diumenge, de març 16, 2008

TV mítica (V): Força Barça


Recordo que la primera vegada que el vaig veure va ser a TV2 un dia d'entre setmana a la tarda. Era el 1991. Eren decorats de cartró pedra i les caracteritzacions eren molt rudimentàries, però m'hi vaig enganxar molt ràpid. Era el Força Barça, dirigit i presentat per Alfons Arús -amb perruca- i amb Sergi Mas d'escuder. Hi apareixia el Barragan i les seves "Clases de furnbol" i acabava amb la preparació de la tàctica amb Johan Cruyff, acompanyat del Charly Rexach i l'Stoitxkov amb un mocador al cap. O el gran "Vicenç Fora de joc", un comentarista esportiu gangós i molt exagerat. Arús va convertir el president del Barça, Josep Lluís Núñez en un personatge entranyable, amb el seu "vasolechecongalletas". La parella Mendoza-Di Stefano també era brutal.


El programa va evolucionar, sobretot perquè s'hi van destinar més recursos econòmics. De les imitacions del món futbolístic es va ampliar a la premsa del cor, amb més protagonisme per Xavier Cárdenas i els seus freackys. Des de Camilo Sesto, la Pantoja de Puerto Rico, Carmen de Mairena o el Pozí. I que dir de Carlos Jesús. Després el programa va passar a TV3 i va allargar la seva durada. Va acabar desapareixent el 1997 o 1998 i la veritat és que el recordo com un programa molt entranyable, sobretot el de la primera època. Disfruteu del youtube.

5 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

i el cordobés amb una ensiamada al cap, genial, molta de la tele brosa que hi ha a la tele, la va crear el Arús

salut

Juan Fuentes ha dit...

En aquella primera època del FB també sortia un cantant de Jaen anomenat Bernardo. Si no vaig errat, l'Oriol Grau el va fer servir d'inspiració per a crear el seu Palomino.

Salut!

L'illa dels monstres ha dit...

oo!! la cultura de lo cutre-salchichero!! tot un mite que ens va marcar a molts!

mossèn ha dit...

bons records ... salut

Unknown ha dit...

El Cárdenas aquest, al principi m'agradava però després vaig copsar-lo com una persona que ridiculitzava a gent... fins-i-tot a malalts mentals.

En tot cas, quin un.