dimarts, de juny 03, 2008

Torredembarra: això ja no s'aguanta per enlloc


L'equip de govern de Torredembarra cada cop s'assembla més al conte "Els deu negrets". Fa un any eren deu els membres de l'executiu de Manuel Jiménez (4 regidors del PSC, 3 d'ERC, 2 del GIT i un d'ABG). Després de la marxa aquest dimarts del regidor del GIT Santiago Ardèvol, el govern torrenc només està integrat per sis membres (4 del PSC i 2 d'ERC) en un plenari de 17 regidors. Recordem que la regidora del PSC Laura Pradeda va perdre les seves competències fa dues setmanes.

Torredembarra és en aquest moment un mar de rumors. Cadascú diu la seva i altres callen, mentre la ciutadania cada cop està més distanciada de la política municipal. I amb raó!!! El desmembrament del govern Jiménez és un procés que sembla irreversible. No hi ha manera que cap altre dels grups de l'oposició pugi al carro governamental. Torno a apel·lar a la generositat política i hi afegeixo la intel·ligència política per articular un govern fort. La política municipal no és una foguera de les vanitats. El plenari no és un miniparlament. Però n'hi ha que no ho tenen clar i posen per davant els interessos personals i partidistes per davant dels de la ciutadania.

Jo no sé quina és la solució. Estem davant d'un trencaclosques: un govern en minoria i una posició majoritària; set grups polítics diferents; una regidora socialista sense carteres i un regidor independent que en quatre anys ha abandonat dos governs; un alcalde que cada cop acumula més competències i perd regidors; grups municipals amb els seus membres que gairebé no es parlen... Jo no sé si cal una moció de censura o no. El que està clar és que falten tres anys per les properes eleccions municipals i vivim una situació dramàtica, un atzucac, una exhibició del que no ha de ser la política municipal.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Magistral l’exercici –desconec si voluntari-. En les pàgines de la prensa de avui ,de una, a la banda Manuel Jiménez, batlle de Torredembarra. L’altra, a la banda Daniel Masague, cap de la oposició . Els dos politics, si fa no fa, es troben en una situació força similar.
Un consistori bloquejat per l’aritmètica sorgida de les passades eleccions, uns grups politics que carreguen amb força, i uns vilatans que comencen estar cansats de les tristes operetes que els ofereixen els seus polítics locals.
El que més em sobta son les, similituds. No pas. Sinó les reaccions dels dos politics.
Si els dos parteixen d’unes realitats consistorials força similars, les seves reaccions eren d’una similitud comparable a un ou i una castanya.
És a dir, no s’assemblen en res.
Per una banda, Jiménez, en una actitud defensiva, esta negant evidències tot explicant que Torredembarra, viu un moment pletòric i que no hi havia cap motiu perquè aflori la preocupació. “Torredembarra viu un moment dolç”. En fi, desconec la definició de dolçor que tenen a casa del Sr. Jiménez.
També es per sucar pa els estirabots de fer-nos creure que no sabia res d’una possible moció de censura. Ma-gis-tral.
El més preocupant, però, és que acte seguit ja no és que no reconegués les evidències. No, no el fet és que negava, fins i tot, les seves pròpies paraules. Torredembarra, això sí, viu un moment dolç i pletoric!!. Simplement brutal
A la pàgina del mateix diari llegíem l’entrevista o les paraules de Masague. , tot i haver estat sotmès a un patró d’entrevista similar a la d’Jiménez, reaccionava de forma diferent. Masague, en una actitud reflexiva , admetia una certa paràlisi a l’ajuntament. Fins i tot, asumía alguns errors del seu grup polític. En fi, desconec quina és la millor estratègia. Ara bé, negant i ocultant els problemes dubto molt que arribem a cercar-ne la solució. Masague admetia errors, Jiménez, diu viure en un moment dolç i de normalitat ,Masague assumia responsabilitats, Jiménez les negava. Masague a part de la política gestiona un negoci. Jiménez a part de la política té el PSC.
Si hi ha una cosa que em molesta de les persones és la seva indecisió, un defecte que no comparteixo perquè a la vida cal ser valent, atrevit,generos,noble i arriscar amb el que això comporti.
Si un no arrisca no comet errades però el pitjor és anar per la vida exercint de mentider cagadubtes. Si hi ha una cosa que encara em molesta més és un politic indecís que navega quan ha de prendre qualsevol decisió important.
Crec que el nostre poble necessita persones preparades, valentes i honestes que el dirigeixin cap a majors cotes de benestar i prosperitat.
Hi ha consistoris que es passen la vida així i hi ha governs que també són kafkians, cagadubtes, amb les seves decisions. Avui diuen blanc i demà diuen negre, segons bufa el vent o baixa el riu. El poble i la política no poden estar en mans de persones que busquen la seva pròpia glòria per sobre de la col•lectiva. Necessitem persones valentes que no abarateixin el preu de la llentia i que a l’hora de prendre decisions no els tremoli la mà, que no miren als ulls o se’ls afluixi la veu.
Crec que la política veritable és la de les idees i els projectes. Fer política no és només administrar, sinó saber definir horitzons, transmetre’ls i conduir la nau que hi porta.
Fer política tampoc és adaptar el teu discurs a una realitat per guanyar-ne el favor, sinó ésser capaç de persuadir i convèncer aquesta realitat per assumir nous reptes i nous camins
Un polític mereix la meva confiança si no té res a perdre en el seu compromís polític.
Si sé que algú ha viscut exclusivament de la política i que no sabrà què fer el dia que se li acabi la corda, no li faig confiança perquè probablement no obrarà per l’interès general, sinó pel seu propi interès.
Salut.

