dissabte, de juny 16, 2007

Torredembarra: amb tres setmanes no n'hi ha prou

Els partits polítics de Torredembarra han tingut gairebé tres setmanes per bastir un govern que afronti aquests quatre propers anys. Sembla, però, que no n'han tingut prou i els calen més dies per posar-se d'acord. M'ho deia un dels regidors actuals fa un parell de dies: "Estàvem acostumats a tenir moltes setmanes per negociar els governs". Recordem que la moció de censura va cristal·litzar el 20 d'octubre de 2004 però portava gestant-se gairebé des d'abans de l'estiu. I el pacte tripartit CiU-ERC-PSC del gener de 2001? Segalà havia dimitit el juliol.

Tenim alcalde, el socialista Manuel Jiménez altre cop perquè ha encaçalat la llista més votada. Ha passat en molts altres municipis. No hem de muntar un sacramental. Tenim un principi d'acord entre les forces d'esquerra i el GIT, però també cants de sirena de sociovergència, reforçats per una campanya que ja fa dies que sura per la blocosfera. Diuen que temes al voltant de l'urbanisme està endarrerint un acord entre PSC, ERC, ABG i GIT, però a ningú se li escapa que hi ha una mar de fons molt moguda dins d'alguns partits, on certes persones fan autocrítica pels resultats i altres no volen o no en són capaços.

Hi ha qui no té por d'anar a l'oposició i altres que els fa molta mandra. Hi ha qui ja es veu a l'oposició i altres que encara albiren possibilitats de governar. El ple de constitució del nou plenari municipal ens ha deixat clar aquest dissabte qui serà l'alcalde i quatre regidors més del govern, però poca cosa més. Les negociacions continuaran i, pel bé del nostre municipi, esperem que acabin aviat i que els polítics que hem votat estiguin a l'alçada de les circumstàncies.

23 comentaris:

jordi pla ha dit...

És que tenim mala sort a Torredembarra... Ens creixen els nans! I creixen somiant truites, que és més fotut. Tanta feina que hi ha per fer i ara ens tenim que posar a discutir com fer-la, com si aguessin varies maneres de posar l'espatlla.

Anònim ha dit...

mira que eres....siempre dejas marginada a l'agrupacion por tus manias personales con la toda y tus simpatias con el ciuro y la gasull.
tus analisis nunca seran parciales mientras alimentes manias personales y seas incapaz de analizar poiticamente.
y que conste que me caes bien.

Anònim ha dit...

A la toda hay que dejarla donde se merece, en la oposición. A ver si se da cuenta que el pueblo no la quiere.Bien es verdad que L'Agrupacio sin ella, res de res, todo por la pasta.

En cuanto a ABG, me informan que no se ponene de acuerdo con PSC, porque no quieren al Ripoll en Urbanismo.

Saludos y veo que no queda más remedio que un sociovergencia, después de haber visto que ERC no está de acuerdo con ABG.

Por este motivo creen que vale la pena seguir con el cuatripartito, sinceramente creo que no.

Salut

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, gràcies per entrar al meu blog.
Soc novato en això de la blogfera aixì que intentaré no decebre.
De fet crear un blog no costa gaire, el dificil es mantenir-lo.
Aniré exposant la meva opinió periódicament.
Fa temps que segueixo el teu blog,algun cops no comparteixo la teva opinió, pero la respecto, espero poder debatre les nostres opinions properament.

jordi salvat ha dit...

Hola Quim,

Endavant amb el teu blog. Un consell: constància. Aquesta és la clau. Pert, que n'opines del que està passant a Torredembarra?

Primer anònim

No margino l'Agrupació. Intento ser imparcial i passar per alt les males formes de la seva cap de llista. No em saluda des de fa més de dos anys. No en sé la raó i tampoc no em treu el son. Trobo que no sap estar al seu lloc. He estat crítica amb ella, però sempre he raonat les meves opinions.

De l'Agrupació en conec gent molt vàlida i amb la qual en tinc una gran relació.

Per què no parlo de l'Agrupació de cara als pactes? Doncs per una raó bàsica. Ni el PSC, ni ERC ni ABG volen pactar amb ells (Ho han dit explícitament). Per tant no veig possibilitats matemàtiques a priori pq formi part del govern. Deixaré un però a l'aire pq en política...

Anònim ha dit...

