diumenge, de març 09, 2008

El "chiki chiki" a Eurovisió


Els matins electorals són sempre molt semblants. La processó de caps de llista anant a votar i fent declaracions tòpiques de crida a la participació -això sí, rodejats d'estols de càmeres i fotògrafs- es complementa amb algun pany de col·legi electoral sabotejat amb silicona i membres de meses que s'han adormit o els ha agafat mal d'esquena a darrera hora. Però avui ens hem despertat amb una gran notícia també electoral. Rodolfo Chikilicuatre i el seu "Baila el chiki chiki" representarà Televisió Espanyola al Festival d'Eurovisió. Gran! Molt gran!


No vaig veure ni un minut de la ben segur "magnífica" gala que va triar l'artista creat per la factoria de Buenafuente. Amb una gala amb el títol "Salvemos Eurovisión" i presentada per Rafaela Carrá, treta directament del sarcòfag on descansava després de triomfar els ants setanta i vuitanta i l'incombustible Uribarri circulant per allí, que més podien esperar els directius de TVE? Que guanyés el més friki de tots! La votació dels espectadors ho ha decidit. Visca la democràcia!


Eurovisión és un festival totalment anacrònic en el segle XXI i és normal que el frikisme estigui guanyant terreny. Fa dos anys uns pressumptament heavies finlandesos, Lordi, van guanyar disfressants de monstres. I per què no pot guanyar Rodolfo Chiquilicuatre amb la seva guitarra de joguina, tupé a lo Elvis i ulleres gegantinament horteres? No veieu puretes d'Eurovisió que els països bàltics es voten entre sí i els eslaus van el mateix? No veieu que l'Estat espanyol portar dècades fracassant estrepitosament a Eurovisió? El "chiki chiki" és una jugada a tot o res. Almenys l'audiència d'Eurovisió pujarà i els altres països fliparan i potser fins i tot votaran.

Rodolfo Chikilicuatre, twelve points.