divendres, de juny 27, 2008

Bassas

Mitja Catalunya està commocionada perquè Antoni Bassas ha anunciat que d'aquí tres setmanes deixarà de dirigir i presentar "El Matí" de Catalunya Ràdio després de 14 anys. Són molts 14 anys! Que feia el 1994? COU. No era ni major d'edat. Aquest home porta molt de temps aixecant-se molt aviat! Actualment sóc bàsicament oient de RAC-1 -no descobreixo res-però fa un parell de mesos que he redescobert el Bassas en la franja 7:30-8:10 depenent del dia. En aquestes hores supera de molt el Basté.

En la meva època universitària i primera etapa en el món laboral era oient força fidel de Catalunya Ràdio i escoltava força el Bassas. També el Solé Sabaté, el Clapés, el Basté, el Gaspar Hernández... Ara connecto menys amb la Ràdio Nacional de Catalunya perquè l'erràtica direcció dels darrers anys ha deixat marxar grans professionals i m'atrau més la ràdio dels Godó. Ara també se'n va un dels pilars bàsics. de Catalunya Ràdio. Hi ha qui diu que ja era hora. Altres afirmen que estem davant d'un altra pas de l'Operació anti-crosta. Recordo que quan s'olorava que hi hauria un canvi polític a la Generalitat, en Bassas tenia els dies comptats. Ha durat quatre anys i mig més.

Bassas és de l'Escola Puyal. Recordo quan estava a peu de camp en les retransmissions del Barça. O presentant Tres Pics i Repicó. O fent duet amb Xavier Bosch en la primera etapa "Alguna pregunta més". Ells ho van inventar. Va substituir interinament Josep Cuní i s'hi ha estat una dècada i mitja. Convergent? Socialista? Jo crec que és un periodista que ha sabut fer les coses bé, i també crear moltes envejes. A veure on anirà a parar ara? I qui posaran al seu lloc? Interrogants que obriran moltes especulacions. Ens ho pasasarem bé.

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

tranquil a Catalunya Ràdio encara queda el Solà, jajaja

molts oidors han fet el canvi de CR a RAC 1