Los pactos normalmente son complicados de alcanzar, más despues de que ya nos conocemos todos (ABG, ERC, PSC y GIT)por lo menos, yo espero que alcanzaremos el acuerdo a corto plazo.
El pacto que propicio el anterior mandato del llamado cuatripartido, se ha cumplido en un 85% de los temas acordados. Actualmente existe un problema más filosofico que real para que lleguemos a un acuerdo.
Con L'Agrupacion es dificil que un partido pueda llegar a formar gobierno, sobre todo por la cabeza de lista, por su forma de haber actuado durante los últimos cuatro años, tanto mientras goberno, como cuando estaba en la oposición. Puede que alguien pueda estar de acuerdo con su forma de hacer, pero otros no y el resultado es el que estamos viendo.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, em preguntes que penso de Torredembarra?, bé a la Torre estan acostumats a pactes quatripartits i fins i tot pentapartits, perquè sempre el vot a estat molt repartit, així que de moment l'alcalde es socialista mentre arriben acords seriosos de pacte estable.

Anònim ha dit...

Enric coincideixo al 100% en el que dius, especialment si tenim en compte entre altres coses que obres com la biblioteca no s'han acabat no per falta del nostre treball sinó per manca de licitadors. Visita la última entrada del meu bloc i revisa els comentaris sobre pactes on mantinc un diàleg que potser aclareix algún aspecte dels últims dies.

Anònim ha dit...

Sr. Grangel, hellegit el que diu el senyor Mercadé en el seu blog, crec que els de ABG haurien de fer una cura de humiltat i no demanar tant i tant, perque segons tinc entes una de les seves demandes es el tema del senyor Ripoll.

Segueixo opinan que lo mitllor per la Torre es una sociovergencia, aixo si, deixant a part els temes personals i trevallar conjuntament per la Torre.

Doncs crec que d'aquesta manera i tant com va dir el senyor Jimenez que era questio de escoltar i trevallar amb equip, es pot arrivar a entendres mes be en 2 partits que en quatre o cinq.

Salut

Anònim ha dit...

Sense ànim d'entrar en cap mena de polèmica, només voldria comentar-li a l'últim anònim que sembla que no ha entés res de res. La "sociovèrgència" ha estat rebutjada tant pel PSC com per CiU a Torredembarra. La voluntat d'acord quadripartit és unànim, i només queda per decidir un aspecte percentual del pacte que quedarà resolt en pocs dies. Vostè ho simplifica molt. El tema està en el següent escull: Si s'ha de reformar en profunditat l'àrea de Territori o Urbanisme cal que el nou gestor de l'àrea sigui un regidor que cregui en aquesta reforma en profunditat. Miri si en som d'humils que no proposem cap nom alternatiu, la resta del programa d'esquerres ja està enllestit. I a més no tenim ni pressa, ni ànsia de tornar al govern. Les nostres propostes estan més aprop del sentit comú que de la radicalitat. En quan a la proposta de treball en equip, precisament és un dels eixos que proposem, i sempre serà millor quatre grups molt propers que dos molt allunyants. Disculpeu per l'extensió.

Anònim ha dit...

Miri senyor Mercade, li tinc que dir que lo que diu voste de que la sociovergencia ha estat rebutjada, voste sap mol bé que no es veritat i lo que vol voste es desvia l'atencio del ciutada.

Si la voluntat d'acord quadripartit es unanim doncs en el ultim ple no ho va semblar, com per exemple despres dels atacs que els hi va enviar desde ERC.

Que volen vostes, urbanisme, doncs ho tenen bastant magra. Solsament quan un no te ganes de pactar, te el costum de demanar coses inviables.

Estic d'acord que no proposen cap nom alternatiu, nomes que no volen el que proposa el partit majoritari o sigui PSC.

Com pot dir que un partit tan radical com el de vostes, tenen propostes mes aprop del sentit comu.

No ens faigi combregar amb rodes de moli.

Salut,

Anònim ha dit...

Si volen fer la sociovergència, endavant no cal que ens esperin, ja poden tirar.
Les decisions importants requereixen temps. Jo no vaig escoltat cap atac d'ERC, fins i tot vaig aplaudir les seves paraules.
No volem Urbanisme, volem que el nou govern apliqui una reforma en profunditat a l'àrea d'Urbanisme.
Els noms del nou govern hauran de ser consensuats pels quatre partits, en el benentés que hi hagi quadripartit.
El radicalisme es basa en un conjunt gran de coses amb sentit comú.
No pretenc tenir la raó, el que passa simplement és que el tema encara està en fase de discussió, hem anat molt depressa per poder estar a punt pel 16 de juny. tal com explico en el meu bloc, però no ha estat possible. Ara tenim una segona oportunitat que fineix el 6 0 7 de juliol, espero que molt abans haguem arribat a un acord vàlid i lluirement acceptat per les quatre parts. Aquí no es tracta d'imposar res a ningú.
Ha estat un plaer parlar amb Vostè.

