dissabte, de juny 21, 2008

Cròniques de l'altra banda (XIII)

La setmana ha estat llarga. Va començar dissabte amb una taula rodona sobe comunicació a Bràfim. La resvista municipal El full celebrava 25 anys i l’alcalde, Joan Josep Raventós, em va demanar de muntar alguna història per complementar l’exposició retrospectiva muntada a “El Centro”. Amb la companya periodista Eva Vicenç vam idear aquesta taula rodona, amb representants d’El full –Maria Raventós, que va serla fundadora, i Eva Segarra, del consell de redacció actual-; Caliu, de Vila-rodona, amb el Josep Robert; i Joc Vell i Voltes, de Vilabella, amb el Josep Rovira. Va ser una hora i escaig molt enriquidora. Aquí en teniu una imatge.

I és que la comunicació local, la del voluntarisme, la de les revistes i ràdios municipals, és una gran escola de joves periodistes però també la dels periodistes no professionals. Es van debatre diferents temes que afecten aquestes revistes, que tenen com a gran avantatge i inconveniennt l'extrema proximitat amb els lectors, i ho vam culminar amb un sopar amb pà amb tomàquet en què els protagonistes van recordar moltes anècdotes curioses del quart de segle de trajectòria d’El full.

Ha estat una setmana molt comunicativa. Dijous vaig “tornar” a Tarragona. Al Palau de Congressos es presentava el suplement que ja fa uns quants mesos publica La Vanguardia sobre les comaques tarragonines. Hi havia representants polítics i de la societat civil tarragonina, a més de periodistes. La Vanguardia estava representada pel seu director, José Antich, i el seu director de comunicació, Màrius Carol. El vaig veure molt seriós, res a veure amb el gairebe histrionisme que exhibeix a les tertúlies.

Durant els moments previs a l’acte protocolari i el pica-pica posterior –molt vanguardià- vaig poder parlar amb persones que feia mesos que no veia i em van venir molts records a la memòria. Vaig xerrar uns minuts amb Ballesteros o amb Aregio, i una mica més amb el diputat socialista Joan Ruiz –lector fidel em va dir d’aquesta secció- o amb Raül Font. També vam muntar el típic “corrillo” de periodistes i vam riure molt. Podeu llegir més sobre aquesta presentació a Feminitzant la Tarracosfera.

Ha estat una setmana intensa però no vull enrotllar-me massa més. Dimecres ja vaig fer una altra visita a Tarragona, al Departament de Medi Ambient i Habitatge, on es signava un conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp per engegar la Borsa d’Habitatge social. I després vam tornar a Valls per fer un dinar de treball sobre el futur de la Treckorientació a la Ruta de Cister, tres proves que es celebren de març a maig al voltant dels monestirs cistercencs i que combinen cultura, esport i naturalesa, amb Gonzalo Gil com a alma mater. Però ja se sap que muntar això –hi van participar 1.700 persones aquest any- val quartos i porta molta feina. Crec, però, que anem el bon camí i es trobaran solucions per tirar endavant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per a que consti que ho soc

Joan RUIZ