dijous, de juliol 05, 2007

Quin altre pacte?

Un dels divertimentos d'aquest bloc és una enquesta que penjo de tant en tant perquè els internautes voteu i opineu. La darrera ha estat sobre el pacte que ha de governar Torredembarra. Mentre l'acord actual entre el PSC i GIT és lògicament el que obté menys suport (12%), la reedició del govern del final del darrer mandat (PSC, ERC, GIT i ABG) queda en tercer lloc amb un 21%. La sociovergència es situa en un 24% i finalment un 43% es decanta per un altre pacte. La pregunta que em faig és quin és aquest acord que desitja la majoria?

Amb set forces representades al plenari municipal les combinacions són bastantes. L'únic regidor popular pot ser una peça molt important en la governabilitat davant la posició d'una Alternativa molt "envalentonada" després d'obtenir el segon regidor. Esquerra continua davant d'un gran debat intern després dels mals resultats però sembla que finalment farà el cop de cap i entrarà al govern -ja veurem les conseqüències-.

CiU segueix sent una opció sòlida per l'estabilitat amb els seus quatre regidors, tot i que la seva pretensió de tenir l'alcaldia un temps frena l'acord amb els socialistes, que la volen els quatre anys. L'ADT continua tenint molt poques opcions d'estar al govern a causa del rebuig que desperta en les forces d'esquerra que han explicitat la decisió de no pactar-hi. El debat continua a la xarxa i veiem comunicats, documents i grans disquisicions filosòfiques. Però Torredembarra continua sent ingovernable. Serà veritat que cada poble té els governants que es mereix?

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Buenos dias Jorge Salvado, no hay pacto porque los del ABG querian mi cabeza en una bandeja de plata, tiene cojones la cosa, de plata!, si la propuesta hubiese sido, en bandeja de Oro, y con honores de cabeza de estado, quizás hubiere aceptado.

Gracias a los del ABG, hoy me he convertido en el hombre fuerte del PSC-PSOE, llevo urbanismo y personal, i el Alcalde Jimenez se ha convertido en un títere que yo manejo a mi antojo.

Ramon Ripoll, alcalde en la sombra

rafael ha dit...

Querido Jordi, nuestro pueblo esta gafado, nos miró un tuerto hace ya demasiado tiempo.
Yo vengo dandole vueltas y preguntandome o queriendo obtener un porque de lo que nos ocurre.
Quiero hacer una propuesta que de singularidad a la Torre;¿Porque no organizamos un concurso de jorobados, unos 15 o 20, todos ellos puestos en fila y que la gente desfile ante ellos acariciandoles la chepa, para que cambie la fortuna del pueblo y de su gente.
cada participante tiene que depositar un €, en la cesta y la suma de lo que se recaude, se reparten entre todos los jorobados, como premio a su colaboración, todo esto con aires de fiesta, musica y lo que haga falta; Aparte de divertido se haria popular, siendo el unico pueblo de España que organiza una fiesta de la suerte..resultado: o cambian las cosas o nos reimos un rato, y si se producen las dos a la vez, entonces es la repera.
Yo doy ideas y tu puedes ser el maestro de la ceremonia. besitos

Anònim ha dit...

Ramon, te he ayudado con muntanyans II, te he defendido públicamente (aunque por detrás hablo fatal de ti, lo reconzco), he dicho que eres el mejor... y ahora dizes que yo soy un titere? uy lo que mas dicho!

Manuel Jimenez - Alcalde?

jordi salvat ha dit...

Fantasma,

Hi ha dues raons bàsiques en la situació actual: els personalismes mal entesos (Salort, Segalà, Bargalló i la nova generació actual) i els interessos urbanístics i particulars.Els dos factors disgreguen els partits.

A Torredembarra li ha faltat un Pujals o un Poblet com a Vila-seca un municipi pel que tinc una admiració molt especial.

Anònim ha dit...

I si resulta que després de la asamblea del dimars el PSC no suma amb els seus antics socis?.
I si ERC volgués parlar de fer un govern nacionalista català amb CIU+ABG+GIT ?.
I si el Srs.Jimenez-Ripoll es quedesin més sols que la una?.
I si ens trobéssim per fi davant d’una situació que produís el trencament definitiu de l’experiment del cuatripartit que tan mals resultats ha donat?.
I si per fi els Torrencs ens alliberéssim del mal son socialista i despertéssim amb una nova realitat per prosperar?.
I si dimars vinent tot això fos veritat?.
Pensem i fem lo possible que sigui realitat, ajudem a despertar Torredembarra, volem uns partits de casa que tinguin cura dels interessos dels Torrencs, que no tingui que consultar al PSOE el color dels seus calçotets cada vegada que se’ls canvien.

