dimecres, de març 14, 2007

De llistes i candidats


Les eleccions municipals cada cop estan més a prop i a la ciutat de Tarragona es nota molt. Hi ha molts nervis, molts rumors, molts moviments (el més gran, el de Mallol)... Divendres l'extinent d'alcalde de Medi Ambient farà una conferència en què ho "explcarà tot". Mentrestant no s'acaba de definir sobre el seu nou paper a l'Ajuntament tarragoní i sobretot en la votació del Pla General d'Urbanisme. Tampoc no està clar que, tal com deia l'alcalde Nadal, acabi a la candidatura socialista. A Ramon i Cajal tenen un gran debat intern.

Em va sorprendre gratament que aquest dimarts, en l'article que setmanalment publica el candidat a l'alcaldia de CiU, Joan Aregio, citava el meu bloc i de forma positiva. Incloc la part de l'escrit en qüestió:

"Ara bé, parlem del debat polític a Tarragona. No fa massa vaig llegir en un dels blogs més interessants que publica un tal Jordi Salvat, que la “vox populi” vol que ens creiem que “estem governats per mediocres”. La reflexió que fa en Jordi és prou il·lustrativa del que està passant. És cert, la política s’instal·la per sistema a l’últim lloc de totes les enquestes cada vegada que es pregunta per l’ocupació menys apreciada pels ciutadans. I això és molt greu i en som tots responsables. En primer lloc som responsables, els polítics, de utilitzar un llenguatge a on l’insult és l’únic adjectiu que coneixem, a on l’únic verb que sabem és el “prometre” i a on l’únic substantiu és el “jo”. També som responsables de no saber evitar la tendència manifestament negativa a la perpetuació en el poder. Al final haurà de ser la llei la que reguli el temps màxim dels mandats perquè nosaltres, els polítics, volem ocupar el poder per temps infinit, com si fóssim imprescindibles."

Interessants les reflexions de l'alcaldable convergent, que acostuma a ser molt clar, sovint vehement, en els seus articles a la premsa. I no defuig l'autocrítica. Al costat de l'escrit d'Aregio n'hi havia un altre d'un dels articulistes periòdics del Més Tarragona, Josep Maria Buqueras, que apostava per un sistema de llistes obertes. Aquí toquem la base de molts dels problemes polítics actuals. Com canviaria la política catalana, espanyola o tarragonins si s'acabés amb el sistema de llistes tancades i bloquejades! S'acabaria el poder absolut dels aparells dels partits i els candidats s'ho haurien de currar a carrer, amb els ciutadans, i no als passadissos de les seus dels partits.

I acabem parlant de llistes i de la filtració que ens ofereix elnotari.com. Diu que ja té la llista de CiU per aquest mes de maig. La qualifica de "previsible". Jo aniria més enllà i la titllaria de "decepcionant". Però no crec que aquesta sigui la candidatura que ens depara el nou alcaldable convergent, que esgotarà els terminis per presentar una llista molt més atractiva que la que ens presenta el nostre amic notari. Una mica desinformat, per cert. Parla d'un tercer candidat d'Unió Democràtiva, que ocuparia el nou de la llista, que seria una dona. No sap o no se'n recorda que els democratacristians han triat com a el seu número tres a Robert Vendrell.

Les novetats a la suposada llista convergent són Frederic Adan (6) i el president del comitè local de CDC, Joaquim Amorós (7), mentre Carme Duch puja al tercer lloc. També hi trobem Jordi Sendra (4), Raül Font (5) i Santi Pallàs (8). Llenço des d'aquí un repte -dieu-me ingenu- a l'amic notari. Com serà la llista del PSC? Per què circulen tants noms de "fitxatges" que els actuals regidors que vulguin continuar no hi tindran lloc.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi molt bona la teva reflexió. Acabo de llegir el notari, i com tu dius crec que el qui escriu no té ni idea. Deu ser l'Agustí qui els passa la falsa informació. El que més m'enprenya del blog mentider, és que no dóna la cara com fas tu, a més no publica el missatges que envies.

Anònim ha dit...

Jordi fons properes m'han dit que dins el psc hi un merdé de caldeu.
Sembla ser que militants es donaran de baixa si posen el tràsfuga a les llistes, amb la qual cosa, no el posaran i li donaran un càrrec territorial. Dien que Cosano està que trina, doncs perilla el seu futur

Anònim ha dit...

