divendres, de juny 01, 2007

Altafulla i Creixell, paradigmes dels pobles de costa


En aquest article em vull fixar en els dos pobles que rodegen Torredembarra, marcats per una atomització del mapa polític cada cop més exagerada. A Altafulla es repartien diumenge 11 regidors entre 8 forces polítiques. Totes han obtingut representació i ara formar govern és una mena de florentina partida d'escacs. L'Alternativa Baix Gaià, encapçalada pel col·lega -ho dic perquè és periodista- Francesc Farré, ha estat la llista més votada i disposa de tres regidors. Li tocaria ser el nou alcalde, però el "gat vell" Josep Maria Gené, amb els dos regidors que té el PSC, vol tornar a ser alcalde i està movent tots els fils que pot per bastir una majoria alternativa.

La resta de forces altafullenques tenen un regidor cada una. AUPA, sense l'alcalde Manel Ramon al capdavant, s'ha enfonsat, passant de quatre a un representant, i només ha superat d'un vot l'IDEAL, una nova força política ubicada a la dreta i una de les grans sorpreses dels comicis. CiU continua fatal a Altafulla i torna a tenir només un regidor, igual que el PP. L'incombustible Fonxo Blanc i la seva llista Plataforma Altafulla Unida han tret un representant i han superat fins i tot Esquerra Repubicana, que ha fregat el desastre, tal com ens explica en el seu bloc Jordi Molinera. Estarem atens a com evoluciona el "pollastre" altafullenc. Podeu consultar aquest interessant nou bloc confidencial.

A Creixell ha guanyat el PP, que ha sumat esforços amb Units per Altafulla, ja que el pacte que han tingut fins ara els ha anat molt bé. El resultat són quatre regidors i l'única victòria conservadora a la comarca. Però al PP-UPC els costarà molt aconseguir els dos regidors que els manquen per la majoria absoluta. El darrer mandat, amb moció de censura i trànsfuga inclosa, ha enrarit la vida política creixellenca. Tot indica que PSC i CiU, amb dos regidors cada un, uniran esforços. Amb un regidor hi ha tres forces: els independents del CPC-FIC, ERC i ICV.

Creixell tindrà un pacte multipartit. Hem de veure com acaben les negociacions, però un tripartit d'esquerres reforçat amb CiU sembla l'opció més clara després de com han anat els darrers quatre anys. Més informació en aquest novedós bloc confidencial. Altafulla i Creixell són dos casos de clars de com és la política en els municipis de costa, amb interessos urbanístics molt llaminers, que provoquen un creixement exponencial de llistes electorals.

5 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

què fa el PP a Creixell????

Anònim ha dit...

¿Y QUE NO FA??? Bueno, es que no somos "liberales" "tolerantes" "libres"???Pues porqué NOOOO????

Cèsar Llamborda ha dit...

Hauríem d'analitzar el tant per cent de brossa existent per metre quadrat. Quin municipi guanyaria?

Anònim ha dit...

Això mateix m'he preguntat jo waipu joan ( que fa el PP a Creixell? ) quan tot navegant m'he trobat un blog on he llegit salvatjades en contra totes les forces politiques de Creixell. No m'he pogut reprimir i he escrit al moderador ( perque clar son tant civilitzats que es fotien a parir i han tingut de ficar un moderador perque deixessin de dir bestiesses ) Això és Creixell, on guanya el PP. M'agradaria compartir la meva opinió amb vosaltres ja que com que hi ha moderador al blog no se si m'ha la publicaran. Espero que tant Creixell com Altafulla i Torredembarra no acabin sent paraisos fiscals de la Costa Daurada.
Aqui esta l'opinió que no se s'hi hem publicaran.

Bon dia,

Hem dirigeixo al poble de Creixell, a tothom que ha escrit en aquest blog i a tu Pantera Rosa que a pesar de tot crec que has tingut una idea genial al obrir aquest blog i ara al fer de moderador perque crec que, per tot el que he llegit en aquest blog, que no hi ha cap interes en millorar el poble, xo si per tirar merda damunt de tothom deixan a part de quin partit politic pertanyint. També vull recalcar que desde que has decidit que no sigui anonim el blog, sembla ser que el blog ha quedat sumergit en un profund silenci, aixó demostra la qualitat i les ganes que han posat els anonims que han escrit en aquest blog en millorar el poble de Creixell.

