dimecres, de juny 18, 2008

Que passarà a Torredembarra?

Moltes persones em pregunten que passarà a l'Ajuntament de Torredembarra, actualment format per un equip de govern format per quatre regidors i una oposició amb tretze regidors. La resposta és fàcil: no ho sé. És molt difícil predir el desenllaç d'una mena de partida d'escacs, poker, enredos i disset a traïció. Crec que encara viurem alguns dies de reunions a moltes bandes i amb protagonistes diferents. A CiU encara no li surten els números de la moció de censura i Jiménez ho vol aprofitar per no llençar la tovallola.

Les combinacions per un nou govern són múltiples. Hi ha dos eixos diferents per bastir una nova majoria: quatre regidors del PSC i quatre de CiU. Per tant, calen tres forces més si descartem una entesa entre tots dos. Mai se sap, tot i que és improvable. Hi ha qui diu que CiU, PP, GIT i Pradeda formen un `pack' però els manca un soci. L'Alternativa no veu gens clar pactar amb el PP i sembla que el 'bon rotllo' amb CiU de mesos enrera s'ha refredat. ERC tampoc mira amb bons ulls aquest hipotètic pacte. No oblidem que hi hauria una "trànsfuga". I l'Agrupació? Sembla que no vol entrar en una moció de censura, però que farà Toda si la situació s'enquista i li ofereixen... l'alcaldia?

Pot Jiménez tornar a formar un govern? El seu gran argument és que Massagué no l'acaba de muntar. PSC+ERC+ABG i... en falta un. I si torna Pradeda? O torna el GIT? I l'Agrupació? Ja us deia que hi ha múltiples possibilitats. El PSC ha jugat fins ara molt malament les cartes. Apostar per un govern en minoria amb tres partits diferents ha estat un error garrafal per les múltiples interferències que s'han creat. O va voler tot, igual que el Barça l'estiu del 2007. L'alcaldia els quatre anys, Urbanisme, no pactar amb el PP i tampoc amb la Toda. Per fer una truita s'han de trencar els ous.

Sabeu que us dic? Faré allò de "wait and see".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan la por a perdre el poder està per damunt de la raó, malament.

Anònim ha dit...

Això ja fa temps que es cou però sumen 8.

El cartipàs municipal ha estat elaborat per Ardevol i Gassull. Per la seva experiència de Govern o de destrucció de governs més ben dit. Malament va el Massagué si abans de governar ja es refia d'aquestos dos.

CIU+PP+GIT+PRADEDA+GASSULL

Per la moció de censura en falta 1

Que faran? PSC 4 - ABG 2 - ERC 1
ADMT 2