divendres, de març 02, 2007

Miquel Iceta, un blocaire de referència


Fa ja uns dies que volia escriure unes línies al bloc sobre la meva trobada amb el viceprimer secretari -càrrec una mica complicat- i portaveu del PSC, Miquel Iceta, diumenge durant l'Escola d'Hivern que la formació socialista celebrava a Tarragona. L'entrevista, que va sortir publicada al "Mes Tarragona" dimarts deixa clares diverses coses. Una és que el PSC es troba molt còmode en l'actual govern, amb una Esquerra Republicana que té poc a veure amb la del primer tripartit, on tants enfrontaments i problemes d'estabilitat havia creat. Iceta parlava d'un president de la Generalitat més fort i un executiu més cohesionat.

Un tema que vam tractar va ser la reforma de la llei electoral catalana. El polític socialista va demostrar un clar escepticisme que les negociacions puguin arribar a bon port perquè, segons ell, a CiU ja li va bé l'actual. Primer hem de deixar que la comissió d'experts que s'acaba de constituir i després ja veure. Haurem de trobar el camí del mig i a veure si Iceta i el PSC es tornen més optimistes. Sobre el pas de l'Estatut pel Tribunal Constitucional, el viceprimer secretari del PSC es va mostrar prudent i tranquil, però ja va avançar que si el text surt malparat del TC hi ha altres fòrmules i el Govern català respondrà de forma "proporcionada".

Més enllà de l'entrevista, d'Iceta m'interessava la seva faceta de blocaire, un dels més reputats de la blocosfera política tarragonina. Recordo la darrera Escola d'Hivern del PSC a Tarragona fa un parell d'anys veure'l en un racó davant d'un ordinador portatil controlant els missatges que li arribaven. El PSC ho té això. Aposten molt fort per les noves tecologies. Iceta m'explicava que ara només pot actualitzar el seu bloc (he penjat un ennllaç als blocs recomanats) els caps de setmana i molta gent li comenta que troba a faltar més periodicitat. Després de l'entrevista es va posar mans a la feina. I és que era diumenge. Des de Tarragona va escriure el seu post número 300. Casi res!

M'explicava Iceta que en el seu bloc (Diari de Miquel Iceta) li agrada fer una mirada a la política internacional, cosa que troba a faltar a la blocosfera catalana. Li interessa molt la campanya de la Segolene Royal, candidata socialista a la presidència de la República Francesa. Té raó, es tracta d'un duel apassionant. Royal i el conservador Sarkozy estan molt igualats. Per cert, recordo que Xavier Bosch li va preguntar en el programa "El món" de RAC-1 al genial escriptor Sergi Pàmies, nascut el 1960 a París, qui preferia que guanyés les eleccions franceses. Li va costar molt però es va quedar amb Sarkozy. Iceta, en canvi, té clar -una obvietat- qui vol que guanyi, Segolene Royal, que, per cert, fa un parell d'anys va parlar en la clausura d'una Escola d'Hivern també a Tarragona.


La foto és de la Roser Sans, durant l'entrevista

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Cal recpnèixer que aquest polític ha estat dels primers a casa nostra, sinó el primer entre els parlamentaris, en fer del blog una eina viva. I dic viva (potser em repeteixo) doncs són molts els polítics que obren blogs però pocs els que els fan viure, els utilitzen, contesten els comentaris personalment, etc.

Unknown ha dit...

Ah! I quina taula més ben parada... jejejejej

jordi salvat ha dit...

Venia esmorzat de casa, però al suc de taronja no li vaig fer un lleig. A les escoles dels partits es cuiden bé.

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Doncs seran a les escoles del PSC... perque a les de JERC... bé... varem anar a La Violeta a esmorzar i alguns quines truites per esmorzar es fotien.


xD