Primer de tot hem vull presentar:

Jo soc un d'aquests joves, que moltes vegades son oblidats d'aquest poble només per qüestions de politica i urbanisme i que ha diferencia també existim en aquest poble i tenim veu i vot a decidir també el que es millor per nosaltres i pel futur del poble on viuran els nostres fills. Segurament les meves paraules cauran en algun forat de la vostra memoria pero mentre estigui latent espero que us fagi reflexionar.
Lo que s'ha fet en aquest blog es amagar " el cap sota l'ala ". No sou millor que ningú per dir totes les opinios " constructives " que he llegit en aquest blog. Realment dir anonimament totes les barbaritats, sense saber-ho amb ciéncia certa, respecte a les tendències sexuals de cadascú, denigrar a persones per les seves tendències polítiques ( neo-nazis, fatxes, sociatas, etc ) i totes aquestes patranyes politíques de amigues, amics i amiguetes, em fan veure quin TIPUS DE GENT VIU A CREIXELL.

Aixó em crea una inquietut dintre meu i és que tota aquesta MERDA que feu tots en el MEU POBLE, perquè si que em considero " Creixellenc ", es que, tots teniu una teranyina al cervell que ha empanyat els vostrés ulls no deixant veure els problemes reals del poble com poden ser els joves que marxen del poble per falta de vivenda, els joves que tenen de marxar del poble per falta de sortides, de feina i estudis. Tots els problemes que comporta al no tindre cap mena de distracció alternativa pels joves al poble, ja que aixó només aboca a que els nostres fills comencin a experimentar amb coses nocives pel cos només perque no tenen cap tipus de alternativa de distracció en el nostre poble. La solució no esta en tirar els campings i construir una gran centre residencial de segona vivenda pels benvinguts d' estiu, la solució no es tirar les cases velles del centre del poble i construir pisos inassequibles pels joves, la solucio no esta en fomentar la hipoteca construint encara més vivendes d'obra nova i SOBRETOT, la solucio no es deixar marxar els joves del poble a un altre municipi per que Creixell es un poble pels VELLS.

Tot aixó hem fa reflexionar i arribo a la conclusió que de quan jo vaig vindre per primera vegada a Creixell a dia d'avui, Creixell ha canviat molt i JO també he canviat molt i ARA JA PUC DIR QUE JO NO VULL QUE EL MEU FILL O FILLA VISQUI EN UN POBLE QUE ES UN CAU DE LLADRES, ENVEJOSOS, YONKIS I BORRATXOS I SOBRETOT DE LA GENT QUE GIRA EL CAP DE LO QUE REALMENT ES IMPORTANT AL POBLE EL FUTUR DELS NOSTRES FILLS I FILLES QUE, DESDE EL MEU PUNT DE VISTA I EXPERIENCIA PROPIA, JA QUE ME PASSAT LA MITAT DE LA MEVA VIDA AL POBLE QUE HO TENEN MOLT FOTUT EN UN POBLE ON LA GENT NOMES L' IMPORTA TIRAR MERDA SOBRE ELS DEMES.

Jo no puc donar la solució a tots aquests impediments que que m'inquieten peró si que crec que LA SOLUCIÓ la tenim cadascú a les seves propiés mans. I que potser és veritat que potser lo primer es solucionar lo de casa peró jo aprofundiria encara més en estar be cadascú en si mateix i no llençar tota la merda i totes les envejes que tenim a l'interior als demés. Cadascú tindria de saber si ha sigut enganyat o comprat aquestes eleccions i despues d'aixó pensar en quina mena de món vol que visqui el seu fill/filla i si es pot considerar una bona persona i respetable a portes cap a fora de casa seva.

Com a punt final només vull comentar que:

QUI TIRA MERDA AL FINAL L' HI ESQUITXA LA CARA.

Així doncs vull donar les gràcies a PANTERA ROSA per donar la oportunitat de poder donar l'opinió i espero que hem publiqui aquesta inquietut que hem queda despues d'estar anys veient com el poble s'ha anat perden per envejes i per actes de maldat en vers a persones decents que només han volgut ajudar a millorar el poble. Cadascú sap quina mochilla porta a la seva esquena Cadascú sap si la omple amb pedres o amb aire de satisfació.

Per la meva part ja esta tot dit. Ara ja ho podeu oblidar com heu fet fins ara.

Creixell, a 28 de Juny del 2007.


NAUTILIUS

Anònim ha dit...

A Creixell governa el PP perquè ERC va votar en blanc i així li va donar el poder al PP. Republicans donant suport a PP?????? a on anirem a parar sense decencia ni moral??