Anònim ha dit...

Pel que sembla i diuen el Granjel i el Salvat, si ni hi fos la Toda pactar amb l'agrupació seria posible.

Es així?

Anònim ha dit...

No hi ha cap problema, que pactin amb l'ADT.

Anònim ha dit...

Mire una cosa es el discurso que le escribieron a la Sr.Toda, que fue muy democrático y se acordó de todo el mundo, y la otra cosa son los hechos.

Cuando una persona es la crispación y todo está mal, mal vamos.

Y tengan en cuenta que l'agrupacio, sigue siendo de la Sra. Toda, los demás asentar la cabeza, sino pam.

Anònim ha dit...

Personalmente me hace gracia cuando se habla de pactar entre izquierdas, derechas, centros y "corners", es broma esto último.

Si realmente queremos La Torre, mientras no nos dejemos de estas historias, no vamos a funcionar.

Los de izquierdas, unos porque han perdido votos y no quieren dejar la poltrona. Hay que ser valientes como han presumido muchas veces, estoy hablando de ERC y pasar a la oposición.

Los de ABG como que han sacado 1 regidor más, se creen que pueden pedir el oro y el moro, pues bien señores del PSC, no pierdan más tiempo, sean valientes y apuesten por una sociovergencia, pues son las dos fuerzas más votadas de Torredembarra y en que la mayoria de torrencs han votado.

Dejemos a un lado las historias pasadas y seamos realistas, pues si seguimos viviendo del pasado, mal vamos.

No se trata de ser valiente, solo se trata de ser honrado con muchas ganas de trabajar y llevar a La Torre en el lugar que se merece.

resnoesmesqui ha dit...

Sense ànims d’entrar en polèmica, m’agradaria respondre a certes afirmacions que s’han fet en aquest blog per part del Sr. Enric Grangel.

A mi m’agradaria que vostè en digues com hauria d’haver estat, segons vostè, la manera d’actuar de Mª Dolors Toda perquè vostè volgués pactar amb ella?. Potser la submissió al seu partit?. Potser haver estat callada?. Potser no haver fet oposició?.

Miri Sr. Grangel, si fos per comportaments, li diria que vostè em coneix sobradament des de fa ja bastant de temps, i si em regis per criteris com el que apunta el meu amic Jordi Salvat, jo tampoc l’hauria de tenir en consideració ja que vostè mai em saluda, cosa que no fan el Sr. Jiménez ni el Sr. Ripoll, que educadament sempre s’aturen a parlar amb tothom, el que fa que tinguem, personalment parlant, una relació cordial encara que no d’amistat, però si que ens permet un diàleg fluid com em passa, per sort, amb quasi totes les persones de l’anterior i de l’actual consistori .

Vull dir que a mi mai se’m passaria pel cap dir: Si el Grangel hi és jo no pacto amb vosaltres ja què el seu comportament no m’agrada. Això es de nens. Per mi, Sr. Grangel és més important el que cal fer per la ciutat que la seva salutació, comportament personal i posicionament polític.

És més Sr. Grangel, no ens enganyem: nosaltres podríem, efectivament arribar a un acord amb vostès sempre i quan estiguéssim d’acord amb un punt: Salvar Muntanyans II per la ciutat.

Com què aquest punt no està garantit, es difícil arribar a acords globals, però potser, dic que potser, si acords puntuals i, crec humilment, que cap polític, millor dit, cap bon polític, és pot tancar les portes com vostè ha fet amb el seu anterior comentari. No crec que alguns companys del seu partit el comparteixin el què vostè ha dit aquí.

Sr. Grangel, no crec que sigui bo llançar-se al “ruedo” de la manera que vostè acostuma a fer en els blogs, i ho dic sense ànims de donar-li cap consell, vostè sabrà. Rebi una salutació com sempre que el veig i que vostè sempre rebutja. Cordialment.

