dimecres, de juliol 25, 2007

Nou capítol de Muntanyans II i la difícil posició d'ERC

Aquest dimarts he assistit al ple municipal de Torredembarra en què es votava una moció de l'Alternativa Baix Gaià que demanava paralitzar fins l'octubre les obres de Muntanyans II. El resultat de les votacions després de la negativa de l'Alternativa a eliminar dos dels quatre punts de la moció que l'haurien rebaixat al mateix nivell que les dues aprovades fins ara: 6 vots a favor (CiU i ABG), 3 abstencions (ADT i PP) i 7 vots en contra (PSC i ERC). El regidor del GIT estava fora del país. Ara podria fer unes grans reflexions, però ja n'he fet bastantes i altres segur que en volen fer més. Ho faré de forma telegràfica:

PSC: respecte a la legalitat i favor que no s'edifiqui a Muntanyans II si ho compra una altra administració. El problema és que fins ara no s'han mogut gaire per aconseguir aquesta compra.

CiU: posen per davant de la legalitat la conservació de l'espai i el risc d'inundabilitat. S'alineen amb l'ABG en les posicions més radicals del plenari. Al Parlament també s'estan movent per la preservació de l'espai.

ERC: respecte a la legalitat. Van demanar l'informe al secretari que desaconsella paralitzar les obres. Vot en contra de la moció i alineament total amb el PSC.

ADT: el respecte a la legalitat i l'estar a favor de la filosofia de la moció els impulsa a abstenir-se. Obren una mena de tercera via.

ABG: presenten la moció i la defensen fins el final sense esmenes. "Si convé anem al talego", Suñé dixit.

PP: abstenció per respecte a la legalitat i la propietat privada però favor de l'esperit de la moció. En la tercera via, amb l'ADT.

GIT: absents al ple. Es podia preveure un alineament amb el PSC.

El plenari ha deixat obertes algunes possibilitats per aturar el projecte, ja que a l'empresa li manca l'estudi d'impacte mediambiental. ABG i CiU prometen seguir lluitant durament i l'ADT també jugarà les seves cartes. Tampoc no hem d'oblidar la investigació que porta a terme la Fiscalia i el procés judicial obert.

La posició d'Esquerra Republicana és molt complicada a causa del seguidisme que fan del PSC i els dubtes al voltant del paper de Josep Bargalló quan era tinent d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient davant del projecte realitzat pel Ministeri de Medi Ambient del PP el 2001 i que recomanava expropiar els terrents de Muntanyans II.

Els resultats de la darrera enquesta d'aquest bloc donen una majoria clara que preferia que els republicans es quedessin a l'oposició (65%) per només un 27% a favor de l'entrada al pacte amb PSC i GIT. Un 8% aposta per la presència d'ERC en un govern diferent.

La nova enquesta tracta de Muntanyans II i del paper dels partits polítics torrencs. Ara és l'hora que hi digueu la vostra.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Vivim en una bombolla i ens sembla que tot allò que toquem, veiem, discutim i opinem, és el centre de visió i tertúlia de la majoria.
Els paràmetres en què ens movem els traslladem a gran escala, i col·loquem a tothom a dins.
D’entrada és important adonar-se’n, ja que no tothom ho fa, però després hem d’intentar sortir de la bombolla i relativitzar més les coses.
No cal renunciar perquè si, a allò que creiem, sinó situar-ho en el mapa, fora de la frontera que a vegades ens col·lapsa. Estic segur que si som conscients d’aquest fet, entendrem millor per què passen segons quines coses, que potser el nostre entorn no pot arribar a entendre.
Lligat amb tot això hi ha la virtut del diàleg, la conversa i el saber escoltar.
Un diàleg i conversa més enllà de la bombolla, perquè si només ho fem de cara a dins, poques controvèrsies viurem i, per tant, no podrem avançar massa.
Hem de parlar, debatre, i escoltar la gent que ens resulta més estranya, o més diferent a nosaltres. No és vàlid que ens vulguem fer creure que ja discutim i parlem, si només ho fem amb els nostres, amb aquells que pensaran pràcticament el mateix.
Si vols entrar de ple en la vida pública, és necessari tenir tot això molt clar, perquè sinó cauràs en la trampa de tractar sempre amb els teus i veure dimonis on no n’hi ha.
Tots en coneixem exemples, i sabem que resulta perjudicial per a tots, els amics i els “dimonis”.

