dimecres, de març 26, 2008

L'Aquí: una experiència curta però intensa


Torno a canviar de feina. No tenia previst deixar el diari Aquí vuit mesos i escaig després d'arribar-hi però el món de la comunicació és així: t’arriba una oferta, has de valorar-la i prendre una decisió. Des d’aquest dijous sóc cap de premsa i comunicació del Consell Comarcal de l’Alt Camp, una feina molt diferent a les que he realitzat fins ara però que em motiva moltíssim, sobretot perquè començo de zero –no hi havia cap estructura de comunicació en aquest ens supramunicipal- i podré aplicar els coneixements que he anat adquirint.

Us aniré parlant de la meva nova feina en propers pots. Em aquest us vull parlar de l'Aquí, una experiència curta però intensa. Primer de tot haig d’agrair al director del mitjà, Lluís González, que pensés en mi per incorporar-me al projecte el juliol passat i la confiança que ha dipositat en mi tot aquest temps, fins i tot quan ja sabia que tenia data de caducitat a l’empresa. El projecte és bo, s'estan fent les coses bé i tirarà endavant. Hi continuo creient molt. També haig de recordar el Joan Carrión, l'anterior cap d’edició i amb el que vaig tenir el primer contacte per entrar a l'Aquí. Vam estar pc temps treballant junts i en guardo un bon record.

Dels companys de feina només en puc parlar bé. No són tòpics. Són realitats. El Pep Escaño serà un bon relleu com a cap d’edició. La llàstima és que ara podrà fer menys carrer. Ell és un periodista com els d’abans, de bloc i bolígraf a la mà, que busca els testimonis "in situ". La Raquel, la Marta i el Jaume Aparicio tenen un gran futur per davant, estan creixent professionalment i l’Aquí els anirà bé per progressar. També la Laia, la noia de les agències -becària queda lleig-, i el Javi, que tot sol fa cada dia una secció d'Esports molt completa. El diumenge té també un gran equip, amb la Maria, l’Eloi i el Xavi Ribera per oferir una secció encara més potent.

Que l’Aquí sigui un diari molt ben acabat en tenen la culpa el Jaume Mañas i l’Esther. Siluetejats, gràfics, grans dissenys, vídeos per la web… fan de tot. Un gran equip. I l’Alba, una gran fotògrafa que es cola per tot arreu i et treu unes fotos impressionants. El Sergi, el darrer en arribar, i la Nina, capejant com pot trucades i visites. No m’oblido dels que han marxat abans que jo: la Furni i la Bea; el Miguel, la Núria -que animava molt la redacció-, l'Alícia, o l’Elena -una dels Jinetes de l'Apocalipsi, que es quedava fins que tancàvem el diari-. Un gran equip que em sap molt greu deixar-vos enrera i no veure’ns les cares cada dia enmig del “bon rotllo” que hi ha a la redacció. Algun dia hi ha algun crit i algun mal rotllo, però és normal. Ja sabeu on sóc. Per qualsevol cosa em podeu trobar.

La fotografia és de l'agost passat. Ja som sis que no hi som.

17 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...

Molta sort en aquesta nova etapa Jordi. Si et convé qualsevol cosa, ja saps on sóc. Una abraçada.

rafael ha dit...

Jordi, me tienes que presentar a la morena que va de amarillo. besitos

Jobove - Reus ha dit...

molta sort al teu nou treball

salut

Unknown ha dit...

L'Aquí és un bon producte, un diari fresc, amb continguts originals i mlt bona fotografia.

En tot cas, valtrus els periodistes, no pareu mai: Enhorabona!

Millor així que no lo que vas comentar pels innocents...

Joan Maria ha dit...

Bé, és una llàstima pel periodisme! Uns professió tan curiosa que centrifuga els millors. Només en hi quedem els que no trobem res millor per fer...

Molta sort, Jordi! ... i no t'avorreixis molt ;-)

Anònim ha dit...

Molta sort en aquest projecte Jordi, si ara erets car de veure per Tarragona, a partir d'ara encara més. Fins aviat.
guantxo.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt això de 'periodista com els d'abans amb bolígraf i llibreta a les mans'. Espero que et vagi tot molt bé a l'Alt Camp i ja ens anirem veien però sobretot parlant per telefon que ja se que t'agrada. Sort

Anònim ha dit...

Romeva i altres dirigents d'ICV critiquen la política d'aigües de Baltasar

http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=22052

Maria Rosa ha dit...

Ja m'ho havien dits uns quants "ocellets" fa uns quants dies,... ;-)Felicitats i sort!

mossèn ha dit...

enhorabona ... salut

Anònim ha dit...

Cullons Jordi, com està la rosa!!!!! No serà la teva becària????

Anònim ha dit...

Quina tonteria això del 'periodista com els d'abans amb bolígraf i llibreta a les mans'. Com et penses que van la majoria de periodistes a les rodes de premsa i resta de temes que fan?

Anònim ha dit...

qui és la noia de groc i la noia de la samarreta de ratlles?????

són molt maques!!!

Anònim ha dit...

No, en serio, per pur interès periodístic. Qui es la senyoreta de la samarreta a ratlles?, la del cinturó vermell amb un simpàtic cor.
El Sr. Salvat tenia una bona raó per no marxar, bueno dos raons... una a ratlles i una altra de groc.
Mmm, jo diria que no eren redactores. fotografa i becaria, l'he encertat?

Anònim ha dit...

La de ratlles fa cinquè de Periodisme a la URV i segons m'han dit fa Esports al cap de setmana.

A veure si el Sherlock Holmes ens diu qui és l'altra xiqueta.

Sherlock Holmes ha dit...

Doncs va a ser que no t'ho dirè!!!
Anònim repetit: llegeix-te el post!!!

David Cortes ha dit...

Quin món més meravellòs el del diari Aquí. Si que ha canviat des de que jo hi treballava i l'únic que es rebien eren crits i amenaces... Si va tan be el diari com és que no hi ha cap comercial, no hi ha anuncis i a sobre no surt ni a l'Estudi de Comunicació? Em sembla que l'Aquí està mort