Anònim ha dit...

Todo no es gobierno,tal como estan las cosillas se puede hacer mejor negociando una oposición comun-CIU-ADT-ABG+ depende que cosas GIT o PP.
Suman 9 y por pantalones o sease mayoria y si esto sirve para una ipotetica formación de gobierno que es dificil pero no imposible ,es lo suficiente para poner a los socialistas en su sitio o bien bajarles los humos y prepotencia.
¿ Cuanto durara la posible cualiciónPSOE_ERC-GIT?
1 pleno?,2 Plenos? y la TORRE QUE¡¡¡¡¡
Con ABG sumarse al ``tinglado´´ res de res por lo tanto como mucho 2 plenos.
La solució pasa por CIU.
PSC+CIU-9;CIU+ERC+ABG+GIT-9
SALUT.

Anònim ha dit...

HOLA ¡
Soc el Mezeger.
Si voleu ``pastetes´´ estig pensant pugar el preu.
Em doneu massa mal de cap i en voleu manipular massa i aixo cada vegada te un preu mes alt.
Oi que me anteneu¡
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Cualquier pacto seria bueno sin contar eso si con l'ADT y PP.

Estos que han presumido de valentia, es decir ERC, ahora es cuando deberían serlo de verdad firmando el pacto:

CIU+ERC+ABG+GIT = 9

Y el resto a la oposición una temporadita larga que les iria de maravilla = PSC+ADT+PP

Salut,

Anònim ha dit...

Jordi a links del costat has convertit a l'Alcalde de Tarragona en ecosocialista.

rafael ha dit...

Querido Jordi, de acuerdo, pero quedan gobiernos por probar y personas con mucha personalidad y muy preparadas, con equipos competitivos y dispuestos a remangarse, yo desconfio mas de un tonto/a sin dinero, que de un listo/a rico.
Referente a mi concurso de vereno, no me diras que no es bueno?? los te Turismo que estan apajolados
podian tomar la iniciativa. besitos

Anònim ha dit...

Jordi. on dius "davant la posició d'una Alternativa molt "envalentonada" després d'obtenir el segon regidor." hauries de dir "davant la posició d'una Alternativa que proposa un programa d'esquerres després d'obtenir el segon regidor." Penso que la paraula "envalentonada" es per a intentar confondre al personal. Torredembarra té des de fa 29 anys uns governs democràtics però de dretes, nosaltres volíem introduïr conceptes progressistes en el nou govern i per això ens han rebutjat del pacte. Teniem el deude de fer-ho, i entenc que la paraula adeqüada no és la que has escollit.

jordi pla ha dit...

Envalentonada (envalentida) per mi és una bona descripció, però cada u té la seva opinió.
Jo posaria fora de mare, perquè considero que estan sota els efectes d'una riada. Ja baixaran les aigues i quedarà el nivell real de la corrent.

Anònim ha dit...

Amic Jordi Pla, envalentonada (envalentida) per mi és una pèssima descripció ja que descriu algú que es creix per sobre del normal per a fer una cosa. La cosa que vol l'ABG és posar ordre en el desgavell de diverses àrees municipals, inclosa la d'urbanisme. Això només per donar nom de normal a la gestió municipal que ara està fora de control, o descontrolada. Només cal veure els últims afers que han saltat a la premsa com un edifici avançat a l'Avinguda Catalunya, o un carrer tapat a la Ctra. de La Pobla, per a posar exemples coneguts. Si voler portar les coses al nivell "normal" és envalentonar-se, voldria saber quina segons Vostè ha de ser la funció dels polítics davant la pèssima gestió municipal?

Anònim ha dit...

Señor Mercade, siempre que leo sus escritos tiene metido en la cabeza gobierno de izquierdas.

Por favor sea más constructivo por el bien de Torredembarra y hay que ver más a las personas que a los partidos, pues en todos los partidos cuecen habas, tanto en partidos de rerechas como de izquierdas.
Creo que hasta que no aparquemos para los temas locales, los temas de si son de derechas o son de izquierzas, no funcionaremos bien.

Saludos,

jordi pla ha dit...