Anònim ha dit...

El senyor feudal era l’amo i senyor de la terra, feia el que volia amb ella, de tal manera que si volia llogarla a un camperol o tenirla en guaret, ho feia i prou, poder pasava comptes amb Sa Magestat el Rei, el delme per l’esglesia i s’ha acabat el broquil.

El sistema més encertat per saber el preu de la terra era la capacitat de producció de la mateixa, semblava natural que una terra més bona prop del riu a la vall, fos més cara que una menys productiva, muntanya amunt.

Del capitalisme ençà, els que controlen la terra, el treball, la tecnologia o les idees no son els amos tal com ho era el senyor feudal sino mes aviat son els que controlen les operacions de compra i venda, les financeres, allò que es pot treure amb el producte de la terra, esforç, treball, coneixement i un llarg etcètera.

Quan un Ajuntament embarga per tal de preservar el be comú ho fa d’acord amb la llegislació vigent i paga un preu diguem-ne simbòlic, es a dir, per sota del que hauriem de pagar els particulars, per disposar de la terra embargada.

Un cop fet això l’Ajuntament refà l’aparell llegislatiu i recalifica el sòl (la terra embargada). Allà on la llei antiga deia d’ús comú, la nova hi diu d’ús privat. Ara que el marc llegislatiu acompanya, l’Ajuntament es ven la terra als particulars per que hi edifiquin allò que creguin convenient (no tots els particulars hi son cridats, es clar).

L’Ajuntament actúa com un senyor feudal, fa d’amo i senyor de la terra i amb la complexitat que om vulgui valorar, el resultat es però faig i desfaig com em convé.

Per què l’Ajuntament compra a preu d’embargament i ben a preu de mercat?: per generar plusvàlues.

Les plusvàlues de totes totes son capitalistes, es a dir, es produeixen pel que avui en diriem la diferencia que hi ha entre els preus de venda i els costos de producció.

Per cert, quins son els costos de producció de l’Ajuntament? i perquè ha de guanyar-hi molts i molts diners fen això?

Els costos de producció dels Ajuntaments son una massa ingent de funcionaris, societats participades, organismes assessors i col.laboradors externs en general, a sou directe o indirecte de l’Ajuntament. Cal que l’Ajuntament guanyi molts diners per tal de mantenir els seus costos per poder seguir requalificant terrenys, i així mantenir la situació feudal de l’amo i senyor de la terra i atenciò: dels homes i dones que viuen d’ella. A saber què mengen, què es compren, què estimen, què voten o a què es dediquen entre d'altres.

Encara reivindicar el capitalisme lluny de fer-nos esclaus, ens farà lliures.

Anònim ha dit...

