dijous, de juny 14, 2007

Van tancant-se els pactes


Dissabte vinent s'han de constituir els nous Ajuntaments i els diferents partits i candidatures que es van presentar a les eleccions municipals estan tancant els acords per assegurar majories absolutes i les eleccions dels alcaldes. Encara hi ha municipis en què s'estan negociant a contarrellotge acords de govern i en sortiran de ben estranys i altres no acabaran de quallar i alguns alcaldes hauran de començar a governar en minoria.

A Tarragona el PSC podrà tornar a exercir l'alcaldia de Tarragona després de 18 anys amb la tranquilitat que li dóna la majoria absoluta l'acord de govern amb Esquerra Republicana després d'unes llargues negociacions. I així havia de ser. Els republicans no podien demostrar presses amb només dos regidors contra els tretze socialistes. Han demostrat saber llegir molt bé els tempos i han aconseguit un acord molt benefició ja que coordinaran dues de les sis àrees que té l'organigrama de govern: Promoció i Estratègies de Ciutat, en mans de Sergi de los Rios, segon tinent d'alcalde; i Patrimoni, Cultura i Educació, amb Rosa Rossell, novena tinent d'alcalde al capdavant.

Per part del PSC, surten molt reforçats Pau Pérez, primer tinent d'alcalde i coordinador de l'àrea econòmica. Pérez es sentarà junt amb Ballesteros i De los Rios dirigint els plens. L'independent José Luis Navarro li toca barallar-se amb Urbanisme i la col·lega Begoña Floría s'encarregarà de la Comunicació i les Noves Tecnologies. Molta feina sobre la taula té el nou "govern de progrés per Tarragona", que no pot decebe a l'ampli suport popular que tenen darrera. He inclòs una enquesta al bloc perquè pogueun valorar el pacte tarragoní.

Vull tancar aquest post parlant d'Altafulla, on un altre col·lega, Francesc Farré, serà l'alcalde. L'afany de poder de Josep Maria Gené, cap de llista del PSC, que volia ser alcalde costés el que costés, i va arribar a articular un pacte amb el PP, i els independents d'AUPA i IDEAL faltant-li una peça, l'ha deixat a l'oposició. En canvi, l'Alternativa Baix Gaià, força més votada amb tres regidors, governarà junt amb Esquerra Republicana, la PAU de l'incombustible Fonxo Blanch, i CiU que ha apostat pel canvi i permet aquest pacte que converteix el periodista Francesc Farré en alcalde.

A Torredembarra encara estan acabant de negociar les forces d'esquerra i el GIT per renovar l'actual pacte de govern però amb unes noves bases que estan provocant alguns problemes. CiU no s'ha quedat quieta i apreta per aconseguir la sociovergència.

11 comentaris:

jordisuri ha dit...

Un dels aspectes pocs comentats és que Sandra Coloma es farà càrrec de la macroàrea de cultura, joventut i festes, que fins ara anaven separades.

Serà interessant veure que podrà fer la regidora més jove de l'equip de govern. Les festes i la política de joventut de la ciutat funcionen prou bé, però la política cultural va ranquejant i necessita ambició i un impuls important.

Anònim ha dit...

Per quan un pla de biblioteques per a la ciutat ?

Unknown ha dit...

Doncs l'anònim te raó amb lo de les biblioteques. D'altra banda espero i desitjo que De los Rios i Ballesteros posint punt i final a les curses de braus a Tarragona. D'ells depèn que la llicència municipal per a aquests espectacles taurins.

Anònim ha dit...

Doncs ni les biblioteques, ni els centres cívics surten al ja famós pacte.

Unknown ha dit...

Jordi, decir que las políticas de juventud y fiestas, van bien en Tarragona, es desconocer la realidad.
La política parternalista y simplona que ha empleado CiU y Carles Sala como responsable es lamentable.

Ahora se podrá llevar a cabo un cambio en estas políticas y que realmente las políticas de juventud estén pensada por y para los jóvenes.

Y las fiestas serán de toda la ciudad y no solo de algunos puntos y de algunas personas.

En esta ciudad los ciudadanos y ciudadanas han de ser participes de la gestión y no tratarlos como ovejas.

Anònim ha dit...

Que vols dir, Alejandrocaballeromadrid, que a partir d'ara estaràs tú enchufadillo per Joventut?

Anònim ha dit...

Per cert, ara és l'hora de la veritat: Qué pensa fer de los Rios amb el quadro de Felip V del Saló de Plens?

Anònim ha dit...

Alejandro,

Vaja que a partir d'avui mateix serem feliços, ja que fins ara hem estat oprimits per la perversa dreta. Sort en tindrem dels qui ens obrireu els ulls ! Trobo greu que es creguis la propaganda. Que no ho saps que els anuncis són mentida ?

Francament, no crec que les coses canviïn gaire. Hi hauran nous càrrecs, persones noves a qui pagarem dietes i assistències. Si no es passen , que tot és possible, la cosa durarà 8 anys, 12 a molt estirar, i després tornaran els que ara marxen. Aleshores ens diran, Alejandro, més o menys el mateix que tu ara dius d'ells.

L'alternança ... quina gran cosa ! Canviem els gossos, però els collars que ens subjecten són els mateixos.

Unknown ha dit...

Esquerra haurà de demostrar amb fets que no ha pactat per poder, i si així ho fa doncs em mereixerà credibilitat. La mateixa que el Psc, que suposo que també aplicarà el seu rograma i farà realitat tot el que proposava.

Però si no s'aconsegueix ni dur el retrat de Felip V al Museu d'Història, ni retirar les estanqueres dels accessos a Tarragona. Si De Los Rios participa en la Party del dia de la hispanidad i s'apunta a embrutar quadres amb mostassa al Port... Llavor caldrà que s'ho facin mirar.

En tot cas es deixa 100 dies de marge abans de fotre canya, no?

Tothom ha de tenir dret a intentar fer bé les coses.

Anònim ha dit...

Torredembarra hora d dia h:

No ens enganyem, aquets que presumeixen de asemblearis, ho son de portes a fora, pero de portes a dins ja fa dies que ho tenen tot pactat amb el PSC, hem refereixo com no a ABG.


Senyors no enganyin mes al poble i als seus simpatitzans, siguin valents i diguin que ja fa dies que esta signat. Deixa la cadira costa molt, fins a cert punt ho puc entendre.

També ERC ja ha pactat almb el PSC, perque al PSC l'interessa tindrels dins l'equip de gover per atribuirli les coses mal fetes, encare que dins de ERC hi ha molts enfrontaments interns.

En relacio a ADT, es veu que s'ha tornat un partit tant organitzat, tan organitzat, que per parlar amb ells de pactes, depent per el tipus de pacta es te que parlar amb o un altra de la executiva.

Sera veritat, encare que amb consta molt de entendre, dimitirá la Sra. Toda i deixara tot el poder factic al Sr. Sole abans que ne Perez. Ja es veura.

Salut,

Unknown ha dit...

Chechu no no estaré en el Ayuntamiento. Pero la organización a a la que pertenezco la JSC, igual que la regidora Sandra Coloma, que sera la responsable de las políticas para jóvenes, si podrá asesorar en esta materia, gracias a la experiencia acumulada en muchas ciudades de toda Catalunya, donde si hay realmente políticas de juventud.