dilluns, de juny 16, 2008

Torredembarra: queden cinc negrets (perdó, quatre)

Em costa prendre seriosament la política torrenca. Per això il·lustro d’aquesta manera el post i també us aviso que el proper article que publicaré al Diari de la Torre pot quedar més desfassat que els Sirex al Sònar. L’actual govern de Torredembarra és com aquella novel·la “Els deu negrets”. N’hi havia deu fa poc més d’un any i ara només n’hi ha quatre. Les darreres baixes han estat els republicans Montse Gassull (dilluns) i Gerard Ciuró (dimarts).

Tinc el comunicat que ha enviat Gassull als mitjans de comunicació i discrepo en algunes coses –no les comentaré però ja sabeu per on vaig, percentatges de vot i històries d’aquest tipus-. El pacte del juny-juliol passat està trencat, esmicolat, desacreditat, superat… i crec que el seu company de grup, en Gerard Ciuró, hauria de fer el mateix i abandonar el govern. Potser ja l’ha abandonat. Tot va tan ràpid. Sí, aquest dimarts al matí ja ha plegat.

El cap de files de CiU, Daniel Massagué, ha mogut fitxa i ha anunciat una moció de censura si Manuel Jiménez no dimiteix com alcalde. Massagué té raó. Si Jiménez no es capaç de recomposar el govern –i no en dos mesos, en menys, perquè Torredembarra no es pot permetre esperar tan temps- hauria de plegar i anar cap a casa. Segalà ho va fer el 2000 i Lecha va ser incapaç de fer-ho el 2004 i va esperar que el fessin fora amb una moció de censura. Veurem si Jiménez s’assembl més a Lecha o Segalà o opta per una tercera via. Imaginació al poder!

El que encara no tinc clar és si a Massagué li surten els números de la moció. Si li sortissin potser ja l’hauria presentat, però ell demana que Jiménez plegui. Però si Jiménez marxa potser deixa un sucesor que pot plantar cara a Massagué. Qui? Veurem les properes hores com evoluciona el convuls univers polític torrenc. Em preguntava un periodista local dilluns com acabaria aquesta història. Li he estat franc. No ho sé. No tinc cap bola de vidre ni poders telequinèsics per entrar en la ment dels nostres estimats polítics locals. Per tant, esperaré.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara ja en queden 4 de negrets...