L'ESTUPIDESA ERC

Fa poc un amic m'ha enviat el resum d'un llibre en el qual s'estableix una classificació dels humans en 4 tipologies: intel·ligents, bandits, desgraciats i estúpids. Feu-ne una lectura aplicada a la vostra realitat i descobrireu la profunditat de l'anàlisi i la gravetat del tema.
Carlo M. Cipolla, en el seu llibre "Allegro ma non tropo" planteja un sistema de classificació dels éssers humans en funció del benefici que aporten o dels costos que generen.
A partir d'aquesta variable, aplicada a un mateix o als altres, Cipolla genera 4 categories:
- L'intel·ligent: genera valor per a si mateix i genera valor per als altres.
- El bandit: genera valor per a si mateix, però genera costos als altres.
- El desgraciat: genera valor per als altres, però només genera costos per si mateix.
- L'estúpid: genera costos, tant per si mateix com pels altres.
Cipolla planteja 5 lleis fonamentals en relació a l'estupidesa:
1a llei. Sempre i inevitablement, tots subestimen el nombre d'individus estúpids en circulació.
2a llei. La probabilitat que una persona sigui estúpida és independent de qualsevol altra característica física o psíquica.
3a llei. Totes les persones tenen consciència de la seva categoria, tret de les estúpides. A més a més, l'única tipologia que no actua de forma racional és la estúpida.
4a llei. Els no estúpids subestimen sempre el poder nociu dels estúpids. Els no estúpids obliden que, en qualsevol lloc, moment o circumstància, tractar o associar-se amb individus estúpids acaba manifestant-se, de manera infalible, com un costosíssim error.
5a llei. La persona estúpida és la persona més perillosa que existeix. Molt més que el bandit i, òbviament, que el desgraciat i l'intel·ligent.
La distribució de freqüències de cada categoria no és coneguda, però tothom podríem fer una estadística ràpida en el nostre entorn i fer-ne una bona aproximació. Estic segur que, en qualsevol cas, haurem identificat mitja dotzena d'estúpids/estúpides i haurem vist comprovades en les seves persones aquestes 5 lleis. (No cal dir que pressuposo que els lectors d'aquest post no són, en cap cas, estúpids; ja que, en cas contrari, serien incapaços de fer l'exercici)
Cipolla planteja una certa sociologia de l'estupidesa.
El percentatge d'estúpids que s'acumulen en qualsevol col·lectiu humà i la manera en què la resta de categories s'hi relacionen són determinants en l'evolució del col·lectiu. La prosperitat d'un col·lectiu humà (societat, sindicat, empresa o partit polític pel cas ERC, tant se val!), depèn exclusivament de la capacitat dels individus intel·ligents per mantenir a ratlla els estúpids.
Jo afegiria, també, que cal posar els bandits sota control i, perquè no, ajudar als desgraciats a obtenir també profit de les seves accions.
En qualsevol cas, l'estúpid és irreciclable.

Anònim ha dit...

Ese Oviedo.. ole.. tus.. ja sabia jo que es un tio mes coherent hasta el suñe li va agraïr el no se que..al ple, en aquest cas està alineat amb ADT pero "No confundir". Massaguer no lo tinc clar imagino que sabia que no prosperaria la mociò per conversacions previes i va fer el valent ayssss, i ERC mare meva quin paperot

Cèsar Llamborda ha dit...

De fet estem davant d'un mega-nyap?

Francesc Mercadé ha dit...

En tot l'expedient de Muntanyans II s'obvia una realitat geològica: El Torrent de Gibert travessa tot el pla parcial i el fa inundable. Només en l'informe de l'ACA, se'n fa una petita referència despectiva. Per a generar aquesta omissió avalent que abans de l'aprovació del pla no era necessàri un estudi d'evaluació ambiental. Si ho féssin ara no s'aprovaria el pla, ja que l'informe avalaria la tesi que és un espai inundable. L'article 9.2 de la Llei d'urbanisme dou que és prohibit edificar en terrenys inundables. Hi han directives Europees que defineixen els espais a protegir, encara que hi hagi un planejament urbanistic redactat. Aquestes Directives no estan traspassades a lleis de l'Estat Espanyol. Però la mateixa jurisprudència Europea significa que quan una directiva encara no ha estat traspassada a llei en un Estat membre, la Directiva preval. Demostrarem que tenim raó. i farem que la miopia desaparegui, però estic segur que quan ho tinguem a la mà, els destructors de la natura hauran conseguit edificar. Proposo a Vegas de guadaira reservar els primers dos locals comercials dels carrers-riera, per a regalar-los com a seu de partit al PSC i a ERC. Si poden estar junts millor, ells solets ja es faran una porta interior per a comunicar-se millor.

Anònim ha dit...

