divendres, de juliol 06, 2007

ZP prepara la recta final


Aquest divendres hem vist com Rodríguez Zapatero ha efectuat una sèrie de canvis al seu govern per afrontar els darrers vuit mesos de legislatura. Es confirma que ZP esgotarà el mandat i no convocarà eleccions anticipades, tot i que aquesta legislatura està tècnicament acabada després del fracàs del procés de pau del País Basc i la impossibilitat de reformar la Constitució. Els canvis ministerials demostren que el president espanyol té cintura i després de guanyar el debat de l'estat de la nació es veu amb forces de reestructurar l'executiu.

La incorporació d'un científic de prestigi com Bernat Sòria al ministeri de Sanitat i del director de l'Institut Cervantes, César Antonio Molina, a Cultura, donen un aire més "zapateril" a l'executiu central. A Carmen Calvo la trobarem a faltar. L'actual titular de Sanitat, Elena Salgado, és ascendida al Ministeri d'Administracions Públiques. Salgado tindrà molta feina en la negociació de l'Estatut de Catalalunya. Al seu titular fins ara, Jordi Sevilla, se li encarregarà reedreçar el socialisme valencià. I el darrer canvi és a Habitatge. Marxa una de les ministres més criticades, Maria Antonia Trujillo, i entra Carme Chacón, que es converteix en la segona ministra catalana i tindrà la projecció pública necessària per encapçalar la llista del PSC a Barcelona a les generals. Chacón ja havia sonat com a ministra d'Educació el 2004, però finalment va anar de vicepresidenta del Congrés.

Zapatero ha desaprofitat l'ocasió de rellevar ministres molt desgastats com Magdalena Álvarez (Foment) i Miguel Ángel Moratinos (Afers Exteriors). No era qüestió de canviar tot l'executiu, però, ha degut pensar. En aquests darrers vuit mesos de govern Zapatero ha anunciat que vol completar el seu programa de govern. Tot indica que el govern posarà el seu accent més social per intentar mitigar -el PP ho intentarà impedir amb totes les forces- el fracàs a Euskadi i el desencís pel procés estatutari català.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

La Chacón s'està envellint, no?

Unknown ha dit...

La Chacón s'està envellint, no?

Anònim ha dit...

Pel que veig s'estè envellint doblement, Tondo

Waipu Joan ha dit...

No comprenc com no treu la Margarita Alvarez, quan precisament es parla de canviar els ministres amb pitjor imatge. Estrany si més no.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Se’n recordeu de la Chacon?, es la mateixa que a les autonòmiques del 2003, anava a tots els debats de tots els temes, cultura, esports, vivenda, sanitat, etc i sempre deia la mateixa cançoneta.” Després de 23 anys de govern de CIU ara el que toca es un govern progressista encapçalat per Pasqual Maragall” només sabia dir això, Bè en Pasqual ja sabem com va acabar, el tripartit ja veiem que té de progressista, i la Chacón ara ministra per preparar les properes generals. Quina cançoneta dirà ara que no es presenta en Pasqual?

rafael ha dit...

Jordi, pura estetica politica, en ocho meses, poco se puede hacer, ademas el constitucional sacara el fallo despues de las elecciones.
Los mismos perros con......besitos

rafael ha dit...

La Chacon, tiene mas dientes que una caja de peines. besitos

Anònim ha dit...

Com segurament ja estareu informats vivim per diversos motius un moment important en la lluita contra Muntanyans II. Per una banda hi ha una moció pendent d'ésser votada el proper ple del ajuntament la qual demana la suspensió cautelar de Muntanyans II. Per l'altre n'hi ha una altre pendent d'ésser aprovada al parlament de Catalunya a Barcelona la qual demana la inclusió en el PEIN de Muntanyans.

L'aprovació d'aquestes mocions, les quals no està clar que siguin aprovades degut a interessos que tampoc acaben d'estar clars, sería un avenç importantíssim en la lluita contra la urbanització al Pla Parcial Muntanyans II. Per aquest motiu ens trobem en un moment idoni en el qual és molt important i necessàri la presència de la població al carrer per demanar un cop més i presionar a la classe política per a que facin passos ferms i valents en la preservació de Muntanyans. També instem al present lector a aconseguir enganxines que serviràn per finançar la mateixa campanya.

Acabar fent el comentari que aquesta és una iniciativa d'un front comú fet per moltes entitats del poble de manera que no hi hauràn colors de partits polítics per enmig i es tractarà simplement de visualitzar la oposició real que hi ha a la vila de Torredembarra contra aquesta urbanització aprovada en circumstàncies de molt dubtosa legalitat.

EL DIA DILLUNS 16 A LES 18:00H TOTHOM A LA CASA DEL CARME DEL PASSEIG MARÍTIM (PATRONAT DE TURISME). DIFONGUEM-HO TANT COM PUGUEM, PASSEM-HO A TOTS ELS NOSTRES CONTACTES, PENJEM-HO A BLOGSPOTS I FOTOLOGS.

SI EL PRESENT ÉS LLUITA: MUNTANYANS II ES POT ATURAR!!!