divendres, de març 07, 2008

Francesc Vallès, una alenada d’aire fresc

En aquesta setmana de campanya que ens resta intentaré fer un retrat dels diferents caps de llista per Tarragona, que he pogut entrevistar darrerament i a la majoria els coneixia anteriorment.


Francesc Vallès repeteix per segon cop cap de llista al Congrés de diputats per Tarragona del PSC tot i tenir només 36 anys. És un valor en alça i màxim exponent d’una generació cridada a “jubilar” els qui han dirigit durant més de dues dècades el socialisme tarragoní. Vallès és doctor en dret i parlant amb ell té maneres de profesor universitari, però des de fa quatre anys les classes les dóna al Congrés. De tarragonisme i socialisme ens diran els seus seguidors. Tothom coincideix, però, que és un dels polítics que es presenten a aquestes eleccions que "en sap més".

Vallès va néixer el mateix any que la seva homòloga a Barcelona, Carme Chacón, el 1971. El 2004, quan va substituir Xavier Sabaté com a número u al Congrés per Tarragona, gairebé no el conexia ningú més enllà del seu partit i ara molts li auguren un futur brillant en política. Hi ha qui el veu com a proper alcalde de Reus i hi ha qui se l’imagina d’aquí a uns anys amb una cartera ministerial sota el braç. En aquesta contesa electoral té un escuder i blocaire de luxe, Joan Ruiz, que fins ara ha estat a la “sala de màquines” del PSC tarragoní i a partir del 10-M anirà amb ell al Congrés.

El present de Vallès és una campanya electoral que acaba aquest divendres en què ha pregnoat les bonances del govern Zapatero per tots els racons de les comarques tarragonines i ha avisat del perill que torni el PP –el llop- fen una crida a la mobilització massiva i històrica. Ell, com Chacón, tenia 11 anys quan Felipe González va obtenir aquella espectacular victòria amb més de 200 escons. Ell també és un nen de Felipe, com la seva germana política Carme.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Vaig tenir ocasió -fora de campanya- de compartir conversa amb en Francesc Vallès. El vaig intuir com una persona molt preparada... Tot i amb això també vaig intuir-lo com un peó més del partit, que calla davant la il.legalització de partits polítics i d'altres barrabassades com les protagonitzades per la Maleni. Antes muerta que doblà.

Jobove - Reus ha dit...

fem una aposta ? que en Vallés ja en treu brillantor per ser alcalde del seu poble

Unknown ha dit...

Doncs podria ser...