Francesc:
La veritat, jo considero que esteu en un moment "abiagrat" (biagra va amb b?). Però només és una opinió, com la del JS es "envalentonats". I per exemple, el que dius unes línies més amunt, de "posar ordre en el desgavell de diverses àrees municipals" o "la gestió municipal que ara està fora de control, o descontrolada" em sona a prepotència sistema Rajoy, i no me estranya que els socialistes no ho acceptin de principi.
El que jo faria, -com em sembla que tu també has recomanat-, és primer entrar al govern i formar un equip, seguint les normes inicials del partit majoritari. Una vegada a dins, treballar, estudiar opcions, plantejar, parlar i, cooperant amb tots els partits, posar aquest ordre que denuncieu manca. Si demostreu al titular de urbanisme que dos més dos son quatre, no crec que digui que no.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Al de Urbanismo, dos más dos????? Si ese no entiende ni haciendole un croquis...

Anònim ha dit...

Mercadér a la oposición y a callar¡¡
Los socialistas tenemos razones más que suficientes y si no te gusta te jodes.
Para camviar de parecer tienes que lamernos más el culo.

Anònim ha dit...

Mercader, deja de especular, vuestra asamblea dijo que no hay ninguna opción de pacto, despues que Ramon Ripoll reventara las negociaciones. No podeis estar 4 años especulando vuestra entrada. ABG está dando una lección de coherencia, y tu no.

Anònim ha dit...

Jordi Pla, salut i que Santa Llúcia et conservi la vista. La miopía política existeix, si tú creus que l'ajuntament ja va bé, més val que et dediquis a les viagres autèntiques.
A l''últim anònim només comentar-li que les lliçons ja les prendrem tots al final dels 4 anys, en cas que hagin de passar 4 anys. I que tammateix sóc molt concient de les decisions preses pel meu partit, que jo comparteixo, i justament no és per aquesta raó que no s'ha fet el pacte sinò per l'irrupció de Ripoll en la negociació.

jordi pla ha dit...

Francesc:
(Va amb v?) No hi dit que l'ajuntament anés bé. Hauré dit que no anava malament i que la continuïtat, corregint, és/era la millor opció que tenim/teníem.

Anònim ha dit...

Una vegada hi havia dos germans al meu petit país, el gran governava , mentre el petit pràcticament es trobava sense feina.
El gran va tenir feina durant molts anys i bo i que va fer una tasca, va cometre un error greu: va oblidar-se del seu germà petit.
Amb el temps la truita es va girar, i el germà petit va poder trobar una formula per ocupar el lloc de govern del germà gran.
Llavors el germà gran li va oferir la mà i li va demanar de treballar plegats, i fins i tot li va reconèixer que s’havia equivocat i molt, però per dues vegades el germà petit el va refusar.
Encarà ressentit amb el seu germà gran es va ajuntar amb un cosí lleig i llunyà per poder governar, però aquest s’aprofitava d’ell, i no el tenia en la consideració que es mereixia.
Potser en un futur molt proper els dos germans s’adonaran que tindran que acabar perdonant-se un a l’altre i treballant junts per el bé del nostre petit pople.

jordi salvat ha dit...

Siscu,

Continuo dient que els de l'Alternativa esteu envalentonats, envalentits, reforçats o forts, com ho vulguis dir. Heu passat d'un a dos regidors i això us dóna més força. Si continuessiu amb només un regidor possiblement les coses haurien anat molt diferent. També tot seria molt diferent si ERC tingués tres i no dos regidors.

La situació política torrenca és cada cop més complicada i acabarem amb un pacte molt estrany per la intransigència d'alguns responsable polítics.

Anònim ha dit...

Em comença a cansar tota aquesta història dels pactes, nosaltres hem decidit no entrar, simplement perque no es volen fer els camvis que són necessàris per a governar amb normalitat.
Hem estat dos anys i mig al govern, sabem qué és el que falla. No estarem 4 anys més assenyalant el punt feble des de dins. Preferim sortir i forçar des de fóra.
A Barcelona El Portabella ha fet alguna cosa semblant.
Dir-me envalentonat, vol dir amb els fums pujats. Sóna a insult, i així m'ho agafo. Espera't a d'aquí quatre anys quan en tinguem 3 de regidors, que ja no tindràs calificatius per nosaltres.
I si vols tenir informació de primera mà nostra t'espero a la nostra propera assemblea el 18 de juliol.

Anònim ha dit...

Sr. Mercade con su último escrito, ahora si queveo que si que os ha subido los humos a la cabeza. A este paso dentro de 4 años podeis sacar mayoria absoluta.
Por favor Sr. Mercade un poco de mas seriedad. Mi duda es si aguantareis 4 años en la oposición sin comeros un rosco.

Anònim ha dit...