Jordi Solé

Referent al darrer anònim, li diré que ens coneix ben poc i estic segur que està influït per altres comentaris. L’Agrupació té el seu sistema de treball i és fa el que decidim entre tots, les propostes poden sorgir d’on vulgui, d’en Juan, de Mª Dolors, d’en Cano....de qui sigui, és discuteixen i s’aproven o no. És un partit que funciona democràticament i si no fos així, ja li assegura-ho, molts no hi seriem.

Anònim ha dit...

Sr. Sole els veig un chic malament i mels sols que la una, no m'expandiré mes, solament dir-li que lo democraticament tinc els meu dubtes i lo que si puc creure es que si lo tinguesin lligams profesionals, tampoc hi foren.

A qui vol enganyar......

Salut,

Anònim ha dit...

En relación al comentario del Sr. Solé decirle, que les conozco más de lo que el se cree.

Anònim ha dit...

bien jordi, bien......
como ves sus argumentos son inconsistentes....
bravo jordi !!!

Anònim ha dit...

Los argumentos son mas consistentes de lo que tu te crees, guapo......

Anònim ha dit...

Els números canten: els socialistes han vist reforçat el seu poder municipal.
Més enllà de les xifres, tanmateix, la configuració del ajuntament són també un element de pedagogia democràtica.
Cal remarcar el ventall de combinacions que es poden donar de si els resultats a l’hora de configurar els equips de govern municipals.
La veritat és que el ajuntament s’ha constituït en funció de moltes variables. Amb els altres municipis i ha hagut pactes i aliances que responien a models i programes.
Hi ha hagut pactes que s’han materialitzat o s’han fet inviables en funció de les persones. Uns altres senzillament per guanyar o no perdre el poder o les prebendes que poden anar lligades al seu exercici.
M’he preguntat i m’ha preocupat com ho ha pogut veure l’elector, tant el que ha votat, com el que s’ha abstingut o el que ha votat en blanc.
I m’ha preocupat que la imatge de mercadeig hagi prevalgut en no pocs casos per damunt de programes i coherències d’afinitats polítiques.
I que això pugui donar més raons als desencantats dels polítics.
La veritat és que uns partits han jugat a la ‘puta i la ramoneta’ molt més que uns altres. Més d’un s’haurà de posar vermell si li retreuen discursos i grans principis que reclamen dels altres i justifiquen quan són ells els que els conculquen o no respecten.
Tan efímers són els principis?
Una darrera observació: quan els resultats no són del tot satisfactoris la repercussió més immediata es reflecteix en crisis internes en els partits. Només cal veure el desconcert a dins d’ERC per definir espai, prioritats i aliances estratègiques.
La propera cita de les generals posarà cadascú al seu lloc.

Anònim ha dit...

Sr. Sole, hasta hoy no habia leido su escrito en relación a mi persona, y le aclarare algun punto.
Siempre le habia saludado y sobre todo cuando Vd. era empleado de un conocido mio, por mi forma de ser exprese delante de su persona alguna de las opiniones mias respecto al hacer de la Sra. Toda, opiniones que no doy por secretas. Me sorprendio que ya hace unos meses la Sra. Toda dejara de saludarme cuestión que no comparto puesto que aunque defendamos distintos intereses, eso no se ha producido con ningún otro regidor de la oposición, y todo ello coincidio con su aparición en el ruedo politico y en un partido que desde el principio ya se sabia iba a capitanear la Sra. Toda. No hace falta ser muy inteligente para atar cabos.
No le he negado el saludo y Vd. lo sabe.
En cuanto a pactar o no pactar, le dire lo que pienso, no pactaremos por muchas razones, la primera y principal es que no se puede pactar con un partideo que durante la campaña electoral ha dejado caer entre la ciudadania la palabra corrupción com hizo l'agrupacio, sin prueba alguna, con conocimiento de lo que estaba sucediendo en el tema del agua, el folleto que repartieron tres dias antes de las elecciones es una jugada de muy mal gusto, prescindiendo de lo que opinen los tribunales al respecto que el tiempo lo dira.
No tengo nada en contra de las personas que componen la lista de l'agrupacio, posiblemente sean unos buenos gestores como somn buenos profesionales en sus respectivos oficios, pero con su cabeza de lista la cosa ya no pinta igual, y como una cosa son las palabra y otras los hechos veremos durante este mandato como funciona l'agrupacio desde la oposición.
Como el tiempo pone cada cosa en su lugar, le emplazo para dentro de cuatro años, para tener una conversación retrospectiva y analizarlo friamente. En ese momento yo estare fuera de la politica y Vd. posiblemente todavía dentro.