dimarts, de març 04, 2008

A Lluís Aragonès ara li toca el Congrés

En aquesta setmana de campanya que ens resta intentaré fer un retrat dels diferents caps de llista per Tarragona, que he pogut entrevistar darrerament i a la majoria els coneixia anteriorment.


Lluís Aragonès és d’aquells tipus amb a qui sembla que no t'hi puguis barallar. Menut, emet afabilitat i transmet optimisme amb aquell posat rialler -en la imatge, al costat de la ministra de Medi Ambient de Brasil en veiem una de les màximes expressions- des darrera de les ulleres i la barba cada cop més curta. Però si entrem al seu bloc podrem comprovar que quan convé també treu les urpes i demostra una dialèctica punyent. Fins ara ho feia al Senat, aquella Segona Divisió Política amb atmòsfera de cementiri d’elefants, i si tot li va bé a ell i al seu partit ho farà al Congrés, la Championns League de la política espanyola.

Aragonès ho ha passat una mica malament en el seu camí per arribar a cap de llista d’Esquerra al Congrés. Jaume Renyer li va plantar cara per a la nominació republicana i el de Riudoms ho va tenir més complicat que McCain. Renyer va aprofitar els seus suports dins la militància del Camp de Tarragona per intentar ser cap de llista, però la direcció nacional va aparcar l'assemblearisme i va tallar finalment les aspiracions del vila-secà ‘outsider’ a favor del riudomenc home d’aparell que aspira a succeir un montblanquí a la cambra baixa espanyola.

Els inicis d'Aragonès, nascut el 1961, els trobem a la política municipal riudomenca a finals dels vuitanta. Després de passar pel Consell Comarcal del Baix Camp va ser el salt a la Diputació, per passar al Senat i, ara, com qui no vol la cosa, està a un pas del Congrés. Potser no té un discurs tan el·laborat com Renyer, però Aragonès ben segur serà –si el 9 de març no hi ha una debacle- una peça important de l'equip de Joan Ridao a Madrid. Però Aragonès vol formar una altra selecció, la territorial tarragonina, formada per sis diputats triats per les deu comarques del sud de Catalunya. Ens parla molt de lobby. Li faran cas?

4 comentaris:

Unknown ha dit...

M'agradava més Renyer... si no recordo malament l'Aragonès va participar en la festivitat de la Hispanitat de la Guàrdia Civil a la caserna de Riudoms fa cert temps. Això és ser independentista?

En tot cas per ells faran... aniran obrint portes a la CUP amb les seves rebaixes, amb aquest transvassament encobert que han votat a l'ajuntament de Tarragona...

Anònim ha dit...

Sí, Tondo sí, amb la CUP arribarem molt lluny: passarem del zero al res en un moment.

Nova Via ha dit...

Un Nou blog s'ha unit a la blogosfera torrenca. http://torresquerra.blogspot.com

Unknown ha dit...

Arribarem -entre tots- on podrem... i no serà ni per Cups ni per Caps.... serà per la gent, per tu anònim, per mi, per aquest i per aquell i pel qui llegeixes.

Però que això obre la porta a les CUP ho veig clar: ERC s'està apalancant i la gent més conscient potser es decepcioni.