dimarts, de juliol 10, 2007

Dies d'escacs a Torredembarra


Torredembarra viu aquests dies la novena edició de l'Open Internacional d'Escacs que porta el seu nom. La sala gran del Casal Municipal acull des de dissabte cada tarda, a partir de dos quarts de cinc, una quarantena de partides en què hi participen des de jugadors locals, a escaquistes tarragonins i de la resta de Catalunya i l'Estat a grans mestres internacionals. Són nou rondes -la darrera diumenge 15 el matí- d'un torneig que any rera any es va cosolidant en el panorama català amb el treball de membres del Club Escacs Torredembarra i el suport d'institucions -sobretot l'Ajuntament- i empreses.

Com molts ja sabeu jugo a escacs -almenys de tant en tant perpetro partides i fins i tot en guanyo- i la consolidació d'aquest torneig m'omple de satisfacció. Entre els anys 2000 i 2006 vaig ser president del Club Escacs Torredembarra i vaig viure el periode de creixement del campionat. Aquest any no el puc disputar i quan he anat a treure el cap pel Casal per mirar les partides i sobretot saludar els molts amics i coneguts que tinc en la família escaquística, he notat el "mono" de voler jugar. Segueixo, però, col·laborant amb el manteniment de la web i fins a l'inici del torneig el control de les inscripcions.

La gran novetat d'aquesta novena edició de l'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra és la retransmissió de partides a través d'internet i es poden seguir, gràcies al treball del Josep Ramon Martínez Marcos, a través de la web del club i de la Federació Catalana. En el torneig hi participen jugadors peruans, colombians, txecs, ucraïnians i catalans de nivell de joc molt diferent amb el principal objectiu de disfrutar de bones partides i si cau algun premi, millor. I una cosa molt important: el torneig també ajuda a situar Torredembarra al mapa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

STOP MUNTANYANS II MANIFESTACIÓ dijo...
Com segurament ja estareu informats vivim per diversos motius un moment important en la lluita contra Muntanyans II. Per una banda hi ha una moció pendent d'ésser votada el proper ple del ajuntament la qual demana la suspensió cautelar de Muntanyans II. Per l'altre n'hi ha una altre pendent d'ésser aprovada al parlament de Catalunya a Barcelona la qual demana la inclusió en el PEIN de Muntanyans.

L'aprovació d'aquestes mocions, les quals no està clar que siguin aprovades degut a interessos que tampoc acaben d'estar clars, sería un avenç importantíssim en la lluita contra la urbanització al Pla Parcial Muntanyans II. Per aquest motiu ens trobem en un moment idoni en el qual és molt important i necessàri la presència de la població al carrer per demanar un cop més i presionar a la classe política per a que facin passos ferms i valents en la preservació de Muntanyans. També instem al present lector a aconseguir enganxines que serviràn per finançar la mateixa campanya.

Acabar fent el comentari que aquesta és una iniciativa d'un front comú fet per moltes entitats del poble de manera que no hi hauràn colors de partits polítics per enmig i es tractarà simplement de visualitzar la oposició real que hi ha a la vila de Torredembarra contra aquesta urbanització aprovada en circumstàncies de molt dubtosa legalitat.

EL DIA DILLUNS 16 A LES 18:00H TOTHOM A LA CASA DEL CARME DEL PASSEIG MARÍTIM (PATRONAT DE TURISME). DIFONGUEM-HO TANT COM PUGUEM, PASSEM-HO A TOTS ELS NOSTRES CONTACTES, PENJEM-HO A BLOGSPOTS I FOTOLOGS.

SI EL PRESENT ÉS LLUITA: MUNTANYANS II ES POT ATURAR!!!

Unknown ha dit...

Poder gaudir de les aficions és tenir qualitat de vida.

Ah... i jo també estic en contra de Muntanyans II, però el comentari el trobo molt llaaaaarg. És un spam comentari?.