divendres, de març 16, 2007

Romain Sardou, un escriptor que cal seguir


Li comentava a una de les visitants d'aquest blog que en aquest post aparcaria la política i parlaria de literatura. Fa uns dies vaig acabar el llibre "El pelegrí del temps", de l'escriptor francès Romain Sardou. He tardat diverses setmanes a acabar-lo perquè aquesta ha estat una època de molta feina i poques estones lliures. El llibre me'l vaig comprar el gener perquè m'havia agradat molt la primera obra d'aquest jove escriptor fracès, nascut el 1974. Titulada "L'heretgia" em va fascinar l'estiu de 2004. Vaig devorar les més de 300 pàgines en pocs dies de vacances.

"L'heretgia" el vaig trobar un llibre fascinant, que et mantenia en tensió i amb uns girs argumentals molt ben trobats. L'Edat Mitjana, època en què transcorria la història, sempre m'ha atret, i si ho sumes a una trama magistral, et cau la bava llegint el llibre. Si podeu, no perdeu l'oportunitat d'assaborir una bona novel·la que començava amb l'aparició de tres cadàvers horriblement mutilats flotant al riu Montayou, l'assassinat un bisbe i un jove sacerdot que recorda el Guillem de Baskersville de "El nom de la rosa".

He de reconèixer que la meva segona trobada amb Sardou no ha estat tan intensa com la primera. Ha costat que el libre m'enganxés, però ha anat de menys a més i les darreres cent pàgines les he acabat devorant i m'han fet pensar molt perquè planteja unes teories sobre el pas del temps molt impactants. La novel·la transcorre a l'Edat Mitjana i en un futur llunyà amb naus galàctiques, amb el punt en comú de les croades. Té alguns punts de contacte amb aquesta febre de novel·les imitadores de "El codi da Vinci", però mantés les distàncies. No us diré res més. Llegiu.

Podeu trobar més informació sobre l'autor i la seva obra a http://www.romainsardou.com. Per cert, un web molt ben aconseguit. Si us hi passegeu, veureu que aquest noi segueix escrivint i ben aviat podrem gaudir de noves històries que ben segur ens faran pensar i divertir al mateix temps.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Primens!!!! Farem cas de la teva recomanació. Ja t'explicaré que tal és el contacte amb el francés aquest. I del llibre a fer, ja en parlarem... necessitaré un assesor!

Anònim ha dit...

L'Heretgia:
Hivern del 1284. La població de Draguan, una petita vila del comtat de Tolosa, en el cor d’Occitània, viu amb por d’ençà la descoberta de tres cossos esquarterats al riu. Els homes que el bisbe va enviar riu amunt per investigar el succés han tornat amb una notícia estranya: amagat al mig del bosc, envoltat d’aiguamolls, han trobat Heurteloup, un poble oblidat per tots des de fa decennis.
L’església és una ruïna, les cases estan abandonades. Ningú no sap què els va passar, als habitants... Heurteloup és un lloc que inspira terror; un mon que conjura el mal, la foscor i l’heretgia.
Aquesta parròquia maleïda, la tretzena d’un bisbat tan pobre com aïllat, interessa, però, a les més altes esferes de Roma i, en especial, a un dels cercles més secrets del Vaticà.
Un thriller històric que ens arrossega al cor de l’Edat Mitjana i a un món on la màgia i la superstició conviuen amb la religió establerta, on l’ànsia de poder i la corrupció en el si de l’Església catòlica s’enfronta amb el candor i la ingenuïtat dels que creuen. Romain Sardou ha escrit una novel.la de ritme trepidant que ens fa reflexionar sobre la perversitat humana. .