dilluns, de juny 18, 2007

Apunts municipals


1. El juantxisme eclipsa el nou tripartit de Reus. El regidor de la CORI va ser el gran protagonista de la presa de possessió del nou consistori reusenc, el tercer i tot sembla que darrer mandat com alcalde de Lluís Miquel Pérez. Però molts mitjans nacionals i estatals assenyalaven Ariel Santamaria com a nou alcalde reusenc.

2. A Tarragona es va viure un acte de presa de possessió de Ballesteros com a nou alcalde molt emotiva. Faltava Joan Miquel Nadal, que estava fent esquí aquàtic a l'Ampolla. El bipartit PSC-ERC ja mana a Tarragona i engega una nova etapa.

3. Dolors Batalla continua com alcaldessa de Valls, tot i que no ha pogut lligar encara el pacte anb Esquerra. Li manca només un regidor per la majoria absoluta. El futur polític de Batalla és molt prometedor, mentre la socialista Núria Segú pateix una clara derrota. Però crec que el 2011 veurem el segon round d'aquest duel Batalla-Segú.

4. Tortosa torna a ser convergent. Ferran Bel si que ha pactat amb ERC i ha sumat dos regidors als deu que ja tenia. El PP no s'ha recuperat del Pla Hidrològic Nacional i dels sis regidors del 1999 ha passat a un el 2007. Al socialista Sabaté li toca estar a ara a l'oposició.

5. Vila-seca continua sent un dels grans feus convergents. Josep Poblet, amb 11 de 17 possibles, continua sent un dels alcaldes de CiU amb més regidors a tot Catalunya. La presidència de la Diputació se la té ben guanyada.

6. Salou diu adéu a l'alcalde de la segregació, Esteve Ferran, que ja té 77 anys. El pacte entre PSC, CiU i els independents de RDS han signat un pace que ha costat de quallar però obre una nova etapa en la capital de la Costa Daurada amb una alcaldia partida entre socialistes i convergents. Ja veurem com acaba.

7. Altafulla demostra que com diuen els castellans "la avaricia rompe el saco". El socialista Josep Maria Gené volia ser acalde i al final quedarà com a cap de l'oposició. L'alcaldia és per a l'Alternativa Baix Gaià, en la persona del company periodista Francesc Farré, recolzat per ERC, la PAU de Fonxo Blanch i CiU, que ha ha estat l'àrbitre.

8. Creixell té alcalde del PP, tot i que s'ha presentat en coalició amb els independents i el suport de l'expopular Juanjo Conesa. Les forces d'esquerra i CiU no s'han posat d'acord en bastir una alternativa de govern lògica després de les ferides per la moció de censura del darrer mandat.

9. Els Pallaresos inicia una nova etapa amb una alcaldessa convergent que no era cap de llista. El numéro u de CiU, Enric Martínez, s'ha sacrificat per la governabilitat cosa que l'honora. Al govern hi són Iniciativa -sense Julià Oller, és clar- i Gent dels Pallaresos, força independent per l'excapdellista del PSC, Claudi Domènech, que la direcció provincial va apartar del número u de la llista socialista tot i haver estat escollit per l'assemblea local. La venjança és un plat que es menja fred.

10. I que haig de dir de Torredembarra? L'Ajuntament continua a la deriva. Les forces d'esquerra encara estan negociant el pacte i el socialista Jiménez ha hagut de ser escollit només amb els vots del seu partit. L'escenari encara és obert i la sociovergència no és descartable ni molt menys. Dependrà de la paciència socialista.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi,

Tinc la sensació que el pare espiritual del Saló dels Penjats, és a dir, tu, sortirà damnificat al seu propi blog. Però jo seré fidel

jordi salvat ha dit...

Hola Alejandro,

No crec que en surti damnificat. Són blocs complementaris. Tinc comprovat que m'arriben més visites des que existeix El Saló dels Penjats. Gràcies pels elogis que ens dediques en el teu bloc, que visito de tant en tanti és una referència entre els blocs polítics tarragonins, una mica adormits i altres mal enfocats. Sort que tenim novetats blocaires com la del Quim Amorós!

El tema dels comentaris i les visites és molt relatiu. Per cert, avui Els Penjats ja m'ha passat en número de visites. Els dos ja estem per sobre de 20.000 visites.

Anònim ha dit...

Potser tens raó i el creixement exponencial de visites beneficia a tothom (raonament molt liberal, per cert)

Anònim ha dit...

jordi no mes es un apunt creixell no te govern d''esquerres perque el cap de llista de erc era i es un aliat de PP, les altres forçes politicas que ara estan a la oposicio icv psc i ciu teniem molt clar que el alcalde tenia que ser ser de esquerres i tenian tot el suport dels regidors de ciu per fer front comu devant del PP i aixi para l'especulacio que esta vivin el poble pero per culpa del cap de llista d' erc no va poder ser, pero no ens preocupen amb el temps es veura la seva veritable intencio. creixell