dissabte, de juny 14, 2008

Cròniques a l'altra banda (XII)

La vaga de transportistes ha acaparat l'atenció informativa de la setmana d'una forma gairebé tan salvatge com les accions dels camioners. Al Consell Comarcal de l'Alt Camp la vida continua i s'ha signat un pacte de consens entre CiU, PSC i ERC pel qual els 19 consellers que formen part del plenari comarcal tindran competències de govern. CiU té 10 consellers, suficients per governar amb majoria absoluta, però la bona entensa amb la fins dijous oposició ha propiciat un acord de mandat (no legislatura, que al Consell no fem lleis).

Aquest pacte, estrany en un Ajuntament, en una administració que dóna servei a Ajuntaments i ciutadans i no hi ha massa lloc per a la confrontació política és gairebé lògic. Ja feia mesos que es negociava i finalment s'ha formalitza. Ara hi ha molta feina a fer, sobretot quan en pocs mesos s'aprovi el Pla d'Acció Comarcal. Hi ha altres grans projectes en maxa que en uns quants mesos seran una realitat, com la nova seu del Consell i l'Alberg de Santes Creus. Però la feina més important és el dia a dia, donant suport als Ajuntaments i els ciutadans.

El pacte comarcal ha tingut menys impacte mediàtic que les accions per lluitar contra la superoblació de conills, que ja fa quatre anys que afecta l'Alt Camp i altres comarques veïnes i els darrers mesos la situació és molt complicada. Equips de TVE i TV3 han vingut aquesta setmana a gravar imatges dels treballs d'una excavadora que es dedica a eliminar caus de conills combinada amb els caçadors que disparen contra els conills que surten del cau. Les càmeres també han gravat els efectes dels animals sobre els ceps, centenars dels quals no produïran ni un gra de raïm aquest any. Seguirem parlant del tema.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I agree with you about these. Well someday Ill create a blog to compete you! lolz.

Anònim ha dit...

And also we ensure that when we enter in this specific blog site we see to it that the topic was cool to discuss and not a boring one.

Anònim ha dit...

that's way too cool.

Jobove - Reus ha dit...

mala tela té el teler amb aquesta vaga

salutacions