Fum?, d'un programa d'esquerra per a fer governable el poble, en diu fum?
Ara si que veig clar que estava parlant a la paret!
Vagi Vostè mateix i parli amb el Sr Ripoll i que li explicqui com funciona el "garitu" d'urbanisme, i jutgi Vostè mateix.
Nosaltres ho hem vist durant dos anys i mig, i crec que Torredembarra no es mereix aquesta forma de ser governada.
Però ja se sap hi ha estòmags per tot...
Fum al cap?, no foti home.

Anònim ha dit...

Ripoll mentider i manipulador...

ara després del despreci voleu tornar a governar després dels avenços assolits en les negociacions???

quina vergonya i que fàcil és mentir!!! quant la política està en hores baixes no hi ha res pitjor que els polticis s'ho creguin i juguin tal paper.

Anònim ha dit...

Com que veig que no s'entén res del que dic, dóno per tancat aquest diàleg de sords, us recomano anar al otorrino aviat.

Enric Grangel Llop ha dit...

Mercade, pones dos ejemplos de urbanismo de la epoca en que gobernaban CIU, ADMC, VUT y PP, ambas licencias se consiguieron por silencio administrativo.
Que también haya un cierta responsabilidad de algun tecnico del Consell Comarcal o de nuestro Ayuntamiento no significa que el area de urbanismo se deba de cambiar totalmente.
De las propuestas de la ABG, sabes que aceptamos una gran mayoria, pero no aceptamos el cambio en la regiduria de urbanismo, eso es injerencia en el psc, y a través de las comisiones se controlaba el tema que tanto os preocupa.
En relación a Muntanyans, te repito lo que dije en la última reunión a la que asisti, los demás que hagan lo que quieran, pero yo no voy a cometer ningún delito para defender una situación heredada. Si en el plan general del 82 y siguiente, se hubiese querido reservar esa zona, ese era el momento, hoy es mas complicado.

Anònim ha dit...

Amic Grangel. Últimament em faig un fart de repetir el mateix missatge, i ara que dialoguem, una vegada més i directament, em sembla que el més honest per part meva precisament és repetir fil per randa allò que ha estat objecte de debat aquests últims dies. Qui sap si d'això en surt una futura reconducció del tema. Mira, tal com dius i saps, voliem proposar unes reformes en profunditat en determinades àrees en les que hi estàvem tots d'acord, com per exemple la d'urbanisme. Calia que el gestor (regidora o regidor) que portés les àrees a reformar, sgui l'impulsor de la reforma. Qui hauria de proposar noms de nous gestors és el mateix alcalde del PSOE, i entre els quatre partits consensuar, no tant sols aquests sinó els noms de totes les regidories. Això ho deixàvem pel futur govern. Vosaltres estàveu a favor d'aquest punt. Si a la reunió del dia 19 de juny haguéssiu mantingut els mateixos negociadors, el pacte estaria tancat a hores d'ara de ben segur. Nosaltres fins aquell dia no havíem parlat de res més que el que he dit més amunt sobre aquest tema. A tall d'exemple vam comentar en la negociació que tú mateix series un bon regidor d'urbanisme, que podries abordar millor la reforma d'aquesta àrea. Va ser, això sí que ho recorda la meva gent, el vostre negociador, el Jose de La Marítima Residencial qui va dir amb molt de simplisme que això representaria demanar el cap de'n Ripoll. Després vàreu tenir la vostra assemblea on es va repetir aquesta fal·làcia. Ens poseu en boca nostra el que va dir el Jose. Les desavinences que parleu vénen a partir de la intervenció de Ramon Ripoll en el procés negociador, en això hi estem d'acord, no?. Nosaltres abans no haviem parlat de personalismes, i espero que no sigui aquesta la raó, ja que és ben pobra. El 19 de juny es trenca la negociació unilateralment per part del PSOE. La nostra relació sempre ha estat ètica i políticament carrecta amb tots els representants dels partits de la Corporació. No he vist mai cap desavinença, al marge és clar de les discussions habituals derivades de l'acció política normal. I ja dic per la resta del document celebro que coincidim. Entenc que ERC no comprengui res de res i digui que això és una discussió entre ABG i PSC. Però ara ja hem prés una decisió en assemblea i ens mantindrem al marge del govern, mentre és clar el PSC no resolgui les seves pròpies contradiccions. Tal com van les coses entenc que ara sí que el Ripoll és el problema, però no com a persona, sisplau, sinò per la forma que té d'abordar autàrquicament els temes.
Repeteixo, estem a la vostra disposició sempre que vulgueu, i evidentment, oblidant la reunió del passat 19 de juliol.