diumenge, de juliol 22, 2007

Saül Gordillo parla del Saló dels Penjats: un bon moment per fer balanç


La blocosfera et dóna de tant en tant agradables sorpreses. Aquest diumenge he vist com Saül Gordillo, un dels grans referents de la catosfera i autor del llibre Nacio.cat, parlava del Saló dels Penjats. Gordillo recordava en el post un mail que va rebre ja fa temps i que em situava com l'alma mater del Saló. Reconec que sóc un dels grans "culpables" d'aquesta iniciativa però igualment reivindico la filosofia col·lectiva de l'aventura i hi ha persones que han fet tant o més que jo per a la consolidació d'aquest bloc. Aquells ja mítics dinars al Doria han estat molt productius. I ens ho passem molt bé.

Repassava dates i me n'he adonat que ha fa gairebé dos mesos i mig que existeix el Saló dels Penjats. Hem pulicat ja desenes de posts i alguns han generat molts comentaris i fins i tot alguna agra polèmica. Alguns dels penjats ens hem sentit pressionats -tal com ja vam denunciar- i també hem hagut de moderar els comentaris perquè hi ha uns límits a la llibertat d'expressió, molt més enllà, és clar, de la portada del Jueves que ha provocat el seu segrest judicial. Però l'insult per l'insult no creiem que sigui aceptable.

Durant aquests dos mesos i mig hem intentat informar i entretenir, però també fer reflexionar i crear debat. Esperem haver-ho aconseguit encara que sigui una mica. Hem fidelitzat molts visitants i alguns noms són ja comentaristes habituals. Hem vist també aparèixer nous blocs que han fet créixer molt la tarracosfera. I el 25 d'agost al Tòful hi ha previst un sopar de blocaires tarragonins. Esperem que vinguin també l'Alejandro Fernández i la Begoña Floría, embrancats des de divendres en una polèmica per la restricció de l'entrada a certs blocs -un dels quals el Saló dels Penjats- des dels ordinadors de l'Ajuntament. Un debat interessant on molts internautes hi estan dient la seva.

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Des del primer dia vaig creure que El Saló dels penjats era una molt bona iniciativa, i realment així ha etsat... i el projecte només ha fet que néixer i donar les primeres passes.

Penso que dintre de la història dels blogs de Tarragona hi ha un abans i un després de dos blogs -ben diferents entre ells-: el Tarragona 2016 i El Saló dels Penjats doncs han remogut tecles i xarxes, però sobretot perquè d'alguna manera han popularitzat el mitj+à i han arrossegat gent de tot tipus a la xarxa. Especialment penso que El Saló ha arrossegat desenes de polítics professionals i afeccionats al món catosfèric.

Molts d'anys!

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Jordi!

Doncs si, el Saló s'ha convertit, com a mínim per a mi, en un bloc referent, cada dia hi entro, llegeixo tot el que es publica i intento dir la meva.

Per la part que em toc ai com a organitzador de la Primera troabda de blocaires de Tarragona, recorod que tots els que vulguin venir han d'escriure un mail a blocairestgn@gmail.com

De polítics, la begoña i el pau pérez ja han confirmat assistència.

Encra n'esperem més.

I els penjats que, us animareu a venir?


Salut Jordi i "molta merda" per al a nova feina!

Anònim ha dit...

Aquesta trobada no voleu dir que serà un "pastiche" entre polítics i periodistes?

Antoni Ramos ha dit...

ei amigo! que tal? como estas? estoy aui vendiendo alfombras... pero nadie compra. a vere si faig el post del doble del presi del nàs`tì`c al salo del penjats. Ale amigo!

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Laura, doncs jo crec que no, partint fde la base que no la organitza ni un periodista ni un "polític".

Serà una trobada de tots aquells que parlem cibernèticament a diari i que no ens coneixem les cares.

Podrem debatres els temes més confliciuts o amb més ressó delaciutat i també, evidenment, fer uns riures!

Waipu Joan ha dit...

E Saló dels Penjats i Tarragona 2016 són els meus blocs favorits de Tarragona. Però n'hi ha molts i variats, incloent-hi aquest teu. De fet aquest món aviat haurà d'estudiar-se com a fenònmen sociolàgic.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, tant el teu blog com el saló dels penjats han estat i son per a mi una referència, entro cada dia i quan puc us deixo un comentari. ja et vaig dir que gràcies a vosaltres em vaig animar a fer el meu blog, del que de debò m’ha sorprès la resposta tant positiva que ha tingut, i que ha desbordat les meves expectatives, això fa que m’esforci de debò per escriure temes que poden ser de interès al mateix que expressar la meva opinió critica amb els altres partits i amb el meu propi partit quan convé.

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Jordi, vine al sopar, montem un cotxe baixgaianenc! xD

jordi salvat ha dit...

Al sopar confirmo que vindré jo i algun penjat més en representació del bloc.

Em sembla que ja estem apuntats.

Serà un sopar molt interessant i en una atmòsfera ideal com la del Tòful.