Potser el Notari hauria d'explicar amb quins personatges es va reunir ahir a les 11 de la nit el Sr. Ballesteros. Va anunciar a Mallol que no anirà en llistes, però que el posaran en una empresa municipal si guanyen les eleccions, i sinó al port. El divendres a la Roda de Premsa anunciarà que deixa la polítca. Es a dir, es dedicarà a la falsa política que és el que ha fet fins ara. Aquesta informació és de primera mà i verídica, no com les del Notari.

Unknown ha dit...

M'agrada una cosa de la faceta blocaire de Joan Aregio: està al cas del panorama tarragoní, com ho demostra que va ser el primer polític en parlar alseu bloc sobre el fenòmen del blog Tarragona 2016, i el que comentes que cita el teu bloc doncs només fa que constatar el mateix.

Ja ho dit en un altre moment però penso que pel que fa a blocs de polítics caps de llista és molt simptomàtic de la importància que li donen als blocs que els obrin en plena precampanya electoral. Penso que un bloc d'un polític professional hauria de ser una finestra oberta en dues direccions, i de vegades tinc la sensació que alguns blocs d'aquest tipus només és conceben per a salvar la notícia del dia en que es penja a la xarxa. M'agradaria equivocar-me.

Personalment m'agradaria lo de les llistes obertes.

Pel que fa a la resta, doncs les llistes no seran definitives fins el dia en que es taquin, però és interesant anar coneixen els moviments.

Anònim ha dit...

La majoria dels que escriviu contra Mallol ara, li heu llepat el cul per quatre favors i defensat quan atacava als socialistes. Hipocrites i cinics que sou.

Anònim ha dit...

Alejandro no tens ni punyetera idea de res. Se qui ets i qui et paga. Ja t'agafare.

jordisuri ha dit...

Pot ser interessant veure quant i quin públic té Mallol divendres. Serà una bona oportunitat per comprovar si, ara que ja no té càrrec, encara té tanta popularitat i tirada com s'especula.
Suposo que molts estaríem d'acord en la manifesta incompetència de Mallol, però i si realment assegura el vot d'uns 1.500 freakies de Tarragona i el PSC guanya les eleccions?
Em costa de creure que Mallol hagi deixat CDC per unes vagues promeses del PSC. Els partits sempre acostumen a recordar-se dels seus fidels vassalls, i encara que no hagués anat a les llistes segur que l'haguessin endollat en algun lloc.

Anònim ha dit...

Jordi el problema de Mallol és que volia ser regidor, i medi ambient li ha donat molt.

Anònim ha dit...

Anònim quina po que em fas. Tremolo

Anònim ha dit...

Diuen qeu Mallol va de víctima per tot arreu. No perdona a l'alcalde les seves declaracions de traició, llavors, que es creu que ha fet aquest ximplet?? per tronxar-se

Anònim ha dit...

alejandro, tot això que expliques és cert??? vull dir, tens bones fonts???

jordi salvat ha dit...

Ningú negarà que Mallol s'ha convertit en el centre d'atenció al panorama polític tarragoní aquests dies. Però crec que a partir de divendres perdrà aquesta posició de centralitat i passarà a la història. Veurem en quin lloc el deixa "ese juez supremo" que és el tiempo, com deia el Butanito, un altre home que gràcies a la censura de TVE tambe ha guanyat molt de protagonisme perdut.

Anònim ha dit...

LA ÚLTIMAAAAAAAA
Resulta que el gran nastiquero NO ÉS SOCI DEL NÀSTIC. Això si que és la bomba, el president honorífic del Nàstic a tot arreu sense pagar un duro. Ja feia bé l'Aregio no posant-lo a la la seva llista. I això si qu és demostrable.

Octavi ha dit...

Caram, ja comencem amb rumors, dimes i diretes sobre previsions de llistes. El notari no deu recordar que el número tres d'UDC (el 9 de la llista de CiU) és Robert Vendrell...Pallàs número 8? Duch número 3? tinc els meus dubtes. I què faran amb la Expósito?
Octavi

Anònim ha dit...

El tal Amorós és una mica sectari, no?

Anònim ha dit...

Diu Aregio en el seu article"No fa massa vaig llegir en un dels blogs més interessants que publica un tal Jordi Salvat". Un tal,si home com si no sapigues que ets director del Més Tarrgagona, ara ve a ensabonar-te, potser perquè el tractis més bé en el diari que dirigeixes? No siguem tant inocents, que els polítics se les saben totes!!