La casa de Pinel ha dit...

hoy me limitare ha saludarte, pues en la torre no puedo liarla.
un saludo.

mossèn ha dit...

bonic poble ... salut

isaac ha dit...

hola, m'agradaria que com a periodista reflexionessis sobre el meu últim post. Vull saber què en penseu del tema que presento.

www.isaac-albesa.blogspot.com

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom d'ESQUERRA TORREDEMBARRA. Aquest bloc no es cap bloc oficial ni de la secció local , ni de l'executiva local. Per la qualcosa, Esquerra Torredembarra no es fa responsable de cap de les maneres de les afirmacions o comentaris que apareixen en l'esmentat bloc. Des d'Esquerra Torredembarra estem com no pot ser d'altre manera, per la llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ha d'exercitar-se donant la cara i no amagant-se darrera un bloc sense explicitar-se el nom de la persona o persones que hi ha al darrera, amagant-se darrera el nomd'esquerra. De fet algun dels nostres militants disposa de bloc, i no s'amaga darrea un altre nom , utilitza el seu nom en el bloc i expressa les seves opinions personals sobre esquerra sense cap tipus de problema. Des d'Esquerra sentim la confussió que això hagi pogut crear entre els nostres militants, simpatitzant i votants. I demanen a l'autor o autors del bloc que utilitzi el seu nom personal en el bloc i no s'amagi darrera de: http://torresquerra.blogspot.com/ o be que expliciti de manera clara l'autor o autors del Bloc. ERC TORREDEMBARRA

Maite ha dit...

Que passa, crack!

soc la Maite de la facu. Estem en contacte

muaks

Anònim ha dit...

"ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom...."

Es veu que es una plaga a CiU també ens ha sortit un bloc que escriu i publica comentaris en nom nostre es diu "Tertulia Torrenca", a lo millor es el mateix paio. Salvadors desinteressat de la patria que despres passen el plateret.

Tertulià ha dit...

En referència als últim escrit anonim aparegut, denoto molt nerviosisme i justificacions que no entraré a valorar, tampoc utilitzaré el llenguatge despectiu que d’altres utilitzen, es tant sols una qüestió d’educació.