dimecres, de juny 11, 2008

Un mitjà necessari


Quan em vaig assabentar que s’estava preparant l’aparició d’aquest mitjà electrònic tarragoní vaig pensar: Ja era hora! Però també vaig pensar: A veure que tal serà! Si llegiu aquest article és que ‘Tot Tarragona’ ja es pot visitar. El director d’aquest nou mitjà, en Pitu Tarrassa, em va trucar per demanar-me que hi col·laborés en la secció d’opinió i no li he pogut dir que no. Aquest primer article és per a felicitar-lo a ell i la resta d’impulsors del projecte i per desitjar-los una llarga vida. Però també aprofitaré per fer alguna reflexió.

El panorama comunicatiu local ha canviat molt els darrers anys bàsicament per dues raons: l’aparició dels diaris gratuïts i la irrupció de blocs, ja siguin personals o col·lectius. ‘El Saló dels Penjats’ va ser un bloc que va tenir una posició central en aquest panorama comunicatiu durant un període curt però intens. ‘Tot Tarragona’ és i ha de ser una cosa molt diferent del Saló dels Penjats però té punts de contacte i pot agafar-ne el relleu com a punt de trobada de les tarragonines i tarragonins que volen estar informats i tenir arguments d’anàlisi que ni troben en els mitjans tarragonins. Això sí, amb la informació i l’opinió ben diferenciades, una bona costum que alguns mitjans han perdut els darrers anys.

Proximitat, independència, opinió i professionalitat són valors que aquest nou mitjà considera els pilars del projecte. M’hi sento molt identificat. La proximitat és un valor en alça en un món globalitzat -curiós, però és així-; la independència és difícil, però important; l’opinió és necessària per donar arguments als lectors perquè reflexionin; i la professionalitat és bàsica perquè les coses surtin bé. Tot això ha d’estar ben lligat amb la immediatesa i la interactivitat, característiques inel·ludibles per estar a la xarxa. Esperem que es compleixin les expectatives. Endavant Tot Tarragona”.
Publicat a TotTarragona l'11 de juny de 2008

1 comentari:

Pitu Tarrasa ha dit...

Jordi,
Moltes gràcies pel post.
Espero seguir comptant amb els teus valuosos articles d'opinió al TT.
Salut!