cup, al Pp o a la falange doncs endavant.

En tot cas jo sóc una miqueta juantxi, a més d'altres coooses.

Anònim ha dit...

ei tondo, sóc l'anonim pro-CUP. simplement vull comentar que la meva és una critica en el pla estratègic, estic dacord amb tot el que dius.

salut!

Unknown ha dit...

Salut doncs, anònim !

Anònim ha dit...

ÉS veritat q es presenten a Tarragona?? Ho acabo de veure a la tele!