A los regidores del PSC, GIT y ESR, ya sabemos como trabajan.
MOCION DE CENSURA YA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

MUNTANYANS II, espai natural ya¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Jordi,

En l'article parles de dificil posició d'ERC, Bé la posició que va prendre ERC el passat ple era simplement la resposta a la moció concreta per aturar les obres que presentava l'ABG ni més ni menys. ERC ja n'ha recolzat d'altres de mocions a favor de muntanyans.El recolzament en concret d'aquesta en la seva totalitat incorria en delictes penals per part dels seus regidors , segons informe sol·licitat al secretari municipal i vàren decidir(regidors,militants i simpatitzants presents en una reunió prèvia al ple no donar a soport a aquesta moció en concret )
Sense deixar de buscar altres vies de sol·lució al tema. No oblidis que governar vol dir prendre decisions encara que no agradin a tothom. Qui de ben segur no s'equivoca és el que no governa, per que no pren decisions simplement critica. Estic segur que alguns partits que ara son a l'oposició en cas de governar prendrien altres decisions.

Pel que fa a seguidisme del PSC, home que coincideixin en les votacions vol dir seguidisme?
Així creus que ABG fa seguidisme de CIU o viceversa.

Anònim ha dit...

Ja hi tornem a esser, hem vols dir que aquesta votacio per part de ERC, també ha sigut un acte de valentia.

Perque jo estaba en el Ple al costat de mes d'un republica i quan va sentir que ERC votaria en contra van quedar " bocavadats " i amb cara de sorpresa.

El que s'ha de fer per mantindre la cadira.

Salut,

Anònim ha dit...

Els d'ERC han demostrat el miserables que són. Tot per un sou, perquè el Ciuró i la Gassull mengin calents.
Espero veure al Bargalló, al Ciuró, al Jiménez, al Ripoll i a tots els que hi han pres part, a la presó. A Torredembarra ha passat el mateix que a Marbella l'únic que ens falta és la Pantoja.
El que més greu em sap és que després tinguin la barra de fer-se els demòcrates. Sou tots una colla d'aprofitats! No us mereixeu res més que anar a la preso!

Anònim ha dit...

Tot pern un plat de llenties ?
El que passa es que aquestes llenties en sec s'acaben i despres no hi res més que miseria.
Quan s'axequen i es miren al mirall que veuen el Ciuro i la Gasull que han trait als seus.
La Gasull com que el seu home es dedica a l'especulació i vende de terrenys i cases deu tindre algun pla parcial per desencallar, i el Ciuro que ha de acabar la carrera i no te ofici ni benefici.
Que pasara quan ja no els hi quedi ni tans sols la dignitat.
???

Heu trait la confiança dels que van votar a ERC el 27 de maig, no se com hos atreviu a sortir ni tan sols al carrer. VENUTS que sou uns VENUTS.

Anònim ha dit...

Jordi, volial enviar-te un meme però no trobo el teu mail. Dona't per avisa't, ok?

Anònim ha dit...

¡¡¡ Com estan d'emprenyats els montanyistes ¡¡¡ Tranquils, ja trovareu altre zona per salvar.

Anònim ha dit...

Que n'es de fàcil canalitzar l'odi i la frustació contra algu en concret. Així nosaltres no haurem de fer autocrítica i cohesionen el nostre grup. La culpa sempre es dels demés.Us es difícil posar-se en el lloc de l'altre per entendre'l,(encara que no es coincideixi amb ell) la bilis destil·lada pels poros de la pell us encega.

Anònim ha dit...

Escolta tu et creus el que dius?, et poses una vena als ulls, intentes donar la culpa als que defensen els Muntanyans, perque ara ja no toca defensar-los ara ja esteu a l'equip de govern i defenseu els jornals, llastima que aixó no es fes evident durant la campanya a les municipals així la gent no hagues votats a ERC, per desgracia encara vau treure més regidors dels que us mereixeiu.
Embusteros!!!

Anònim ha dit...

pels resultats de l'enquesta els d'ERC es mobilitzant prou bé

Anònim ha dit...

EL JOVENT, DEFENSA EL TERRITORI!!!

NO OFEGUEM, ELS MUNTANYANS!!!

La realitat és una. La injusticia és clara. El nyap és evident.

Pareu de marejar la perdiu. Al poble li importen un rave els vostres interessos partidistes.

Muntanyans II?? No, STOP, i gràcies.