dijous, de març 06, 2008

Jordi Jané, home de frontera

En aquesta setmana de campanya que ens resta intentaré fer un retrat dels diferents caps de llista per Tarragona, que he pogut entrevistar darrerament i a la majoria els coneixia anteriorment.


Jordi Jané es va convertir en el cap de llista de CiU al Congrés per Tarragona gairebé en el temps de descompte i va haver de conviure amb una mena de llufa penjada des d’alguns rivals polítics que deia que no era un candidat del territori, sinó col·locat amb calçador des de Barcelona. De tant en tant li van recordant. Si veiem el seu lloc de naixement comprovarem que ha nascut a l’Arboç del Penedès, població a la frontera del Camp de Tarragona però que forma part de d'aquest territori.

Jané ha hagut de fer un canvi de xip. Ha passat de ser un diputat especialista dins l'equip de Duran –abans amb Molins i Trias-, destacant en la Comissió de l’11-M o en seguretat vial –per posar dos exemples- a diputat d’un territori, les comarques tarragonines. Ha hagut de fer una inmersió a les comarques tarragonines des de finals de gener, donant-se a conèixer a una militància que només el coneixia de veure'l a la televisió. Jané transmet una imatge d’alumne aplicat, que es defensa bé en totes les assignatures. Ara té un examen complicat i no es conforma amb ser diputat sinó anar acompanyat a Madrid de Raül Font, número dos de CiU per Tarragona.

El candidat convergent està visquent una campanya electoral molt diferent a les anteriors. Ara no és un més als primers llocs de la candidatura de CiU per Barcelona sinó el primer de la llista per Tarragona. Alguns el titllen de ser "un senyor de Barcelona", però ell reivindica el seu "tarragonisme". Recorda que està casat a Vandellòs i gairebé cada cap de setmana fa vida en aquesta població de frontera entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Explica que fa poca vida a Barcelona perquè sovint va de Madrid cap al Baix Camp. A partir del 10-M haurà de passar per Tarragona on ha promès obrir oficina parlamentària.

8 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

L'únic Jané que coneixem a Tarragona, és el del cotxets de nens petits, volem el vot a les persones no als partits !!!

salutacions

Anònim ha dit...

Es el unic a part den Sunyé,que amb el seu miting a parlat de Muntanyans,i de implicacións amb la Torre.
Els del PSC,ERC no saben i no contesten.
I remarco que no soc de CIU,i que tans sols votare per la plataforma DRET a DECIDIR.

Anònim ha dit...

Jané és el millor i més preparat dels candidats que es presenten

La casa de Pinel ha dit...

yo de ciu tengo muy malos recuerdos, mejor no hablare si no esta presente mi abogado.

Anònim ha dit...

Puaf! amb la cara que fot, ja paga.

Anònim ha dit...

Votaré a Lluís Suñé, indigent i malvestit, però independentista de cor.

La casa de Pinel ha dit...

¿independiente o independientemente?

Unknown ha dit...

Aquí el tema és clar: que si independentista de cor, que si ben preparat, que si patatam que si patatum... però els partits polítics a qui representen aquests candidats QUINA POLÍTICA FARAN? No aporten gaires novetats, la veritat és més del mateix.

En SAURA potser és comunista de cor però envia els mossos a hostiar els estudiants i els fa punxar amb KUBOTANS els okupes.

I això, per a mi, pesa.

I mireu, no tinc ni idea a qui votaré: us sóc clar.